Blues ensimmäistä kertaa takaa-ajajana

LIIGA / Ennakko
HIFK:n ja Bluesin välinen finaalisarja käynnistyi keskiviikkona helsinkiläisten kotivoitolla. Seuraava ottelu pelataan jo heti torstaina Bluesin kotihallissa. Blues on ensimmäistä kertaa kevään aikana otteluvoitoissa häviöllä.

Muuta

Ottelusarjan avauspeli oli molempien joukkuiden osalta varovaista ja tarkkaa pelaamista ja avainasemaan nousikin erikoistilanneosaaminen. HIFK oli Bluesia askeleen edellä ylivoimapelissä ja vei voiton niukasti lukemin 3-2. HIFK onnistui pakkopelissä kahdesti, kun Blues pystyi tekemään vain yhden osuman ylivoimalla.

Torstain otteluun molemmat joukkueet lähtevät uudesta lähtökohdasta verrattuna kevään aikaisempiin pudotuspelisarjoihinsa. Blues voitti ennen finaaleja kaikki ottelusarjojensa avausottelut, kun taas HIFK kärsi tappion ensimmäisessä pelissä niin Jokereille kuin Lukollekin.

HIFK:n päävalmentaja Kari Jalonen oli tyytyväinen ottelusarjan avausvoitton jälkeen, mutta vaati omiltaan pikaista tilanteen nollaamista.

– En usko, että peli muuttuu huomenna. Ei saa jäädä kellumaan tähän tulokseen ja nyt pitää saada sekä henkiset että fyysiset tankit ladattua, Jalonen totesi.

Ottelusarjan toinen kohtaaminen jatkuu niistä asetelmista, joihin edellinen ottelu päättyi. Blues haastaa HIFK:n kiitettävästi tasakentällisin, mutta ylivoimapelissä ja maalipaikkoihin pääsemisessä on kehittämisen varaa.

Bluesin valmentaja Petri Matikainen edellytti keskiviikon pelin jälkimainingeissa omilta suojateiltaan tasonnostoa.

– Meidän pitää pystyä parempaan varsinkin henkilökohtaisella tasolla, Matikainen vaati.

Molemmat joukkueet jatkanevat torstaina pitkälti samoilla kokoonpanoilla. Blues vaihtaa todennäköisesti nelosketjun hyökkääjiä, kuten on tehnyt pitkin pudotuspelikevättä. HIFK puolestaan saattaa saada jalkavamman vuoksi keskiviikon pelin väliin jättäneen Lennart Petrellin takaisin vahvuuteen.


Ensimmäisen ottelun loppuhetkillä haettiin asetelmia tulevaan.

Ottelusarjassa aiemmin:

Ottelu 1: Finaalit käynnistyivät tiukasti

– Haastattelu: Poika Pietarsaaresta paukautti voittomaalin

– Taustaa: Suomalaisia kaikki tyynni

– Kuvakooste: Yllätyksetön, muttei tylsä avaus

Ennakkojutut:

Analyysi: Kevään huipennus

– Haastattelu: ”Espoossa ei ole voitettu vielä mitään”

– Kommentti: Pienestä kiinni

– Dialogi: Pääkaupunkiseudun jäsentenvälinen taisto

– Taustaa: Jalonen vastaan Matikainen

– Kuvakooste: Finaalipari pääkaupunkiseudulta

» Lähetä palautetta toimitukselle