Harjoittelua tulevaan

LIIGA / Ennakko
Ässien ja TPS:n runkosarja päättyy torstai-iltana, kun joukkueet iskevät yhteen Porissa. Molemmat joukkueet voivat lähteä otteluun helpottunein mielin, sillä suurimmat paineet purkautuivat tiistain kierroksella, kun ottelut päättyivät molempien osalta parhain päin.

Kuntokäyrät

Patapaitojen vaikea kevät ja kova taistelu suorasta pudotuspelipaikasta päättyi porilaisten kannalta positiivisesti. Viime viikolla Pata taisteli tärkeät voitot Jokerit- sekä Tappara-otteluista. Voittojen myötä Ässät kerrytti pistetiliään niin, että tiistain jatkoaikatappio Kärpille riitti varmistamaan porilaisten paikan kuuden joukossa.

Myös TPS:n vaikea kevät runkosarjassa päättyi onnellisesti. Viime viikko oli turkulaisille kaksijakoinen: saaliina oli tärkeä Lukko-voitto sekä katkera jatkoaikatappio sarjajumbo Ilvekselle. Tiistaina TPS kuitenkin varmisti paikkansa jatkopeleissä Pelicans-voiton myötä, kun muut ottelut päättyivät turkulaisten kannalta suotuisalla tavalla.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella neljä kertaa, joista voitot on tasattu molemmille vierasvoittojen muodossa.


Jatkuuko Sami Mutasen maaliputki?
Mikko Ruohola - http://mikko.ruohola.org/

Ratkaisun paikat

Ässien lopullinen runkosarjasijoitus ei ole enää täysin porilaisten käsissä. Patapaidat lähtevät pudotuspeleihin joko runkosarjan neljänneltä tai viidenneltä sijalta, riippuen osittain JYP-Kärpät-ottelun tuloksesta. Tämän vuoksi porilaisille tarjoutuu erinomainen mahdollisuus hioa ongelmakohtiaan vapautuneella otteella.

Ässien suurin murheenkryyni on ollut läpi kauden tahmeasti kulkenut ylivoimapeli. Pudotuspeleihin mentäessä pakkopeliin on tultava muutos, mikäli patapaidat elättelevät toiveita jatkoonpääsystä. Porilaisten ylivoimapelistä on puuttunut järjestelmällisyys ja pelkkä kiekon ylöstuonti on tarpeeksi suuri ongelma patapaidoille, puhumattakaan maalinteosta.

Turkulaiset ovat pelanneet viime ottelut veitsi kurkulla. Tiistain Pelicans-ottelu alkoi katastrofaalisesti, mutta Palloseura nousi taistellen aina voittoon asti. Ottelun kannalta on mielenkiintoista seurata, jatkuuko TPS-pelaajien hurmos myös Porissa? Varsinkin vieraiden paljon parjatut ulkomaalaiset nousivat Pelicans-ottelussa ratkaisijoiden asemaan.

TPS on runkosarjan kymmenes ottelun lopputuloksesta huolimatta, joten suurempia paineita turkulaisilla ei ottelun lopputuloksen kannalta ole. Siitä huolimatta on varmaa, että Pekka Virta toivoo ehjää ja vapautunutta suoritusta ilman loukkaantumisia, sillä vierasjoukkueen ottelut jatkuvat jo lauantaina. Tämän vuoksi onkin tärkeää, että Palloseura pääsee lähtemään jatkopeleihin hyvien otteiden säestämänä.

Kokoonpanot

Ässiltä sivussa slovakkilaituri Tomas Zaborskyn lisäksi ovat kuumeinen Aki Juusela sekä kovan laukauksen jalkaansa saanut Niko Palonen.

Patapaitojen maalilla aloittaa Juha Järvenpää.

TPS:ltä sivussa ovat sairaslistalla olevat Janne Hauhtonen, Joni Tuominen ja Miika Huczkowski. Tomas Mojzis kärsii Pelicans-ottelussa saatua pelikieltoa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ässät M S P
1.Sami Mutanen 5 0 5
2.Veli-Matti Savinainen 3 1 4
3.Mark Lee 3 1 4
4.Mika Niemi 0 3 3
5.Stephen Dixon 0 3 3
TPS M S P
1.Ville Vahalahti 2 3 5
2.Tomas Plihal 3 2 5
3.Tomas Mojzis 0 4 4
4.Marko Anttila 2 2 4
5.Juraj Mikus 1 3 4

» Lähetä palautetta toimitukselle