Linnut kohoavat siivilleen, Pelicans testaa Isonmäen pidot

LIIGA / Ennakko
Laidat rytisevät lauantainakin, molemmat joukkueet pyrkivät fyysiseen pelaamiseen.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Ässät lähtee lauantaina jatkamaan menestyksekkäitä kotiottelujaan. Sport onnistui ensimmäisenä jättämään patapaidat pisteittä, Pelicans puolestaan matkustaa Poriin HPK-kotivoiton jälkeen.

Ottelun asetelma

Ennen perjantain HPK-peliä Pelicans ja Ässät olivat lähes täysin identtisillä luvuilla samassa pistemäärässä niukasti pudotuspeliviivan alapuolella. Ässien osalta kotiottelujen voitot ovat nostaneet sijoitusta.

Molempien joukkueiden päävalmentajat uskovat sitkeään työmoraaliin, joten voimakas karvauspelaaminen ja lukemattomat painavat taklaukset ovat tilauksessa. Sami Rajaniemi uurasti perjantaina lahtelaisten maalilla, joten lauantaina saattaa olla Niko Hovisen vuoro.

Edelliset ottelut

Perjantaina Pelicans latoi kolmen maalin johdon jumbotronille jo ottelun avauserässä ja voitti lopulta 4−2-lukemin. Joukkueen tärkeitä hahmoja on ehdottomasti nuori Sebastian Repo, joka pelaa läpimurtokauttaan. Lokakuun kahdeksassa pelissä hän on tehnyt tehot 3+4.

Ässät koki torstaina ensimmäisen kotitappionsa sitkeästi puolustaneelle Vaasan Sportille. Maalipaikkoja porilaisjoukkueella oli riittävästi, mutta siinä ottelussa osumatarkkuus oli edellisiä otteluja heikompaa. Ässien peli nojaa tällä hetkellä vahvasti Jarno Kärjen ja Masi Marjamäen onnistumisiin.

Erikoista

Uusittu halli ja pirteät kotiottelut ovat kiinnostaneet porilaisia. Tämän kauden kaikissa otteluissa on ollut enemmän väkeä paikalla kuin kertaakaan viime kaudella. Kahden viime kauden aikana Ässät on kerran hävinnyt Pelicansille.

Seuraa Heitä

Ryan Potulny #16 | Mountfield

Keskushyökkääjä

Potulny avasi kauden maalitilinsä HPK:ta vastaan. Jatkaako 31-vuotias hyökkääjä otteidensa parantamista myös Porissa?

Jarno Kärki #67 | Linköping

Laitahyökkääjä

Alkukaudesta ei olisi uskonut, että Kärjestä puhutaan lähes maajoukkuetason pelaajana. Seuran oma kasvatti on tällä hetkellä joukkueen tärkeimpiä pelaajia.

» Lähetä palautetta toimitukselle