Siipirikkoinen Blues petolauman kimppuun

LIIGA / Ennakko
Antti Suomela on noussut espoolaisten kärkihyökkääjiin.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Blues ja Helsingin IFK kohtaavat back to back ottelun toisessa osassa Espoon lauantai-illassa. Joukkueet kohtasivat eilen Helsingissä, jossa HIFK oli 3-2 parempi espoolaisten upeasta taistelusta huolimatta. Joukkueiden keskinäiset kohtaamiset ovat menneet punanutuille puhtaasti 3-0, maalierolla 14-5 helsinkiläisille.

Espoolaisten kuluva kausi tullaan muistamaan vielä vuosienkin päästä ikimuistoisena; tällä kertaa negatiivisuudessaan. Bluesin kausi on ollut todella vaikea. Espoolaisten talousongelmia on puitu pitkälti jokaisessa Suomen eri mediassa. Mediassa on ilmoitettu, että Blues pystyy jollakin lailla pelaamaan kauden loppuun, vaikka suurin osa tärkeimmistä pelaajista on vaihtanut joukkuetta. Viimeisimpinä lähtijöinä ovat hyökkääjät Jussi Makkonen, Markus Poukkula ja Robert Rooba sekä puolustaja Kalle Kaijomaa.

Uutta pelaajaa sisään, uutta ulos

Rooba löysi uuden seuransa Mestiksen Kokkolan Hermeksestä, jonne hänellä on kauden loppuun ulottuva sopimus. Poukkula jatkaa uraansa Saksassa, Makkonen ja Kaijomaa lähtivät loppukaudeksi Turun Palloseuraan. Vastaavasti Bluesiin saapui hyökkääjä Matias Pulli sekä puolustaja Oskari Siiki, joiden sopimukset kattavat loppukauden espoolaisseurassa. Blues vahvisti edellisellä viikolla puolustustaan ottelukohtaisella sopimuksella nuorella Sebastian Mobergillä, joka on naapuriseura HIFK:in sopimuspelaaja. Eilen Blues nosti kokoonpanoon kaksi pelaajaa, A-nuorista hyökkääjä Teemu Väyrysen sekä LeKistä Jimi Santalan. Santala on espoolaisen kiekkokoulun kasvatti.

Jatkuuko espoolaisten hyvä taisteluilme?

Kun mediassa on puitu talousongelmia, voisi kuvitella, että joukkue olisi jo luovuttanut, mutta päinvastoin. Siipirikkoinen espoolaisryhmä taistelee edelleen joka ilta sekä kentällä että pudotuspelipaikasta. Bluesissa nuoret saavat paljon vastuuta, muun muassa Antti Suomela ja joukkueen kultakypärä Peter Tiivola ovat pelanneet tilanteeseen nähden loistavasti.

Vaikka Blues on hävinnyt viimeisestä viidestä ottelustaan neljä, on se silti taistellut joka ilta loppuun asti. Ainoan voiton se pystyi kaapimaan kotonaan Turun Palloseurasta. Bluesin ylivoima on ollut koko kuluvan kauden heikohkoa, mutta viimeisessä parissa ottelussa prosentti on parantunut. Espoolaisten ylivoimaprosentti on tällä hetkellä tasan 12, kotiotteluissa liki 16.

Helsinkiläisten kausi on ollut hyvä, miltei koko ajan kärkisijoilla oleva joukkue on kaapinut voittoja tasaiseen tahtiin. Viimeisestä viidestä ottelustaan petolauma on voittanut kolme. Punanuttujen ylivoima on toiminut tällä kaudella hieman yli 20 prosenttisesti, mutta jostain syystä vielä paremmin vierasotteluissa lähes 26 prosenttisesti.

Erikoistilanteet tulevat olemaan myös isossa osassa tuplapelien toisessa näytöksessä sekä molempien joukkueiden maalivahtipelaaminen. Viimeiset pelit espoolaisten maalissa on torjunut mestarimaalivahti Kaapo Kähkönen. Ensimmäisessä ottelussa torjuntavuorossa olivat Christian Engstrand ja Kevin Lankinen. Ainakin HIFK:lla Ville Husson uskotaan olevan maalissa ja nähtäväksi jää, palaako Kähkönen Bluesin maalin suulle.

Espoolaiset ovat sitkeä ja taisteleva nuori ryhmä, joka voi edelleen voittaa kenet tahansa. Siksi oletettavaa on, että tammikuisessa lauantai-illassa nähdään laadukas, mutta tasainen kiekko-ottelu.

Loukkaantumiset

Espoolaisten ryhmästä loukkaantuneena ovat puolustajat Juuso Vainio ja Mikko Kuukka sekä hyökkääjä Micke Saari. Flunssan takia espoolaisten kokoonpanosta poissa ovat puolustajat Sebastian Moberg ja Matias Pulli. Petoryhmästä loukkaantuneena ovat hyökkääjät Tomi Tuomisto sekä puolustaja Daniel Grillfors. Lisäksi Thomas Nykopp jätti perjantain ottelun kesken.

Erikoista

Helsingin IFK faniyhdistys osallistuu myös espoolaisjoukkueen pelastustalkoisiin, ostamalla kyseiseen otteluun 1000 ottelulippua.

Seuraa Heitä

Antti Suomela #11 | Lausanne

Keskushyökkääjä

Nuori hyökkääjä, joka on pelannut isoja peliminuutteja sekä tehnyt hyvällä tahdilla pisteitä.

Ville Husso #35 | Detroit

Maalivahti

Ville Husso on ollut helsinkiläisten maalinsuulla erinomaisen vakuuttava.

» Lähetä palautetta toimitukselle