Ulkomaalaisketjut vastakkain

LIIGA / Ennakko
Liigakausi pyörähtää Porissa käyntiin perjantaina, kun tuttu avauskierroksen taistelupari Ässät ja Lukko iskee yhteen täydessä Isonmäen jäähallissa.

Kuntokäyrät

Satakunnan kiekkokauden avauksessa kohtaavat viime kauden runkosarjasensaatio ja pronssimitalisti. Ässien pudotuspelitaival katkesi jo puolivälierissä Bluesia vastaan, kun taas Lukko kamppaili itselleen himmeimmät mitalit. Top 3 –sijoitus oli seuran ensimmäinen 15 vuoden aikana.

Ässien harjoituspelikausi oli melko positiivinen. Tulokset vaihtelivat paljonkin, mutta joukkueen pelillinen paketti pysyi kasassa vähintään kohtalaisesti. Viimeisessä harjoitusottelussaan Ässät voitti Bluesin 2-1.
Lukon treenipelit alkoivat mollivoittoisesti. Tappiot seurasivat toisiaan, eikä maalinteko luonnistunut alkuunkaan. Rauli Uraman suojattien käyrä oli kuitenkin nouseva, sillä raumalaiset voittivat vakuuttavasti kaksi viimeistä valmistautumiskamppailuaan.

Ratkaisun paikat

Ässien hyökkäysmateriaali on laaja, mutta kahden tulosyksikön ympärillä on ainakin lieviä kysymysmerkkejä. Joel Armia palasi sairastelunsa jälkeen täysipainoisen harjoittelun pariin vasta keskiviikkona, joten nuorukaisen ehtiminen sataprosenttiseen pelivireeseen ei ole varmaa.

Patapaitojen sentterihankinta Stephen Dixon on ollut Suomessa vasta vajaat pari viikkoa, joten aivoitusten kohtaaminen liigavauhdissa Tomas Zaborskyn ja Radek Smolenakin kanssa on seuraamisen arvoinen asia.

Porilaisten maalivahtikaksikko on ennakkoon ajateltuna laadukas, mutta äärimmäisen kokematon. Vielä viime kaudella Lukkoa edustanut Antti Raanta on Juha Järvenpäätä todennäköisempi valinta Ässien maalille. Tämän skenaarion toteutuessa Raanta joutuu todelliseen testiin, sillä liiga-avaus täydessä hallissa entistä seuraa vastaan koettelee nuoren miehen hermoja taatusti kunnolla.


Tuomas Huhtanen tulee toista kertaa Poriin tässä paidassa.
Mikko Ruohola - http://mikko.ruohola.org/

Lukolla on Ässien tavoin asettaa kehiin varsin mielenkiintoinen ulkomaalaisketju. Kris Beechin, Mark Bomersbackin ja Charles Bertrandin muodostama trio esiintyi harjoituspeleissä niin hyvin, että odotusarvo heidän suhteensa on korkealla. Profiilihankinta Beech oli alkusyksyllä hukassa, mutta toimivan koostumuksen löytyminen auttoi sentteriä sopeutumaan suomalaiseen kiekkoiluun.

Raumalaisten kultakimpale Perttu Lindgren ei myöskään ollut harjoituspeleissä parhaimmillaan. Elokuun peleissä ei tietenkään tarvitse vielä loistaakaan, joten kauden kynnyksellä parantuneet otteet antavat kuvan siitä, että tähtisentteri on aikataulussa tekemisensä suhteen. Yhteispeli Jussi Pesosen ja Teemu Nurmen kanssa ei ole ainakaan vielä hioutunut loistokkaaksi.

Lukon maalivahtivalinta liiga-avaukseen on yksiselitteisen selkeä, Mika Noronen. Kokeneen veskarin hyvä rutiinitaso saattaa olla merkittävä asia ennakkoon ajateltuna tasaisessa ja tunnetasoltaan kuumassa ottelussa. Kolikon kääntöpuolelta löytyy se, että kuumaverisen Norosen on pidettävä hermonsa kurissa.

Kokoonpanot

Molempien joukkueiden tarkat kokoonpanot selviävät ottelupäivänä. Suurin mielenkiinto ässäleirissä kohdistuu nelosketjun miehitykseen, sillä kilpailu ketjun laitahyökkääjäpaikoista on hurjaa. Ässien puolustuksesta ovat sivussa loukkaantuneet Ryan Caldwell ja Miko Malkamäki.

Lukon terveystilanne on erinomainen, sillä joukkueelta puuttuu ainoastaan pitkäaikaista selkävaivaa poteva Lauri Tukonen.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ässät M S P
1.Tomáš Záborský 0 1 1
2.Sami Mutanen 0 1 1
3.Tommi Taimi 0 1 1
4.Ville Uusitalo 0 1 1
5.Radek Smolenak 1 0 1
Lukko M S P
1.Teemu Nurmi 1 1 2
2.Jarkko Kauvosaari 2 0 2
3.Otto Honkaheimo 0 1 1
4.Matt Generous 0 1 1
5.Anssi Rantanen 0 1 1

» Lähetä palautetta toimitukselle