Sport länsirannikon hegemoniaotteluun ilman Fleuryä

LIIGA / Ennakko
Näitä hetkiä Sport tarvitsee edelleen, vaikka Fleury (vas.) vaihtaa maisemaa.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Kotiottelujen taulukossa Sport ja Ässät ovat peräkkäisillä sijoilla. Pirteät vaasalaiset tarjoavat Ässille kunnon haasteen.

Ässien valmennusryhmään kuuluva Jere Härkälä tietää Vaasan Sportin vahvuudet.

− Vastaan asettuu erittäin voimakas kamppailujoukkue. Tämä on huomioitava erityisesti maalien edustoilla.

Liigan hännänhuipuksi ennakoitu Sport on suoriutunut ensimmäisen Liiga-kautensa puolikkaasta ihan kelpo tavalla. Ero yläpuolella majailevaan TPS:ään on enää kolme pistettä.

− Selvästi huomaa, että pimein vaihe kautta on takana. Parin viikon aikana pelien vauhti ja intensiteetti ovat nousseet alkukaudesta, Härkälä analysoi kauden etenemistä.

− Joukkueiden peli tulee nyt enemmän selkäytimestä, pelitavat ovat hallussa.

Vaasalaisjoukkueessa tapahtuu kuitenkin se muutos, että Charles Bertrandin kanssa hyökkäystehoista vastuuta kantanut Damien Fleury poistuu Sportin muonavahvuudesta.

Fleury on tosin viime aikoina osoittanut myös turhautumistaan, joten siirto Ruotsiin ei ole pelkästään dramaattinen asia.

Vaasalaistehot ovat hiljalleen jakautuneet muillekin kuin ranskalaiskaksikolle, ja hyökkäyspelissä on ollut ajatusta. Jarkko Immosen ja Bertrandin kanssa pelaa todennäköisimmin maalin makuun päässyt Ville Leskinen.

Kotijoukkueen kokoonpanossa ei tapahdu isoja muutoksia. Joonas Huovisen kuumetapaus avaa tietä Liiga-debyyttinsä jo tehneelle Mikael Sahalle.

− Saha antaa hyvän mahdollisuuden kierrättämiselle. Hattutemppu A-nuorten kärkijoukkuetta vastaan on kova suoritus, ja hän esiintyi meilläkin hyvin alkukaudella, toteaa Härkälä.

− Michael Ryanin paluusta ei ole tarkkaa tietoa, Aleksi Saarela sen sijaan on lähellä pelikuntoa. Jake Hansen luisteli jo ennen treenejämme, joten alkuperäinen arvio on melko kohdillaan hänen tapauksessaan.

Molemmat joukkueet saalistivat lauantaina yhden sarjapisteen. Sport nousi sitkeydellään jatkoajalle Lukon isäntänä, kun taas Ässät ryhdistäytyi Hämeenlinnan päätöserässä.

Kumpikin hävisi pelinsä lopulta voittomaalikilpailussa.

− Hämeenlinnan pelissä hyvää oli kolmannen erän nousu, mutta muuten emme olleet ihan omalla tasollamme, arvioi Härkälä porilaisjoukkueen suorittamista.

Arvio ottelusta:

Vaasan Sport on osoittanut valmiutensa pelata Liigaa. Päävalmentaja Tomek Valtonen ei arastele, vaan peluuttaa ryhmällään jopa materiaaliin nähden uhkarohkeaa jääkiekkoa. Sportin pelit Ässiä vastaan ovat olleet melko tasaisia vääntöjä.

Mielenkiintoista on nähdä, mitä tapahtuu jatkoajalla tai voittomaalikilpailussa. 60 minuutin jälkeinen aika ei kuulu kummankaan joukkueen vahvuuksiin. Maalilla aloittavat todennäköisesti molemmat St. Louis Bluesissa pelanneet konkarivahdit.

Ässien valmentaja Jere Härkälä naulasi kotijoukkueen teeseiksi sanat tunne, tempo ja taistelu.

» Lähetä palautetta toimitukselle