Yllätysjoukkue pettymysjoukkueen vieraaksi

LIIGA / Ennakko
Torstain ottelussa Espoossa kohtaavat neljä pistettä kuudesta ottelusta saanut Blues ja kahdeksan pistettä seitsemästä ottelusta kerännyt Ässät. Ennen kauden alkua tehtyjen veikkausten perusteella pisteiden pitäisi olla toisin päin, mutta SM-liigassa on yllätyksiä nähty aikaisemmin. Bluesin ottelu Tampereella Ilveksen vieraana päättyi 5-1-tappioon. Blues otti ottelussa peräti 12 kahden minuutin jäähyä, mikä on ehdottomasti liikaa. Toki Ilveskin sai kahdeksan kakkosta. Ilves teki kolme ylivoimamaalia ja Blues yhden, kun Sebastian Sulku onnistui viidellä kolmea vastaan. Ässät on pelannut kolme viimeisintä otteluaan tasan, ensin Ilveksen vieraana ja sitten Isomäessä SaiPaa ja Jokereita vastaan.

Myllys kehiin?

Koska Mika Oksa päästi Tampereella viisi maalia, onkin todennäköistä, että Jarmo Myllys pelaa kauden kolmannen liigaottelunsa huomenna, ja ensimmäisen kotikaukalossa. Maalivahtikaksikko on yksi liigan tasaisimmista, ja siitä on sekä hyötyä että haittaa. Varmasti molemmat antavat aina kaikkensa, mutta toisen uhka tuo helposti lisäpaineita.

Scott Langkow torjui tiistaina 45 kertaa, ja jatkanee Ässien maalilla. Langkow’n torjuntamäärät ovat olleet varsin suuria alkukaudella.

Bluesilla ylitarjontaa puolustajista

Bluesilla on ollut kahdessa viime pelissä kokoonpanossaan yhdeksän puolustajaa, joista Jani Virtasta on peluutettu hyökkääjänä. Puolustuspeli on ollut parempaa kuin viime kaudella Sebastian Sulun ja Rami Alangon liityttyä joukkueeseen. Puolustajista Sulku ja Jiri Vykoukal ovat tehneet kaksi maalia mieheen, Alanko yhden. Pakiston nuorin on 18-vuotias Tommi Pelkonen, joka on selvinnyt alkukaudesta kelvollisesti. Tiistaina tosin tilille merkittiin kaksi jäähyä.

Ässä-pakistoon Jarkko Gladin poissaolo on paha takaisku. Pakiston runko muodostuu perusporilaisesta Pasi Peltosesta, Steve Shirreffsistä, Timo Ahmaojasta ja Pekka Kangasalustasta. Lisäksi puolustukseen kuuluvat Antti Boman, Mika Rontti ja Iikka Törnvall, joista Rontin pelaaminen on epävarmaa.

Rontin tilanne katsotaan aamulla. Tänään ei näyttänyt kovin hyvältä, toteaa Ässät hyvään iskuun saanut valmentaja Mika Toivola.

Iskeekö Ässien ykkösketju?

Bluesin hyökkääjien tehot jäivät tiistaina nollille. Pääosan maaleista on tehnyt Juha Ylösen johtama ykkösketju, laidoillaan Jan Caloun ja Teemu Elomo. Jos Marko Tuomainen palaa kokoonpanoon ilmarinnan jälkeen, on mielenkiintoista nähdä, sijoitetaanko hänet ykköseen, vai kenties kakkoseen Miika Elomon ja Olli Ahosen kanssa.

Ässien nousun takana on vahvasti pelannut ykkösketju Markku Tähtisen johdolla. Samu Wesslin johti kaksi kierrosta liigan pistepörssiä ja Timo Salonen edustaa porilaista hulluutta parhaimmillaan. Myös Petr Sachl on tehnyt useita pisteitä kakkosketjussa, joka tosin on kärsinyt Richard Rochefortin loukkaantumisen takia. Jokerit-ottelussa kakkoseen kuuluivat Timo Hakanen ja kapteeni Jari Korpisalo.

KooKoosta Ässiin siirtynyt kolmosketjun Tomi Pöllänen teki tiistaina ensimmäisen liigamaalinsa.
Toivotaan, ettei jäänyt viimeiseksi. Positiiviset merkit ovat ilmassa, kertoo Toivola.

Historia

Ässät on viimeksi voittanut Espoossa syyskuussa 1994. Tasapeliin on päädytty useasti senkin jälkeen. Otteluille on ollut tyypillistä varsin suuret maalimäärät, tasaisistakin otteluista esimerkiksi 5-5, 6-4 ja 7-4 viimeisen maalin tultua tyhjiin. Blues on myös takonut murskalukemia, hurjimpana 11-2 kaksi vuotta sitten. Tuon ottelun jälkeen Ismo Läntinen sai potkut Ässistä.

Hyvä ettei ole kokemusta. Toivotaan hyvää peliä ja taistellaan pisteistä. Jos vastustaja on parempi, niin ei voi mitään., Toivola viittaa siihen, että hänellä ei ole Ässistä aikaisempaa kokemusta.

Viime kaudella voitot Bluesille 3-1. Porissa Blues voitti ensimmäisen 3-2 ja Ässät jälkimmäisen 4-0. Espoossa lukemat olivat 3-2 ja 7-2, jälkimmäinen viimeisessä ottelussa, jolloin Ässien nuorimmat olivat A-juniorien mukana. Ensimmäisestä jäi mieleen myös Ässä-vahti Kristian Antilan loukkaantuminen, kun hän sai kiekon otsaansa menetettyään maskinsa hetkeä aiemmin.

» Lähetä palautetta toimitukselle