Kasvojen pesun hetki

LIIGA / Ennakko
Blues-hyökkääjä Eetu Pöysti jäähyili viimeksi ex-joukkuekaverien hiillostuksen jälkeen.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Uusi vuosi korkataan espoolaisklassikolla, kun Tapiolassa pelataan runkosarjan kolmas ja viimeinen Blues-HIFK vääntö. Molemmat joukkueet ovat ailahdelleet ja uineet välillä hyvinkin syvissä vesissä jo pitkään.

Kummallakin on allaan tappio viikonlopulta. Kotonaan hyvällä prosentilla pisteitä napsinut Blues taipui Lukolle 3-5. HIFK:n Ilmalassa saama ryöpytys on puhuttanut lauantaista saakka.

IFK oli ennen 1-8-murskatappiota pitkästä aikaa voittoputkessa, kun se nappasi kolme perättäistä voittoa. Bluesin vuoristorata huikean syyskuun jälkeen on ollut uskomaton. Loka- marras- ja joulukuussa Blues ei voittanut kertaakaan kahdesti peräkkäin varsinaisella peliajalla. Kerran se onnistui voittamaan kahdesti peräkkäin, mutta silloinkin ensimmäinen tuli voittomaalikilpailussa ja välissä oli maaottelutauko.

Kohtaaminen on kauden neljäs. Blues voitti kauden kotiavauksensa puhtaasti 2-0, mutta HIFK on vienyt kaksi jälkimmäistä peliä. Joukkueet ovat sarjataulukossa peräkkäisillä sijoilla kahdeksan ja yhdeksän. Kulunutta ilmaisua käyttäen voidaan puhua kuuden pisteen ottelusta.

Ore palaa Bluesin maalille?

HIFK:n tuskaa pahentaa joukkueen pieneen nousuun saaneen sentteriosaston uusi romahtaminen. Joel Perrault loukkaantui ja Mathieu Perreault on Pohjois-Amerikassa. Pasi Sormusen "kolmossentteriksi" luonnehtima Bluesin viime kauden ykkössentteri Joakim Eriksson johtaa nyt helsinkiläisten keskushyökkääjiä. Tausta on heikko. Ville Peltonen saattaa taas saada komennuksen keskelle.

Bluesin maalivahdeista Juuso Riksmanilla on ollut pikkuvaivoja, ja Antti Ore loukkaantui joukkueiden viime kohtaamisessa Helsingissä. Sen jälkeen torjuntavastuuta kantaneen Lars Voldenin taso on heitellyt. Lauantain Lukko-kamppailussa hän hörppäsi kohtalokkaasti Lukon voittomaalin.

Joukkueiden tuskaisasta taipaleesta huolimatta pelistä voi odottaa viihdyttävää. Joukkueiden kohtaamiset etenkin Espoon kaukalossa ovat olleet jo vuosia tasaisia, äärimmäisen viihdyttäviä ja nautittavia pelejä katsoa.

Espoolaisten aloittava maalivahti selviää keskiviikkoaamuna. Bluesin maalivahtivalmentaja Marko Torenius viestitti Oren olevan lähellä pelikuntoa. Riksmania Blues-kokoonpanossa tuskin nähdään.

Bluesin sairaslista on pitkä. Parhaat maalintekijät Miro Aaltonen ja Teemu Rinkinen puuttuvat. Myös puolustajat Jani Hakanpää ja Jens Westin ovat olleet sivussa. HIFK:lta puuttuu kanukkihyökkääjiensä lisäksi puolustaja Mikko Kurvinen.

Seuraa Heitä

Juuso Ikonen #14 |

Laitahyökkääjä

Nuorten MM-kisakoneesta viimeisillä metreillä pudotettu taituri on hyvässä vireessä.

Joakim Eriksson #10 |

Keskushyökkääjä

Kantaa suurta vastuuta joukkueen hyökkäyspelistä, kun Perreault ja Perrault puuttuvat. Tärkeä palanen erikoistilanteissa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Blues M S P
1.Henri Laurila 0 3 3
2.Camilo Miettinen 2 1 3
3.Mika Hannula 3 0 3
4.Niko Nieminen 1 1 2
5.Teemu Ramstedt 0 2 2
HIFK M S P
1.Joakim Eriksson 2 2 4
2.Eero Somervuori 1 3 4
3.Toni Söderholm 1 2 3
4.Iiro Pakarinen 1 2 3
5.Kyle Klubertanz 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle