Tappiottomat putket on tehty rikottaviksi

LIIGA / Ennakko
Viimeisessä ottelussaan ennen joulutaukoa kohtaavat kovassa vedossa olevat Espoon Blues ja Helsingin IFK.

Molemmilla Espoossa vastakkain olevilla joukkueilla on runsas onnistumisten putki päällä. IFK on pelannut nyt viisi perättäistä ottelua ilman tappiota ja kotijoukkue Blues kuusi.

Ottelusta entistäkin mielenkiintoisemman tekee se, että IFK koki viimeisimmän tappionsa juuri Bluesia vastaan. Blues vei tuolloin pisteet ensimmäistä kertaa historiansa aikana Helsingin Jäähallista. Samoin tuo ottelu on IFK:n viimeinen tappiollinen kamppailu.

Bluesin ja IFK:n kohtaamiset Espoossa ovat yleensä tarjonneet viihdettä koko rahan edestä. Bluesin vauhti on ollut omiaan juuri kotihallissa ja IFK:n piristyminen luistelun osalta lupaa hyvää lauantaita ajatellen.

Espoossa IFK-fanit ovat tuoneet oman meininkinsä "Länkkärille", mutta nykyisin myös espoolaiset ovat oppineet kannustamaan omiaan. Riippumatta tuloksesta tullaan näkemään hyvä tunnelmainen ottelu, sillä oluen virratessa muuttuu vesikin viiniksi.

Ottelusta poissa ovat Bluesilta pelikieltoaan kärsivä Marko Tuomainen ja loukkaantunut Cory Murphy. IFK:lla tilanne on yhtä surkea, jollei surkeampi, koska Roman Vopat on kokoonpanosta poissa, kuten hänen stunttinsakin, Frantisek Mrazek. Lisäksi pitkäaikaissairaat RP Lehtonen ja Kimmo Salminen puuttuvat kokoonpanosta. Kummankaan joukkueen A-junioreista ei juuri apuja ole tulossa, sillä kyseiset juniorit pelaavat samaan aikaa Helsingissä vastakkain.

Otteluun hyvää jännitystä tuo Jan Calounin ja Timo Pärssisen tiukka kilpailu pistepörssin kärkisijasta. Calounin johto on ennen tätä ottelua kaksi pistettä, mutta miten lie, kun sunnuntai-aamu koittaa...

Maalissa pelannevat tutut miehet, loisto-otteita esittänyt Sami Heinonen ja toinen kesken kauden SM-liigaan saapunut kassari, Dave Stathos.

Ottelun varsinainen erikoisuus on se, että Helsingistä startaa klo 15.30 ensimmäinen fanibussi naapurikaupunkiin. Harvoin tuota matkaa on fanibussilla tehty, mutta nyt sekin on nähty. Halli tulee olemaan melkoisen lähellä loppuunmyytyä, joten kannattaa tulla ajoissa, jos aikoo lipun otteluun hankkia vielä ovelta.

» Lähetä palautetta toimitukselle