Ässät vieraaksi Espooseen

LIIGA / Ennakko
Blues pelaa kolmannen kotiottelunsa viikon sisään, kun Porin Ässät saapuu vierailulle. Se varmasti vaikuttaa negatiivisesti ottelun yleisömäärään.

Viime viikolla molemmat pelasivat kolme ottelua, ja tuloksena oli kaksi voittoa ja yksi tappio. Blues voitti Tapparan vieraissa ja Pelicansin kotona, kun vastaavasti Lukko vei pisteet Raumalle. Ässät kaatoi SaiPan viimeisen sekunnin maalilla, hävisi sitten Jokereille, ja päätti viikkonsa vierasvoittoon Turussa. Näin ollen Ässät nousi TPS:n kanssa tasapisteisiin, mutta TPS:n voitto Lappeenrannassa vei turkulaiset jälleen kaksi pistettä edelle.

Bluesin loukkaantuneet palaamassa kehiin

Bluesin Mika Oksa oli porttivahtina Pelicansia vastaan pitkän loukkaantumisensa jälkeen. Jere Myllyniemi jatkanee kuitenkin maalilla, sillä tällä kaudella Bluesilla on ollut tapana se, että voittanutta maalivahtia ei vaihdeta. Myös Timo Hirvonen palasi kokoonpanoon sunnuntaina.

Sivussa ovat edelleen Cory Murphy, Jarmo Myllys ja Niko Nieminen. Jan Calounin pitäisi päästä pelaamaan varsin pian, mutta Blues ei halua ottaa riskejä ja peluuttaa häntä puolikuntoisena.

Nuorten MM-pronssimitalistit Matti Näätänen ja Janne Jalasvaara palasivat Suomeen tiistaina, joten aivan varmaa pelaaminen ei ole, kun joka tapauksessa Bluesin kokoonpanon saa täyteen ilman heitäkin. Turnauksen ja matkan rasituksista toipuminen ottaa varmasti aikansa.

Ässät hankki ennen joulutaukoa riveihinsä Olegs Sorokinsin, joka onkin onnistunut hyvin, ja välttynyt myös loukkaantumisilta. Muuten Ässien ulkomaalaiset ovatkin olleet erittäin epäonnisia, ja Langkow’ta lukuunottamatta he ovat olleet loukkaantuneiden kirjoissa. Nyt tilanne on kuitenkin parempi. Ulkomaalaisista tosin Petr Sachl palasi kotimaahansa selkävaivojen takia.

Ässiltä puuttuu myös Pekka Kangasalusta, joka ei enää tällä kaudella pelaa.

Voittajavahtia ei vaihdeta?

Myllyniemi lienee siis Blues-maalin suulla. Ässien puolella on selvempi ykkösvahti, Scott Langkow, joka torjui voiton TPS:stä. Onkin todennäköistä, että myös hän jatkaa aloittavana maalivahtina.

Jiri Vykoukal keräsi Pelicansia vastaan kolme syöttöpistettä ja nousi vain pisteen päähän Teemu Elomosta, joka pitää kultakypärää ainakin vielä, jos Caloun ei ole kokoonpanossa.

Mitä tekee Janne Seva?

Ässien parasta osaamista viime otteluissa on ollut ketju Pasi Tuominen-Janne Seva-Tomi Pöllänen. Erityinen mielenkiinto kohdistuu Sevaan, joka aloitti kautensa Bluesissa, mutta ei mahtunut kokoonpanoon, ja pelipaikka löytyi lopulta Ässistä. Tehojakin alkoi syntyä juuri tuossa ketjussa.

Alkukauden tähtikolmikko Wesslin-Tähtinen-Salonen on hiipunut, mutta heitä ei sovi kuitenkaan aliarvioida.

Bluesin Juha Ylönen teki kaksi maalia Pelicansia vastaan ja sai niistä selvästi lisää itseluottamusta. Myös Miika Elomo ja Kari Kalto ovat olleet hänen laitureina hyviä. Paranemisen merkkejä oli jo ennen taukoa, kun Elomon paikalla pelasi Niko Nieminen, joka loukkasi polvensa Oulussa.

Mike Stapleton teki sekä Tapparaa että Pelicansia vastaan kaksi maalia ja nousee kohisten pistepörssissä. Samanlaisen vireen jatkuessa Stapleton iskee Ässiäkin vastaan pisteen tai pari.

Historia ei suosi Ässiä

Ässät ei ole voittanut Bluesia tai edeltäjää Kiekko-Espoota kauden 1994-95 ensimmäisen kohtaamisen jälkeen. LänsiAuto Areenalla saldona on vain yksi tasapeli syksyltä 1999.

Tällä kaudella Blues voitti kotiottelunsa 3-1. Tuolloin Bluesin Matti Näätänen teki uransa ensimmäisen liigamaalinsa, joka jäikin ottelun voittomaaliksi. Porissa kotijoukkue Ässät kiri hienosti kolmannessa erässä kolmen maalin takaa 4-4-tasapeliin. Tasoitusosumasta vastasi tuolloin Tomi Pöllänen.

» Lähetä palautetta toimitukselle