Turhat ajatukset roskakoriin ja rento asenne korvien väliin

LIIGA / Ennakko
Tätä näkymää Ässien on syytä lauantaina välttää.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Ässät ja Lukko kohtaavat toisensa toistamiseen viikonlopun aikana. Perjantaina Raumalla pelattu ottelu päättyi Ryan Zapolskin tuuletellessa nollapeliä. Löytyykö Ässien riveistä ratkaisijoita lauantaina?

Miten vuosi 2016 on lähtenyt käyntiin?

Lauantaina kotijoukkueen vuorossa oleva Ässät ei ole esittänyt vuoden 2016 puolella suuria maalikarkeloita, mutta oman puolustuspään toimiessa, on pistetili karttunut kelvolliseen tahtiin.

Porilaiset ovat pelanneet tammikuun aikana viidesti ja kolmasti on voitto osunut patapaitojen kohdalle.

Sport, HIFK ja Tappara ovat kaatuneet yhden maalin erolla, kun puolestaan tappio-ottelut JYPiä ja viimeisimpänä Lukkoa vastaan tulivat myöskin pienellä marginaalilla.

Ässien viimeisten viiden ottelun maaliero 6−6 kertoo faktaa siitä, etteivät padan pelit ole olleet maalimässäilystä pitävän kiekkoihmisen juhlaa.

Lukon tammikuinen rekordi on Ässien kanssa lähes identtinen, sillä myös raumalaiset ovat voittaneet viimeisestä viidestä ottelustaan kolme. 

Sarjataulukon kymmenentenä majaileva KooKoo ja sarjajumbo Ilves kaatuivat helpohkosti, mutta sarjakärki Kärpät sekä kuuden parhaan rajoilla kärkkyvä TPS olivat liian kova pala.

Useat maalijyvät syväjäässä

Lievätkö talven pakkaset syypää, mutta usean ässäpelaajan maalijyvä on aivan kohmeessa, eikä ole päässyt kukoistukseensa.

Numeraaliset faktat eivät kerro aina koko totuutta pelaajan sen hetkisen suorittamisen tasosta, mutta osviittaa ne antavat. Aina.

Kapteenin C-kirjainta rinnassaan kantava Juha Kiilholma ei ole osunut maalitolppien väliin viimeiseen 16 otteluun. Masi Marjamäen maalittomien otteluiden putki on nyt kymmenen.

Kultakypärä Jarno Kärki ei ole osunut kertaakaan joulutauon jälkeen.

Hankalan alkukauden jälkeen upean marraskuun pelanneen Pat Mullanen maaliton putki on ehtinyt kasvaa jo 15 ottelun mittaiseksi. Vuoden vaihteen jälkeen yhdysvaltalaisen pelipaikka on löytynyt pitkälti nelosketjun laidasta ja peliaika on vähissä.

On sanomattakin selvää, että maalinteon tehokkuuteen pitäisi porilaisten löytää lääkkeitä, mutta pakottamallakaan ei tuloksia saa aikaiseksi.

Turha pohtiminen on syytä siirtää välillä syrjään ja antaa nautinnon kuljettaa pelaamista. Täten voi myös moni umpisolmu aueta.

Viime aikojen tehottomuus on laskenut Ässien ylivoimaprosentitkin hyvin maltillisiin lukemiin.

Omat paikat olisi hyvä hyödyntää myös lauantaina, sillä Lukolta löytyy runsaasti potentiaalisia tekijämiehiä tarvittavien maalien tekemiseen.

Yksi enemmän jäälle, niin homma hoituu

Yksi Lukon pelin kulmakivistä on joukkueen ylivoimapelaaminen. Kyseinen erikoistilanneosaaminen on raumalaisilla Liigan parasta, mistä nähtiin perjantaina Raumalla hyvä esimerkki. 

Ässät otti kolme rangaistusta ja Lukko iski kahdesti. Aaron Gagnonin, Toni Koiviston, Ville Vahalahden ja Janne Niskalan kokemus yhdistettynä loistavaan pelikäsitykseen on paketti, jonka kanssa Ässät saa olla lauantaina tarkkana.

Lukko lukeutuu myös alivoimapelaamisessa Liigan eliittiin, joten ässävalmentaja Pekka Rautakallion tussi saanee kiitettävästi liikettä fläppitaululla, kun sen aika tulee.

Seuraa Heitä

Juha Kiilholma #37 |

Keskushyökkääjä

Kapteeni Kiilholma, herätys! 33-vuotiaan hyökkääjän loistelias syksy on vaihtunut varjojen mailla vaelteluun. Kiiholma on pelannut jo peräti 13 ottelua ilman tehopisteitä. Porilaiset kaipaavat kipeästi kapteenin ryhtiliikettä.

Aaron Gagnon #11 | MoDo

Keskushyökkääjä

Gagnon johtaa ylivoimaisesti Lukon sisäistä maalipörssiä ja maaleja syntyy niin ylivoimalla kuin alivoimallakin. Napsii myös aloitukset kovalla prosentilla omilleen. Tammikuun viisi ottelua ovat tuottaneet muhkeat tehot 6+2.

» Lähetä palautetta toimitukselle