Kenelle kellot soivat?

LIIGA / Ennakko
Ääripäät kohtaavat Espoon LänsiAuto-Areenalla, kun suvereenisti sarjaa johtava petolauma matkustaa mollivoittoisesti pelaavan kotijoukkue Bluesin vieraaksi lauantaina. Muutoksia on luvassa ainakin espoolaisten ryhmään, mutta kuka lähtee ja kuka jää? Vastauksia voi olla luvassa jo lauantai-iltana...

Pelaako Caloun?

Espoolaiskannattajien suurin pelko ennen ottelun alkua on joukkueen syömähampaan Jan Calounin tilanne. Calounin polvi taittui keskiviikkona ottelussa Rauman Lukkoa vastaan, mutta mitään ei tiettävästi mennyt rikki.

-Calounin tilanne katsotaan huomenna aamulla kun saamme lääkäriltä arvion tilanteesta, kommentoi tilannetta Bluesin joukkueenjohtaja Kimmo Kiuru.

Calounin mahdollinen pelaamattomuus asettaa muun joukkueen entistäkin tärkeämpään ja haastavampaan rooliin ottelussa. Tähän saakka lähes kaikki tilanteet on luonut nimenomaan maestro Caloun, ja ilman häntä Bluesin jo ennestään tehoton hyökkäys näyttää entistäkin heikommalta.

Tilanne voi kuitenkin herättää muun ryhmän taistelemaan entistäkin kovempaa; nyt on pakko onnistua. Calounin mahdollisen poissaolon korvaa ykkösketjuun Kiurun mukaan Ladislav Kohn, jonka tilalle kakkoseen nostettaisiin Kari Kalto.

Kestääkö puolustus?

Kotijoukkue Bluesille lauantain peli on erittäin tärkeä. Illan pelissä testataan erittäin hyvin joukkueen taso, kun vastassa on voitosta voittoon jyräävä huippujoukkue HIFK, joka kaiken lisäksi on vielä aina ollut espoolaisille jonkinasteinen peikko liigassa. Voitto IFK:sta kotihallissa saattaisi antaa tarvittavan nosteen ja uuden uskon Bluesin pelille.

-Huominen peli on meille neljän pisteen ottelu; kaikki pelit ovat tällä hetkellä todella tärkeitä, sanoi Kiuru.

Joukkueenjohtaja lähtee kaikesta huolimatta varsin luottavaisin mielin illan peliin:

-Mielestäni olemme olleet tappioista huolimatta peleissä hyvin mukana, ja olemme myös saaneet tilanteita. Se on tärkeintä, sillä sitä kautta kurssi alkaa pikkuhiljaa kääntyä nousuun.

IFK tulee asettamaan uudenlaisen haasteen myös Bluesin puolustukselle. Varsinkin ykkösketju Kimmo Kuhta-Brett Harkins-Timo Pärssinen saa Kiurun maininnan.

-Se on todella vaarallinen ketju. IFK on vahva hyökkäyspäässä ja hyvin liikkuva joukkue. Olin katsomassa eilen heidän peliään Jokereita vastaan ja olin erittäin vaikuttunut. Meillä on kuitenkin ollut pari lepopäivää välissä, joten pyrimme kovalla liikkeellä saamaan painetta IFK:n puolustajiin. Liike on myös tuttu lääke fyysiseen pelotteeseen.

Myllyniemi vs. Stathos

Illan tärkein kamppailu käydään tolppien välissä. SM-liigan tällä hetkellä paras ja kuumin maalivahti Jere Myllyniemi saa haastajakseen IFK:n nopearefleksisen Dave Stathosin, joka aikoinaan loisti ensiesiintymisessään LänsiAuto-Areenalla. Kyseinen peli oli myös Myllyniemen ensimmäinen liigapeli. Silloin pisteet tasattiin maalein 1-1, mutta lauantaina kyseinen lopputulos ei takuulla toistu.

HIFK:n puolustus jättää niin kiekollisessa pelissä kuin myös fyysisyydessä Bluesin pakiston kauaksi taakse, joten Myllyniemen onnistuminen on Bluesille elintärkeää.

LänsiAuto-Areena tarjoaa lauantaina yleisölleen toistaiseksi parasta ja jännittävintä kiekkoa tällä kaudella. Yleisöäkin voi ennustaa paikan päälle kerrankin yli 4000 katsojaa. HIFK sytyttää aina.

Pystyykö kotijoukkue tarjoamaan kauden sloganinsa mukaista peliä turhautuneille kannattajilleen tärkeillä hetkillä? Kyseessä on kaikkien mahdollisuuksien ottelu.

» Lähetä palautetta toimitukselle