Kerran vielä, tai oikeastaan TPS kuudennen kerran

LIIGA / Ennakko
Uusitalo pelaa tällä erää viimeisen pelinsä patapaidassa.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi
Ässät kunnioittaa pitkäaikaisia uranuurtajiaan, kun taas TPS voi pahimmassa tapauksessa menettää kotietunsa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Siinä kuudes kerta näiden joukkueiden välillä.

Ässien suurinumeroinen tappio HIFK:lle samaan aikaan, kun Sport vei pisteet Ilvekseltä, tietää porilaisten jäämistä runkosarjaan. Pimenevän illan päähuomio on kuitenkin vuosikausien luottopuolustajissa.

Ville Uusitalo pelaa vielä kerran Ässien kapteenina, ja vierellä on edelleen pakkipari Tapio Sammalkangas, joka kantaa A-kirjainta rinnassaan.

Luvassa on varmasti herkkä hetki, ja harva joukkue muutenkaan haluaa päällimmäiseksi mieleen jäävän 7−0-löylytyksen. Myös vierasjoukkue TPS:llä on ollut vaikeuksia pitää maalilukemat siedettävinä.

Ykköspakki Henrik Tallinder kärsii vielä torstaina pelikieltoaan, mutta se ei yksin selitä kolmen viimeisen ottelun maalieroa 10−19. Todennäköisesti turkulaisjoukkueen maalia vartioi SaPKosta Länsi-Suomeen palannut Aleksandar Georgijev. Nuori venäläisvahti paikkaa Ässissäkin pikaviisitillä käyneen Oskari Setäsen poissaoloa.

Ottelun asetelmat

Ässät haluaa paikata kolhiintunutta imagoaan. Pata romahti HIFK:n vieraana jo alle 50 sekunnissa, ja edellinenkin yhtä suuri tappio on samasta hallista kaudelta 2010-2011.

Porilaisten ja turkulaisten kauden aiempia kohtaamisia ovat sävyttäneet myös ulosajot. Kiihkeä Liiga-kamppailu on ollut liikaa ainakin Teemu Lassilalle ja Ilkka Pikkaraiselle, jotka ovatkin joutuneet ulosajojensa jälkeen kärsimään myös pelikieltojaan.

Vastaaviin tempauksiin tuskin on varaa tällä kerralla, sillä TPS tarvitsee kaikki mahdolliset pelaajat kevään peleihin.

Pori on ollut hankala paikka TPS:lle, sillä kymmenestä edellisestä kamppailuista se on juhlinut voittoa vain yhden voittomaalikilpailun jälkeen kaudella 2013-2014.

Seuraa Heitä

Tapio Sammalkangas #74 |

Oikea puolustaja

491 runkosarja-, 26 pudotus- ja 14 karsintavaiheen peliä Ässissä. Hattu päästä, nuoriso.

Aleksandr Georgijev #40 | NY Rangers

Maalivahti

Paluu Mestis-komennukselta, ja tarvittaessa kehiin myös pudotuspeleissä. Nuori Georgijev uhkuu näyttöhaluja.

» Lähetä palautetta toimitukselle