Laitetaanko suihku jo valmiustilaan?

LIIGA / Ennakko
Ässät on saanut nauttia voitoista.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Tiistaina on vuorossa kauden neljäs kohtaaminen Ässien ja Tapparan välillä, kun kirvesrinnat matkaavat länsirannikolle. Tappara on tunnetusti ollut hankala vastus porilaisille, joten yhdeksän pisteen viikosta nauttineilla patapaidoilla on varmasti edessään rankka iltapuhde.

Vaikka Ässät voittikin kaikki viime viikon ottelunsa, ei tamperelaisjoukkueella ole mennyt sen huonommin, sillä viikon kolmesta pelistä kirvesrinnoille kertyi kuusi pistettä, eikä yhdeksän pisteen saldokaan ollut Pelicansia vastaan kovin kaukana. Aiemmista kohtaamisista Ässät voitti ensimmäisen ja kolmannen, kun taas tamperelaiset ottivat kolme pistettä lokakuun toisesta mittelöstä.

Tapparalta tehojuhlaa ovat viettäneet Ville Nieminen 14 maalin ja 20 syöttöpisteen voimin sekä Aleksander Barkov junior, jolle 17 syötön lisäksi osumia on siunaantunut saman verran kuin Niemisellekin. Tiistaina selviää, löytyykö Tapparan riveistä tarvittavat tehomiehet katkaisemaan porilaisten kolmen ottelun voittoputken.

Porilaistiimin tehokkain ketju on pääsääntöisesti viime kauden tapaan ollut Stephen Dixonin johtama vitja. Runsaasta peliajasta nauttiva Dixon on kuitenkin ollut enemmän anteliaalla kuin ahneella päällä, sillä joukkueen sisäisen pistepörssin ykkösnimi on syöttänyt 33 pistettä, mutta viimeistellyt yhdeksän maalia. Kakkossijaa hallitseva Michael Ryan taas on löytänyt maaliverkon jopa 15 kertaa.

Ässille illan ottelu on varmasti myös kohtalokas, koska patapaidoilla on matkaa pudotuspeliviivaan vain kaksi pistettä. Kolmen pisteen voitto takaisi vähintään sarjan kymmenennen sijan. Tapparalla taas on mahdollisuus kaventaa välimatkaa sarjakolmoseen, Kärppiin.

Tappara on hävinnyt kaksi edellistä vierasotteluaan, mutta vastaavasti joukkue on napsinut Hakametsässä sekä Bluesilta että SaiPalta täydet pisteet. Molemmissa otteluissa Juha Metsola piti maalinsa puhtaana aivan ottelun alusta aina loppusummerin saakka. Tiistaina nähdäänkin, miten sarjan toisteksi huonoimmalla kotisaldolla lepäilevä Ässät ottaa vastaan liigan kuudenneksi parhaan vierasjoukkueen.

Tapparan sairastuvan hoitajat saavat nauttia runsaasta vapaa-ajastaan, sillä tamperelaisjoukkueella ei ole loukkaantuneita. Ässiltä lasaretissa on ainoastaan käsitoipilas Sami Lähteenmäki.

Tappara sanoi myös maanantaina hyvästit Lukkoon loppukaudeksi siirtyvälle Jerry Ahtolalle. Sen sijaan joukkueeseen vastikään hankitulla Jeff Ulmerilla on korkkaamatta ensimmäinen liigaottelu Tappara-nutussa. Täysin vieras maailma SM-liiga ei laiturille kuitenkaan ole, sillä kanadalainen edusti Lukkoa kaudella 2003-2004.

Huomionarvoista on myös toki se, että Ässien ja Tapparan välisissä otteluissa on tällä kaudella sattunut ja tapahtunut, varsinkin ässäleirissä. Kolmen edellisen kohtaamisen aikana porilaisista suihkuun ovat lentäneet Daniel Brodin, Veli-Matti Savinainen, Jesse Joensuu ja Tuomas Pihlman. Miten on tiistain laita, onko ottelu säyseä esitys vai odottaako jotakuta viilentävä suihkutuomio?

Seuraa Heitä

Stephen Dixon #17 |

Keskushyökkääjä

Dixon on iskenyt Tapparan verkkoon neljä osumaa tällä kaudella, joista kolme yhden ottelun aikana. Hyökkääjällä on myös menossa jo viiden ottelun mittainen pisteputki, jatkuuko sama meno myös tiistaina?

Jeff Ulmer #19 |

Laitahyökkääjä

Tapparaa vahvistamaan hankittu kanadalainen pelaa ensimmäisen ottelunsa kirvesrinnoissa. 35-vuotias laituri pelasi viime kaudella Saksan pääsarjassa 52 runkosarjaottelua tehoin 12+20. Seitsemässä pudotuspelissä syntyivät kaksi maalia ja syöttöä.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle