Kesälomaa odotellessa

LIIGA / Ennakko
Porissa nähdään lauantaina sangen vähäpanoksinen SM-liigaottelu. Käytännössä niin Ässät kuin vierailija TPS ovat molemmat menettäneet mahdollisuutensa yltää tämän kiekkokauden pudotuspeleihin. Kotijoukkue on tämän toimillaan julkisesti jo osoittanut. TPS sen sijaan jatkaa yhä näennäistä ja näkokulmasta riippuen varsin epätoivoista rimpuiluaan pudotuspeliviivan tuntumassa.

Ässät heitti kuluneella viikolla tältä kaudelta hanskat tiskiin. Tästä saatiin osoituksena Richard Rochefort'n siirto Sveitsiin sekä viikon puolivälissä uutispommina Markku Tähtisen siirto etelään pakoon pohjoisen paukkupakkasia. Kahden keskushyökkääjän poistuminen riveistä ei voi olla näkymättä kentällä. Varsinkin kun jo aiemmin Janne Sevan kausi loppui pahasti kesken. Torstaina joukkue sai lisää jobinpostia sillä Pasi Tuomisen tuliainen SaiPa-ottelusta oli ns. puujalka. Hän on varmuudella sivussa viikonlopun ajan, mutta pisimmillään sairasloma saattaa venähtää jopa neljään viikkoon.

Turussakin sarjatilanne on suhteellisen toivoton. Ero kahdeksan joukkoon on viisi pistettä kun liigaa on jäljellä yksi täysi kierros. Tuo on toki - varsinkin keskinäisillä peleillä -kurottavissa umpeen, mutta se edellyttää selkeää parannusta koko joukkueen otteissa. Viime aikoina suunta on ollut enemmän päinvastainen. Seurajohto näyttää odottaneen piristystä nimenomaisesti nykyisen joukkueen sisältä, sillä toisin kuin pahimmat kilpakumppanit, TPS ei ole hakenut ongelmiinsa ratkaisua uusilla vahvistuksilla. Tilastollisena kummajaisena turkulaisten viidessä viimeisessä ottelussa toinen osapuoli on jäänyt maalisarakkeessa nollille.

Ässien kevätkokoonpano alkaa vähitellen muistuttaa viimevuotiseen tapaan paikallis/juniorijoukkuetta. Loukkaantumisista johtuen koostumukset ovat eläneet tiiviisti läpi talven ja huominenkin tuo mukanaan uusia tuulia. Merkittävin kokoonpanollinen muutos on, että Antti Boman pelaa laitahyökkääjänä.

- Ennustan Bomanista isoa yllätystä lauantaille. Boman on hyvä luistelemaan ja laukomaan, joten saa nähdä jos mies
vaikka ryhtyy vanhuuden päivillään hyökkääjäksi. Olen varma, että Antti kerää huomenna tehopisteitä. Jos näin ei käy, niin lupaan seisoa alun bussimatkasta Ouluun, toteaa Karri Kivi.

Ässät hyppää heti ottelun jälkeen bussiin ja keskittää ajatuksensa sunnuntain Kärpät-otteluun. Matkalla yövytään Kokkolassa.

- Jos joku pelaajista ei mielestään ole saanut tarpeeksi peliaikaa, niin nyt tarjotaan näyttöpaikkoja. Monella
pelaajalla onkin nyt mahdollisuus ottaa isoja askelia.

Siirtohuhut eivät Kiven mukaan ole ihmeemmin vaikuttaneet joukkueen keskittymiseen.

- Ainoastaan tämä viimeinen viikko ennen siirtorajaa oli häslinkiä, mutta sekin taisi sekoittaa ainoastaan pojan
itsensä pään, Kivi viittasi Tähtiseen.

- Kivaahan se vain on, että jonkinlaista kuplimista on pinnassa. Parempi näin, kuin että mitään ei tapahtuisi.

TPS:llä on nyt edessään viimeiset hetket herätä mukaan vuoden 2003 kiekkokevääseen. Lähiviikkojen vastustajat tulevat joko Ässien tapaan sarjan peräpäästä tai ovat tärkeimmät vastustajat viivan ympärillä. Kotijoukkueen motiivien pitää löytyä muualta. Suotavaa olisi että ne joka tapauksessa löytyvät. Muutoin keväästä tulee harvalukuiselle Isomäen kiekkokansalle pelkkä piikki persauksiin.

Ässät saa mukaan neljän ottelun taklauskieltonäpäytyksen saaneen Pasi Peltosen. Muutoin kokoonpano näyttää seuraavalta:

Wesslin - Fandul - Salonen

Pöllänen - Hakanen - Korpisalo

Harjula - Kiilholma - Boman

Lipponen - Mäkelä - Kuusela

Peltonen - Shirreffs

Sorokin - Rontti

Glad - Törnvall

Ahmaoja

Maalissa aloittaa Langkow.

» Lähetä palautetta toimitukselle