Blues mittaa HPK:n kunnon

LIIGA / Ennakko
Vakuuttavasti kautensa aloittaneet Blues ja HPK kohtaavat tänään Espoossa. Kummallakin on taskussaan kaksi voittoa kahdesta ottelusta ja joukkueet ovatkin vallanneet sarjataulukon kärkisijat hyvien maalierojensa turvin. Viime kaudella kaksikon keskeiset pelit olivat erittäin hyvätasoisia sekä jännittäviä koitoksia ja saman toivotaankin jatkuvan myös tällä kaudella.

Kotijoukkue Blues esiitti vakuuttavaa peliä keskiviikkona TPS:ää vastaan. Ilman parasta pelaajaansa Jan Calounia otteluun lähteneet espoolaiset pelasivat aivan toisella ilmeellä kuin mihin Espoossa on totuttu. Kurinalainen viisikkopuolustus ja fyysinen, suoraviivainen peli tuottivat tulosta – ottelun selkeä ennakkosuosikki TPS kaatui puhtaasti 4-0.

Caloun pelannee tänään vaikka joukkueenjohtaja Kimmo Kiuru ei pelaavaa kokoonpanoa ennen aamujäitä halunnut vielä kertoakaan. Maalilla kaiken järjen mukaan aloittaa keskiviikkona uransa ensimmäisen nollapelin pelannut Jere Myllyniemi.

- Loukkaantumisia ei ole ollut, ihan hyvältä näyttää.

Vastustaja HPK:n hyvä alku liigaan ei ole tullut yllätyksenä Bluesin valmennukselle.

- HPK on saanut voittoja niiden tiiviin puolustuspelin kautta, mutta ei me tuijotella mitä vastustajat tekee. Ei olla pelattu kuitenkaan vasta kun kaksi ottelua eikä olla nähty paljoakaan vastustajia. Lähdetään oman pelin kautta ja pidetään se sama aggressiivinen ilme kuin TPS-pelissä, Kiuru toteaa.

Vahva HPK suosikkina otteluun

Tänään espoolaisia vastaan asettuva HPK on ennalta ajatellen samaa kaliiberia TPS:n kanssa ja onkin Bluesia vastaan pienoinen ennakkosuosikki. Hämeenlinnalaisille ottelu Bluesia vastaan on ensimmäinen kunnollinen tasomittari, aiemmat ottelut sarjan tyvipäähän veikattuja Pelicansia ja Ässiä vastaan kun eivät välttämättä aivan kaikkea joukkueen kyvyistä kertoneet. Erityisesti hyvin pelannut maalivahti Rob Tallas tulee olemaan suuressa roolissa illan ottelussa.

- Erittäin tyylikkäitä, rauhallisia ja varmoja otteita tähän mennessä Robbielta, Kerhon valmentaja Jalonen sanoo.

- Kyllä se on tärkeä asia, erityisesti tässä vaiheessa ne pisteet. Se helpottaa paljon henkistä puolta, kun sarakkeessa ei ole nolla. Pitkän päälle pelaamisen taso ratkaisee ja niitä pisteitä tulee sitä kautta, että pelaa hyvin. Alussa kuitenkin on hyvä saada lentävä lähtö kuten meillä, silloin pelaamisesta tulee rennompaa ja rohkeampaa. Pari ottelua voi hävitä huonoon tuuriin tai vastustajan maalivahtiin, ja sarjan alussa siitä tulee jo silloin hankalaa, selittää valmentaja hyvän alun merkitystä.

Muut alkupeleissä vaikutuksen tehneet pelaajat, Janne Laakkonen ja Tuomas Eskelinen, ovat myös mielenkiintoisia tapauksia.

- Molemmat menevät ehdottomasti siihen kastiin, joita kannattaa tuolla kaukalossa seurata. Eskelisellä oli jo erittäin hyvä viime kevät ja nyt on mennyt taas yhden pykälän eteenpäin. Laakkonenhan oli jo viime kaudella todella hyvä ja on jatkanut siitä mihin jäi. Molemmilla suunta on aivan oikea, ja mahdollisuuksia on aivan tämän maanosan huipulle asti, kunhan vain hokkarit pysyvät jäässä, Jalonen kertoo.

Toisin kuin Blues, on HPK Jalosen mukaan viikon harjoitteissaan ottanut huomioon vastustajansa pelitavan.

- Ihan samalla periaatteella ollaan harjoiteltu kuin edellinenkin viikko, ei mitään erityistä sillä tapaa. Normaalit harjoitukset, joissa ollaan treenattu viisikkopelaamista ja erikoistilannepelaamista. Tietysti ollaan otettu myös Blues huomioon, se miten vastustaja pelaa. Pieni kaukalo ja kova ja taitava vastustaja vastassa.

Vaikka HPK ottelun ennakkosuosikki onkin, on voittajaa hyvin vaikeaa veikata. Kliseitä kunnioittaen voikin siis todeta pelistä tulevan erittäin jännittävän ja vauhdikkaan – ovathan vastassa kaksi liigan kovakuntoisimpiin kuuluvaa vauhdikasta kiekkoa pelaavaa joukkuetta.

» Lähetä palautetta toimitukselle