Pistävätkö porilaiset Parén povitaskuunsa?

LIIGA / Ennakko
Dave Spina oli tiistaina vaikea pideltävä.
Kuva © Timo Savela
Ässät ja TPS kohtaavat uudelleen keskiviikkona, kun edellisestä taistosta on kulunut vain vuorokausi. TPS oli tiistaina niukasti parempi, mutta miten turkulaisille käy, kun karavaani matkaa Poriin?

Edelliset ottelut

Ässien ja TPS:n kuntokäyrät ovat viime viikkoja katsoen samankaltaisia. Ässät on voittanut viimeisestä viidestä ottelustaan kaksi, ja niin ovat myös turkulaiset.

Ässät pelasi pitkän pätkän erittäin vähämaalisia otteluita, mutta viime otteluissa on maaleja ropissut tiuhemmin. Viime lauantain Lukko-ottelussa tehtiin yhteensä kahdeksan maalia ja tiistaisessa TPS-kohtaamisessa nähtiin puolestaan seitsemän osumaa.

TPS on puolestaan päästänyt viime aikoina kohtuullisen paljon maaleja, sillä edelliseen kolmeen otteluun ovat turkulaisten maalivahdit saaneet kaivaa kiekon selkänsä takaa yhteensä 11 kertaa.

Riittääkö bensa?

Joukkueet kohtasivat toisensa tiistaina ja nyt heti perään keskiviikkona. Klassinen kysymys kuuluukin - kummalla riittää enemmän virtaa?

Ässät on luisteluvoimainen joukkue, mistä nähtiin hyvää esimerkkiä viime lauantaina Lukkoa vastaan.

Toinen peräkkäinen peli kahteen päivään alkoi ottelun lopulla painaa raumalaisia. Ässäpelaajat jaksoivat painia ja punnertaa loppuun asti, ja taistelu myös palkittiin kolmella sarjapisteellä.

TPS:n peli-ilme ei ole ollut sitä kaikkein raikkainta, vaikka Ässät tiistaina kaatuikin. Tätä edeltävissä otteluissa joukkue ei pysynyt HIFK:n mukana lainkaan, ja sarjajumbona pyörivä Ilveskin sai nollattua turkulaiset.

Tiistain ottelussa Matti Kuparinen onnistui kaventamaan puolitoista minuuttia ennen ottelun loppua, tuoden padalle ohuen oljenkorren.

Keskiviikkona TPS tarvitsee ehjän 60-minuuttisen, tai fyysiset porilaiset ottavat ottelun haltuunsa.

Turkulainen ylivoima tehokkaana

TPS:n ylivoimapelaaminen on Liigan toiseksi tehokkainta heti Lukon jälkeen. Ässillä oli lauantaina vaikeuksia raumalaisten ylivoimapyörittelyn kanssa ja niin oli myös tiistaina TPS:ää vastaan, kun porilaisten alivoima joutui antautumaan kahdesti.

TPS:ltä löytyy useampi toimiva kokonaisuus ylivoimalle, joten helppo homma kyseisen paletin murtaminen ei Ässille ole. Uusin palanen turkulaisten kombinaatioihin on KHL:stä takaisin Liigaan palannut Francis Paré.

Kanadalainen ei päässyt tiistaina vielä tehopisteille, mutta sai peliaikaa peräti yli 20 minuuttia. Ässät sai miehen hyvin kuriin, mutta onnistuuko sama myös keskiviikkona, kun liukas hyökkääjä alkaa päästä parempaan pelituntumaan.

Ässien oma ylivoimapeli on tuottanut osumat kahteen edelliseen otteluun, joten ratkaisuvoimaa löytyy myös siltä puolelta, mikäli TPS sortuu jäähyihin.

Seuraa Heitä

Masi Marjamäki #16 | Almtuna IS

Vasen laitahyökkääjä

Soturin lailla taisteleva Marjamäki katkaisi viime lauantaina Lukkoa vastaan peräti kymmenen ottelun mittaisen maalittoman putkensa. 31-vuotias voimahyökkääjä osui heti uudelleen tiistaina TPS:ää vastaan.

Jussi Makkonen #14 |

Keskushyökkääjä

Ensi kaudeksi Ässiin huhuiltu Makkonen on pelannut turkulaisten riveissä nyt kolme ottelua ja tehnyt kolme tehopistettä. Keskushyökkääjä on löytänyt seuravaihdoksen jälkeen pirteän ilmeen peliinsä.

» Lähetä palautetta toimitukselle