Aukeaako tupsukorvien peli Heikkilälle tutulla areenalla?

LIIGA / Ennakko
Espoossa vietetään ottelun yhteydessä kannattajan juhlapäivää.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Liigassa viimeisenä oleva Tampereen Ilves hamuaa ylöspäin. Kotijoukkue Espoo Blues elättelee vielä toiveita pudotuspeleihin pääsystä, vaikka joukkue onkin joutunut luopumaan suuresta määrästä pelaajiaan kauden aikana.

Bluesin ja Ilveksen kaksi kohtaamista ovat joukkueiden viimeiset keskinäiset ottelut tällä kaudella. Maaleilla ei otteluissa ole mässäilty, sillä Blues voitti kotiottelunsa 2−1 ja Ilves 1−0.

Blues pelasi tiistaina ja keskiviikkona HPK:ta vastaan. Espoolaisjoukkue voitti molemmat ottelut, mikä johtikin omalta osaltaan HPK:n valmentajanvaihdokseen. Ensimmäinen, Hämeenlinnassa pelattu ottelu oli esitykseltään huomattavasti parempi. Kotiottelussaan Blues oli kaksi erää suurissa vaikeuksissa ja sai 40 minuutin aikana vain neljä laukausta kohti HPK:n maalia. Voitto irtosi lopulta 65 minuutin jälkeen Jari Sailion ja Samson Mahbodin onnistumisilla.

Ilves kohtasi kahdesti peräkkäin Vaasan Sportin. Molemmat ottelut päättyivät tappioon ja etenkin Tampereen kohtaamisen esitys oli heikko. Kaikkiaan Ilves on hävinnyt viisi kuudesta ottelustaan sen jälkeen, kun Kari Heikkilä tuli päävalmentajaksi.

Heikkilä astuu tutulle areenalle, sillä hän valmensi Bluesia kahden kauden ajan aikana, jolloin Espoossa urheilullinen menestys lähti selvään nousuun, vaikka suurin menestys toistaiseksi saavutettiinkin seuraavan päävalmentajan Petri Matikaisen johdolla.

Bluesin ylivoimapeli on uusienkin vastuunkantajien voimin ollut hyvässä iskussa viime viikkoina. Espoolaisjoukkue oli pitkään sarjan tilastollisesti huonoin joukkue ylivoimalla, mutta nyt KalPa on jäänyt taakse. Selittävänä syynä tilanteen paranemiseen on keskimääräisen pelinopeuden kasvaminen miehistön muuttuessa, sillä kauden aikana lähteneiden pelaajien joukosta moni on kuulunut alkuperäisen miehistön hitaaseen kaartiin.

Ilveksen kunnollinen taistelu on alkanut viime otteluissa monesti vasta siinä vaiheessa, kun vastustaja on päässyt maalin tai parin etumatkalle. Tapparaa vastaan se tuotti vielä tulosta, kun 0-2-tappioasema muuttui johtoasemaksi muutamassa minuutissa. Tappara vei kuitenkin viime lauantaina voiton jatkoajalla.

Ilveksen heikkoudeksi tuoreimmissa otteluissa voi lukea kiekollisen pelin, joka on tyrehtynyt usein jo pelin avaamisvaiheessa tai viimeistään hyökkäysalueelle
mentäessä. Lähes ainoan poikkeuksen on tarjonnut Matias Sointu ketjuineen. 

Blues ei ole parhaimmillaan, kun sen pitäisi hallita peliä. Ilvestä vastaan tällainen asetelma on hyvin mahdollinen etenkin kotiottelussa. Juuri HPK:ta vastaan asia näkyi siinä mielessä, että kotiottelusta tuli huomattavasti vaikeampi kuin vieraissa pelatusta kamppailusta.

Niko Tuhkanen tulee ottamaan paikan Bluesin miehistöstä lainasopimuksella. Varsinainen sopimus puolustajalla on Pelicansin kanssa.

 

Seuraa Heitä

Samson Mahbod #9 | Medveščak

Oikea laitahyökkääjä

Kanadalainen on saanut lisää vastuuta kauden kuluessa. Esityksetkin ovat tukeneet tätä, vaikka edellisestä maalista on muuten kauan aikaa.

Matias Sointu #67 | K-Vantaa

Laitahyökkääjä

Ilveksen näkyvin ja aktiivisin pelaaja edellisessä ottelussa aina siihen saakka, kunnes 2+10-minuuttinen rangaistus tuhosi lopullisesti tupsukorvien kirin.

» Lähetä palautetta toimitukselle