BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Vierasjoukkueet vastakkain

LIIGA / Ennakko
Isonmäen keskiviikkoillassa nähdään länsirannikon joukkueiden kohtaaminen, kun Ässät ja TPS iskevät yhteen. Viime otteluissa voittokantaan palanneet isännät kohtaavat ailahtelevia otteita esittäneen turkulaisseuran. Molemmat joukkueet ovat kauden aikana esittäneet parempia otteita vieraskaukaloissa, joten ennakkoon kamppailusta voi odottaa tasaväkistä.

Kuntokäyrät

Ässien viime viikko kääntyi positiiviseksi tiistaisen SaiPa-ottelun jälkeen. Länsirannikon paikalliskamppailussa patapaidat olivat tyly isäntä Lukolle 6-3-voitolla. Sama vire jatkui Kärppiä vastaan, kun tehokkaasti ottelussa esiintyneet porilaiset kävivät hakemassa vierasvoiton Oulusta lukemin 1-4.

TPS tahkosi viime viikolla vain kaksi ottelua, jotka sujuivat erilaisissa merkeissä. Tampereelta turkulaiset kävivät hakemassa pirteän esityksen päätteeksi 5-2-voiton Tapparan kustannuksella. TPS:n viime otteluiden karmea kotivire sai kuitenkin jatkoa Kärppiä vastaan, kun oululaiset poistuivat Turusta 5-0-voitto kainalossaan.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella kahdesti, joista molemmat päättyivät vierasjoukkueen juhlaan. Turussa patapaidat poistuivat kaukalosta voittajina lukemin 1-4, kun taas Porissa TPS osoittautui paremmaksi lukemin 0-1.


Joel Armian pelivire on alkanut löytyä.

Ratkaisun paikat

Ässät on murjonut viime otteluissa kiekkoa vastustajan verkkoon hyvällä prosentilla ja laajalla rintamalla. Pekka Virran suojatit ovat vaikean tehtävän edessä, kun huippuvireisiä Tomas Zaborskya sekä Stephen Dixonia säestävät peli-ilonsa löytäneet Tuomas Santavuori ja Joel Armia. Ässät on vyörynyt vastustajan maalille useamman kentän voimin.

Tämän kauden Ässille ei kuitenkaan mikään ole ollut ennakkoon varmaa. Varsinkin kotiottelut, joissa patapaidat ovat olleet selkeässä ennakkosuosikin asemassa, ovat tuottaneet porilaisille ongelmia. Ryöstöretkellä ovat käyneet niin TPS, SaiPa kuin Tapparakin. Löytääkö Ässät tarvittavan asenteen illan otteluun, kun vastaan tulee vieraissa hyviä otteita esittänyt turkulaisjoukkue?

TPS:n otteluita on leimannut läpi kauden otteiden epätasaisuus. Turkulaiset ovat esittäneet vierasotteluissa lupaavia otteita, mutta kotikaukalossa jälki on ollut karmeaa. Viimeisessä viidessä kotiottelussa turkulaiset ovat onnistuneet maalinteossa vain neljä kertaa ja pisteitä on kertynyt vain kaksi kappaletta. Vieraskaukalossa meno on sen sijaan ollut toista, mistä osoituksena mukavat kymmenen pistettä viimeisestä viidestä kamppailusta.

Turkulaisten päävalmentaja Virta antoi viime ottelun jälkeen kovaa kritiikkiä joukkueen ulkomaalaispelaajien suuntaan. Varsinkin tšekkipelaajien Michal Birnerin ja Tomas Plihalin otteisiin on kaivattu tasaisuutta. Saavatko TPS:n johtopelaajat piristystä otteisiinsa Virran kurinpalautuksesta?

Yksi avaintekijä illan otteluun saattaa olla valmistautuminen. Turkulaiset ovat saaneet punoa juoniaan otteluun jo lähes viikon verran, sillä edellinen ottelu turkulaisilla oli viime viikon torstaina.

Kokoonpanot

Ässät jatkanee samalla kokoonpanolla kuin Kärpät-ottelussa. Antti Raanta sekä Tommi Taimi lähestyvät pelikuntoa, mutta eivät luultavasti ole kokoonpanossa. Pitkäaikaispotilaista Ryan Caldwell sekä Sami Mutanen jatkavat sairaslistalla.

TPS:n pahin loukkaantumisaalto on helpottamassa. Sairaslistalla on varmuudella Jakub Cerny, mutta myös Miika Huczkowskin sekä Joni Tuomisen pelaaminen on epävarmaa. Viime otteluista sivussa ollut Rasmus Ristolainen saattaa olla mukana jo Porissa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

TPS M S P
1.Ville Vahalahti 3 2 5
2.Tomas Plihal 2 2 4
3.Tuomas Suominen 0 3 3
4.Jarkko Hattunen 2 1 3
5.Michal Birner 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle