Pelicans jahtaamaan kauden ensimmäistä voittoa Ässistä

LIIGA / Ennakko
Severi Sillanpää palkitaan ennen ottelun alkua 300 Liiga-pelin täyttymisen myötä.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Ässien ja Pelicansin tiistai-iltaisella ottelulla on molemmille joukkueille suuri merkitys. Molemmat joukkueet ovat heikon loppuvuoden jälkeen löytäneet otteluihinsa uuden suunnan: Ässät ei ole jäänyt tämän vuoden puolella vielä kertaakaan täysin ilman pisteitä, Pelicans taas on erinomaisen maalivahtipelaamisensa ansiosta onnistunut pelaamaan kaksi nollapeliä.

Tammikuun tasauskierros lähestyy, mutta ennen sitä Liigassa pelataan vielä tiistai-iltana täysi kierros otteluita. Ässät saa vieraita Lahdesta, kun Pelicans saapuu Poriin tavoitteenaan kauden ensimmäinen voitto Ässistä. Aiemmat kohtaamiset ovat päättyneet porilaisille lukemin 2−3 ja 4−0.

Ässien voitokkaasti alkanut vuosi päättyi lauantaina Helsingissä, kun HIFK onnistui pitkäksi venyneen voittomaalikilpailun jälkeen nappaamaan ottelun voiton ja sitä myötä kaksi pistettä. Myös Ässien aikaisempi ottelu Jokereita vastaan sai ratkaisun vasta voittomaalikilpailussa.

Voittomaalikilpailu Pelicansia vastaan ei varmasti ole Ässien suunnitelmana, sillä kahdessa aikaisemmassa kilpailussa HIFK:ta ja Jokereita vastaan porilaiset onnistuivat 11 yrityksestä saamaan kiekon vastustajan maaliin vain kerran.

Tulevan viikon ottelut ovat joukkueelle tärkeitä, mutta Ässien pelaamiseen ei silti haluta tehdä suuria muutoksia.

− Edessä on todella tärkeä viikko. Kuudesta viime pelistä viidessä on päästy pisteille, mikä on hyvä asia, kommentoi Ässien valmentaja Jere Härkälä joukkueen aiempia otteluita.

− Suuria pelillisiä muutoksia ei tarvitse tehdä, mutta toki kotikaukalo on pienempi, joten peli on aktiivisempaa, jatkaa Härkälä.

Joukkueenjohto on myös laittanut merkille vastustajajoukkue Pelicansin hyvän vireen ja uudenlaisen peli-ilmeen.

− Pelicans on pelannut viime aikoina kurinalaisesti ja päästänyt vähän maaleja, Härkälä kommentoi.

Pelicansin vahvuutena maalivahtipeli

Pelicans pelasi viimeisimmän ottelunsa lauantaina HPK:ta vastaan. Alavireisesti pelannut HPK taipui Pelicansille lukemin 4−1. Vaikka ottelu päättyi lahtelaisten voittoon selvin lukemin, oli joukkueen pelaaminen ajoittain todella tahmeaa.

Erityisesti Pelicansin ylivoimapeli on viime aikoina ollut tehotonta. Joukkue ei ole päässyt ylivoimalla kunnollisiin vetopaikkoihin, eikä tulosta ole ylivoimalla juuri syntynyt. Suurin vaikutus ylivoiman heikkouteen on ollut Vili Sopasen poissaolo, koska Sopanen on yleensä ollut juuri se pelaaja, joka on pystynyt tekemään ratkaisuja ylivoimalla.

Positiivinen yllättäjä on ollut Pelicansin maalivahti Jere Myllyniemi, joka on löytänyt uuden vuoden myötä itselleen uudenlaisen torjuntavireen. Alkuvuoden aikana kaksi nollapeliä torjunut maalivahti on voittojen myötä saanut itselleen uudenlaista itseluottamusta.

Myös joukkueen hyökkäyspelaaminen on voitokkaissa peleissä ollut paikoitellen erinomaista. Hyökkäys on tasakentin onnistunut hakemaan huomattavasti suoraviivaisempia maalipaikkoja kuin ylivoimalla. 

Kokoonpanot

Ennen tiistaisen ottelun alkua Ässien hyökkääjä Severi Sillanpää palkitaan kotiyleisön edessä, sillä sentteri sai lauantaisessa ottelussa täyteen 300 ottelua Liigassa.

Joukkueiden kokoonpanoissa ei nähdä suuria muutoksia. Ässien loukkaantumislista on tyhjä, Pelicansilta poissa ovat edelleen Kimmo Koskenkorva, Tuomas Santavuori sekä Vili Sopanen.

Seuraa Heitä

Jesse Niinimäki #10 |

Oikea laitahyökkääjä

Pelannut hajanaisesti. Oli Bluesia vastaan paikoitellen todella hukassa, mutta lauantaina HPK:ta vastaan pääsi pisteiden makuun.

Eero Elo #84 |

Laitahyökkääjä

Todella alavireisesti pelannut hyökkääjä sai viimein positiivista huomiota, kun onnistui maalinteossa lauantaina HIFK:ta vastaan. Saako onnistumisesta itseluottamusta tiistaiseen otteluun?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ässät M S P
1.Dragan Umicevic 2 6 8
2.Niklas Hagman 5 2 7
3.Mika Niemi 3 3 6
4.Austin Smith 2 3 5
5.Tommi Taimi 1 3 4
Pelicans M S P
1.Tomi Pekkala 2 2 4
2.Vili Sopanen 3 1 4
3.Tyler Redenbach 0 3 3
4.Timo Pärssinen 2 1 3
5.Juha Leimu 0 3 3

» Lähetä palautetta toimitukselle