Punaiset vierailut jatkuvat

LIIGA / Ennakko
Onko Blues jälleen niskan päällä HIFK:ta vastaan?
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Jo toisena viikkona peräkkäin Blues pelaa kaksi kotiottelua kahden päivän aikana. Keskiviikon tapaan myös torstaina on vastassa joukkue, johon punainen väri yhdistyy vahvasti.

 – Areenan omistaja on järjestänyt erilaisia tapahtumia tänne. Emme kuitenkaan rutise siitä, Bluesin päävalmentaja Lauri Marjamäki arvioi sarjaohjelmaa.

HIFK on ollut varsin ailahteleva joukkue. Tiistaina joukkue ylsi yhteen hienoimmista saavutuksista kauden aikana, kun sarjakärki JYP kaatui maalein 3-1. Peli olikin helsinkiläisten ehjin ja paras ottelu pelillisesti.

Siim Liivikin johtama ketju, jossa Toni Leinonen ja Lennart Petrell viilettivät laidoilla, pimensi JYPin syömähampaat tiistaina. Myös Joakim Eriksson on ollut ketjuineen vahva jo pitemmän aikaa.

Kimmo Kuhta pelasi kauden parhaan pelinsä JYPiä vastaan, mutta maalinteko ei häneltä tämän kauden aikana ole onnistunut. Hyvänä maalintekijänä tunnettua pelaajaa se rassaa.

Puolustuksessa Ville Varakas on jatkanut samalla tavalla, mistä hänet myös Bluesissa muistetaan. Pisteitä tulee mukavasti, mutta hän sortuu usein myös pahoihin virheisiin. Hyökkääjiltä onnistumisia on tullut vähänlaisesti, ja se onkin nostanut Varakkaan HIFK:n kultakypäräksi.  

Vaakunapaidoista ovat sivussa puolustajat Kyle Klubertanz sekä hyökkääjät Joël Perrault, Niko Piiparinen, Jari Sailio sekä Joni Töykkälä. Eero Somervuori on ollut kaksi edellistä ottelua sivussa. Ensimmäiseen ei syytä kerrottu, mutta jälkimmäisessä HIFK-luotsi Pasi Sormunen ilmoitti poissaolon syyksi kuumeen. Tämä onkin johtanut erilaisiin spekulaatioihin miehen ympärillä.

Ei muutospainetta Espoossa

Keskiviikon ottelussa Blues nappasi 4-2-voiton Ässistä. Päävalmentaja Lauri Marjamäen mukaan Blues on pelannut parempiakin otteluita heikommin tuloksin kauden aikana. Marjamäki alleviivaa kuitenkin, että viime kädessä tulokset merkitsevät.

Miro Aaltonen onnistui katkaisemaan seitsemän ottelun pisteettömän jaksonsa tehoilla 1+1. Blues tarvitseekin leveältä rintamalta onnistumisia pitääkseen asemansa sarjataulukossa. Ässiä vastaan Teemu Ramstedtin kentällinen vastasi kahdesta osumasta avauserässä, vaikka ketjun sentteri itse jäikin ilman tehomerkintöjä.

Bluesin joukkueen kärkihyökkääjistä kylmää jaksoa viime aikoina ovat kokeneet lähinnä Tommi Huhtala ja Juuso Ikonen. Huhtala on myös Bluesin huonoin tehopörssissä.  Blues on kuitenkin luottanut tuttuihin koostumuksiin yhtä Kärpät-ottelua lukuun ottamatta. Ramstedtin ja Aaltosen ketjut ovat pysyneet samoina, kuten myös parivaljakko Tomi Sallinen - Huhtala. Valtteri Virkkunen on pelannut jokaisessa ottelussa, aina nelosketjussa.

– Pelkästään vaihtamisen vuoksi en lähde tekemään muutoksia kokoonpanoon. Uskotaan yhteisöllisyyteen, pelaajat ovat tehneet tulosta näissä ketjuissa, Marjamäki kertoo.

Tobias Salmelainen oli tiistain ottelussa katsomon puolella reservissä. Blues on selvinnyt alkukaudesta kahdeksalla puolustajalla ja 14 hyökkääjällä. Näistä Niklas Tikkinen ja Matti Järvinen pelaavat tällä hetkellä Mestistä Jens Westinin ollessa joukkueen ainoa loukkaantumisen takia sivussa oleva pelaaja. Reserviporukasta myös Nico Nyberg on kärsinyt vammoista.  

– On tärkeätä, että pelaajamme pääsevät jossain pelaamaan, Marjamäki näkee.

Joukkueet kohtasivat kauden toisessa ottelussa niin ikään Espoossa. Silloin kotijoukkue Blues vei voiton maalein 2-0. Se on Juuso Riksmanin kauden ainoa nollapeli tähän mennessä.  

Seuraa Heitä

Miro Aaltonen #52 |

Hyökkääjä

Kuiva kausi katkesi tiistaina. Onnistumiset ruokkivat usein lisää onnistumisia, joten jatkuuko putki samansuuntaisena?

Eetu Pöysti # |

Laitahyökkääjä

Puolustussuuntaan pääosin hyvä, mutta hyökkäystehot uupuvat, vaikka juuri siihen hän tuli parannusta Espoosta hakemaan.

Joni Ortio #31 | Barys

Maalivahti

Jäätävää suorittamista koko kauden. Rauhoittaa samalla koko joukkueen puolustuspeliä.

Ilari Melart #11 | HIFK

Puolustaja

Aikaisempina vuosina huonossa maineessa ollut puolustaja on mennyt eteenpäin tällä kaudella. Kiekollinen peli on ollut viime aikoina hyvää.

» Lähetä palautetta toimitukselle