Satakunnan paikallisvääntöjä kotivoittojen tahtiin?

LIIGA / Ennakko
Matt Generous saa jälleen olla tarkkana Lukon puolustuksessa.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Satakuntalaisjoukkueiden kolmas kohtaaminen nähdään kolme viikkoa toisen osaottelun jälkeen. Ensimmäisessä kohtaamisessa Porissa paikalla oli vain kotijoukkue, toisessa taas vierailijan virheet jättivät täyden pistepotin Raumalle.

Lukon päävalmentaja Risto Dufva nähtiin tarkkailumatkalla Isossamäessä, ja tarkkailu tuottikin raumalaisille 3−2-jatkoaikavoiton KalPasta. Paikallispelin huumaan Lukko lähtee perjantaina pelatun Jokerit-kotiottelun jälkeen. Ässät puolestaan päätti vieraskiertueensa Jyväskylässä.

Maaottelutauon jälkeen raumalaisjoukkue ei ole onnistunut voittamaan vierasotteluaan. Viidestä viimeisestä ottelusta saldona on seitsemän pistettä. Joukkueen vahvuus ei ole suorituksen tasaisuus, kauden aikana ei ole syntynyt pitkiä tappio- eikä voittoputkia.

Tanskalainen Simon Nielsen palasi Lukon maalille ottelussa Kärppiä vastaan. Tulikuuma Kärpät takoi Nielsenin kuitenkin vaihtopenkin puolelle ensimmäisen erän jälkeen. Porin ottelussa nähtäneen Ryan Zapolski jälleen työnsä äärellä.

Hyökkäyspäässä Lauri Tukonen on osunut viime otteluissa maalitolppien väliin, ja myös kanadalaissentteri Aaron Gagnon on ollut pelivireessä. Rauman paikalliskamppailussa myös nuori Joni Nikko teki tuhojaan Ässien maalilla.

Raumalaisten sentteriosasto saa vielä tämän vuoden puolella vahvistusta, kun elokuisessa harjoitusottelussa loukkaantunut Steven Zalewski palaa ruotuun. Vielä häntä ei kuitenkaan nähdä tositoimissa. Zalewskin lisäksi Petteri Nummelin ja Oskari Setänen ovat loukkaantuneina sivussa.

Onnistuneita suorituksia metsästämässä

Kotijoukkue sen sijaan taivaltaa viiden ottelun tappioputkessa. Avauspelaaminen ontuu, puolustuksessa kohelletaan ja hyökkäyspäässä nähdään liian vähän onnistumisia. Kamil Kreps ei ole pystynyt nousemaan kärkiketjun johtajaksi, ja Lukko-kasvatti Eero Elo vaeltaa varjojen mailla.

Krepsin vieraskiertue päättyi keskiviikon HIFK-ottelun tärskyjen jälkeen. Muu joukkue matkasi Helsingistä Jyväskylään, Kreps palasi Poriin tutkimuksiin. Tšekkisentteri puuttuu lauantain ketjukoostumuksista, terveystilannetta seurataan päivä kerrallaan. Myös Ville Ahlgren huilaa noin viikon verran.

Hyökkäyspään tehot ovat koko alkukauden olleet Niklas Hagmanin ja Dragan Umicevicin varassa. Taustatukea ovat antaneet Sami Lähteenmäki ja Tuomas Pihlman, tosin viimeksi mainittu ei ole osunut maaottelutauon jälkeen.

Umicevicissa on näkynyt hieman turhautumisen merkkejä, ja vastustajat ovat saaneet vähennettyä koko alkukauden toimineen Ässien ylivoiman tehoja. Kuviot on tutkittu, vaikka Ässät on vielä tilastojen valossa Lukkoa parempi ylivoimajoukkue. Kummankaan alivoimapeli ei riitä tilastoissa kymmenen parhaan joukkoon.

Sarjataulukossa joukkueet eivät ole radikaalisti jääneet toisistaan. Lukko majailee yhdeksäntenä, kun taas Ässät on kahdentenatoista kolme pistettä Lukkoa perässä.

Seuraa Heitä

Eero Elo #84 |

Laitahyökkääjä

Elo kuritti kasvattajaseuraansa kauden avausottelussa, sen jälkeen tehojen tekeminen on hiipunut. Taittuuko maaleista elävän hyökkääjän kaamosvaihe lauantain Lukko-ottelussa?

Olli Sipiläinen #39 |

Laitahyökkääjä

Valmennuksen luottopelaaja on noussut myös otteluiden ratkaisijaksi. Luvassa on jälleen armotonta työntekoa nelosketjun laidalla.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ässät M S P
1.Sami Lähteenmäki 2 1 3
2.Severi Sillanpää 1 1 2
3.Valtteri Parikka 0 2 2
4.Eero Elo 0 2 2
5.Sami Mutanen 1 1 2
Lukko M S P
1.Ville Vahalahti 4 4 8
2.Ilkka Mikkola 1 4 5
3.Jesse Virtanen 1 3 4
4.Aaron Gagnon 1 3 4
5.Petteri Nummelin 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle