HIFK:lla ensimmäinen ottelupallo

LIIGA / Ennakko
Kuva © Petteri Äikäs
Helsingin IFK:lla on ensimmäinen mahdollisuus katkaista finaalisarja Bluesia vastaan maanantaina Espoossa.

Muuta

Keväällä 1998 viimeksi juhlineella helsinkiläisseuralla on mahdollisuudet päästä samankaltaisiin tunnelmiin nyt vieraskaukalossa. Usein mestaruusjuhlat vieraissa jäävät luonnollisesti kotihallia hieman vaisummiksi tunnelman puolesta, mutta Espoossa riittäisi varmasti myös ääntä. Areena on kautta historian ollut paikallispeleissä laajasti punapaitojen kansoittama, ja sitä se oli myös joukkueiden toisessa finaalikohtaamisessa.

Ennen mestaruusjuhlien käynnistämistä ja nakkien keittämistä HIFK:n täytyy kuitenkin voittaa Blues neljännen kerran. Finaalisarjaan ennakkosuosikkina lähtenyt IFK on ottanut voittonsa jopa odotettua selkeämmin. Tapahtumat kaukalossa ovat pelien alusta asti tukeneet sitä, että HIFK poistuu kaukalosta voittajana.

Kevään ilmiöksi noussut Blues voitti kaikki aiemmat ottelusarjansa. Kiekkokontrollipelaamiseen tukeutuneet espoolaiset ottivat aiemmissa sarjoissa aina avausvoiton, ja voittojen taustalla oli usein ensimmäisen maalin teko ja johtoasemaan pääsy. Nyt Petri Matikaisen miehistö hävisi avausottelun, eikä ole päässyt johtamaan peliä kertaakaan. Blues ei ole kyennyt nousemaan edes tasoihin HIFK:n tekemien avausmaalien jälkeen.


Kanada-malja on paikalla Espoossa.

HIFK on ollut Bluesia tähän mennessä edellä lähes kaikilla pelin osa-alueilla. Selvimmän eron on tehnyt ylivoimapelin tehokkuus, mutta voittaakseen HIFK:n täytyy Bluesin saada virheiden määrää karsittua reilusti. Samalla sen täytyy saada vastustajansa tekemään virheitä. Aiemmissa kohtaamisissa esimerkiksi pelin kääntäminen nopeisiin vastahyökkäyksiin on IFK:lla ollut selvästi laadukkaampaa.

Jos Blues haluaa pitää mestaruushaaveensa elossa, täytyy sen saada hyvä startti ja mielellään tehdä ensimmäinen maali. Kolmen otteluvoiton tappioasemassa usko saattaa olla muutenkin koetuksella, mutta valahtaako se lopullisesti käsistä, jos HIFK ottaa taas kuskin paikan ja menee menojaan?

Espoolaisten kokoonpanoon tulee varmuudella muutoksia. Jari Sailio sai typerän keihästämisjäähynsä myötä kymppitilin täyteen. Myös Nathan Robinsonin tippumista pois kokoonpanosta voi pitää todennäköisenä. HIFK:n osalta Lennart Petrellin paluu on mahdollista, mutta muuten muutoksia tuskin tulee.

Ottelusarjan aiemmat jutut

Ottelu 3: HIFK jyrää kohti mestaruutta

– Kommentti: Mestari ei anna turhaa siimaa

– Haastattelu: ”Liian pitkälle ei voi miettiä”

– Kuvakooste: Vain yksi jengi matkalla mestaruuteen

Ottelu 2:
HIFK karkasi päätöserän alussa

– Taustaa: Varakkaan taklaus kuumensi tunteita

– Kuvakooste: Vauhtia ja rähinää Espoossa

Ottelu 1: Finaalit käynnistyivät tiukasti

– Haastattelu: Poika Pietarsaaresta paukautti voittomaalin

– Taustaa: Suomalaisia kaikki tyynni

– Kuvakooste: Yllätyksetön, muttei tylsä avaus

Ennakkojutut:

Analyysi: Kevään huipennus

– Haastattelu: ”Espoossa ei ole voitettu vielä mitään”

– Kommentti: Pienestä kiinni

– Dialogi: Pääkaupunkiseudun jäsentenvälinen taisto

– Taustaa: Jalonen vastaan Matikainen

– Kuvakooste: Finaalipari pääkaupunkiseudulta

» Lähetä palautetta toimitukselle