Tehokaksikot kohtaavat

LIIGA / Ennakko
Tekevätkö Niklas Hagman ja Dragan Umicevic jälleen tuhojaan?
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Ässät esiintyy kotiyleisölleen viimeisen kerran ennen maaottelutaukoa. Porilaisten vakuuttavaa kotisaldoa horjuttamaan saapuu ailahtelevasti viime aikoina pelannut Pelicans.

Lokakuinen tiistai-illan arkiottelu Pelicansia vastaan ei kuulosta etukäteen kaikkein mielenkiintoisimmalta.

Tämänkertaisella ottelulla on kuitenkin oma erikoisuutensa. Isonmäen illassa kohtaavat nimittäin Liiga-kauden alun ehdottomat ykköstykit. Pistepörssin viidestä kärkinimestä neljä luistelee tiistaina samassa kaukalossa.

Ässien tehokaksikko muodostuu Dragan Umicevicista ja Niklas Hagmanista, jotka molemmat ovat naputtaneet peräti 18 pistettä alkukauden aikana. Työnjako parilla on selvä: Umicevic syöttää, Hagman maalaa.

Hyvin samanlaiset roolit ovat myös Pelicansin tehomiehillä. Maalipörssiä johtava Radek Smolenak kantaa vastuun maalinteosta, kun taas Vili Sopanen on keskittynyt ruokkimaan maaliahnetta slaavihyökkääjää. Smolenakilla on tilillään myös 18 pistettä, Sopasella piste vähemmän.

Joukkueiden menestys on tällä kaudella riippunut hyvin pitkälti siitä, millä tavalla edellä mainitut hyökkääjäparit ovat onnistuneet. Jos jommallakummalla on ollut vaikeuksia, on sitä ollut myös muulla joukkueella.

Erityisen mielenkiintoista on seurata sitä, pysyykö kuumaverisen Smolenakin pää kylmänä entisen kotiyleisönsä edessä. Jos ei pysy, on kotijoukkue vahvoilla. Ovet paukkuen Ässistä Lahteen lähtenyt maalinsylkijä ei ole aiemmissa kohtaamisissa ollut parhaimmillaan, eikä ole onnistunut vielä kertaakaan iskemään kiekkoa porilaisjoukkueen verkkoon.

− Pelicans on kokenut joukkue ja Smolenakin kyky tehdä maaleja tiedetään. Jokainen joukkue tunnetaan tässä sarjassa, eikä mitään kaneja voi vedellä hatusta, pohti ässäluotsi Pekka Virta.

Ässien otteet ovat viime aikoina olleet vakuuttavia. Vaikean alkukauden jälkeen voittoja on napsunut yhä tiiviimmällä tahdilla. Se miellyttää myös ässäkäskijää.

− Joukkueen peli on parantunut. Ihminen yllättäen oppii siitä, mitä tekee. Vielä täytyy viikon verran jaksaa, päättää Virta ja viittaa tulevaan maajoukkuetaukoon.

Kokoonpanot

Ässiltä sivussa on varmasti pitkäaikaispotilas Tapio Sammalkangas. Lisäksi Sami Lähteenmäen pelaaminen on epävarmaa. Hyökkääjä ei ollut pelikunnossa maanantaina, eikä todennäköisesti pysty pelaamaan lahtelaisjoukkuetta vastaan. Padan tuore puolustajavahvistus Danny Groulx ei myöskään ole patapaitojen riveissä vielä tiistaina.

Pelicansilta sivussa on ainoastaan vatsatautia poteva Jarkko Immonen.

Seuraa Heitä

Pekka Saarenheimo #57 |

Keskushyökkääjä

Keskushyökkääjä teki viime kaudella seitsemän maalia, joista kolme syntyi porilaisia vastaan. Saarenheimo pääsee yrittämään maalivireen jatkamista superketjussa, sillä hyökkääjä pelannee Radek Smolenakin ja Vili Sopasen välissä.

Petteri Lindbohm #40 | HIFK

Puolustaja

Jokereista lainalla oleva puolustaja on pelannut erinomaisesti. Ässät haluaisi Pekka Virran sanojen mukaan pitää isokokoisen puolustajan riveissään, mutta Lindbohmin kohtalo selviää vasta tulevalla maajoukkuetauolla.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ässät M S P
1.Dragan Umicevic 1 5 6
2.Niklas Hagman 4 2 6
3.Mika Niemi 1 3 4
4.Sami Mutanen 1 2 3
5.Sami Lähteenmäki 2 1 3

» Lähetä palautetta toimitukselle