TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00

Borna to be wild?

LIIGA / Ennakko
Isonmäen perjantai-illassa nähdään kauden kolmas paikalliskamppailu Ässien ja Lukon välillä. Isännät lähtevät peliin revanssimielellä, sillä raumalaiset ovat vieneet täydet pisteet aiemmista kamppailuista. Oman mausteensa peliin tuo Ässien riveissä liigadebyyttinsä tekevä kroatialaishyökkääjä Borna Rendulic.

Kuntokäyrät

Ässät tahkosi viime viikonloppuna kaksi peliä Ilvestä vastaan. Ensimmäinen kohtaaminen päättyi Porissa patapakan voittoon, mutta seuraavana päivänä Ilves sai kostonsa jatkoaikavoiton muodossa. Ässät oli Tampereella pelatussa kamppailussa varsin vaisu, ja sama meno jatkui tiistaina, kun SaiPa haki täydet kolme pistettä porilaisten kotiluolasta.

Lukko puolestaan pääsee perjantaihin varsin erilaisista lähtökohdista, joukkueella on allaan jo neljän ottelun mittainen voittoputki. Raumalaiset ovat putkensa aikana kellistäneet Bluesin kahdesti sekä Jokerit ja Kärpät kertaalleen. Peräti kolme otteluista on päättynyt Lukon eduksi yhdellä maalilla.

Ratkaisun paikat

Lukolla on otteluun lähdettäessä henkinen yliote. Rauli Uraman suojatit ovat nimittäin vieneet nimiinsä molemmat kauden aiemmat kohtaamiset. Sarja-avauksessa Porissa Lukko nappasi voiton lukemin 4-2, kun Jarkko Kauvosaari iski voittomaalin päätöserässä. Lokakuun lopussa Raumalla Ässät hävisi 1-4. Ottelun ratkaisija oli kahden maalin Mark Bomersback.

Ässien tekemisessä näkyy se, että eletään monen mielestä sarjan raskainta aikaa. Pelaaminen on ilotonta ja kaksinkamppailuhalukkuus puolittaista. Lukolle kärsityt kaksi tappiota tarjonnevat porilaisille mentaalisen piristysruiskeen, joten onkin mielenkiintoista nähdä, pystyykö joukkue näyttämään kannattajilleen aiempaa virkeämpää ilmettä.


Perjantaina Porissa nähdään nuorta kroatialaista intoa.
Mikko Ruohola - http://mikko.ruohola.org/

Karri Kiven miehistö on yhtäkkiä yllättävässä tilanteessa, sillä pelikuntoiset puolustajat ovat harvassa. Ässillä on vielä heittää kehiin kokonainen pakkikuusikko, mutta Miko Malkamäen ja etenkin Jesse Jyrkkiön pelituntuma on vähäinen. Lisäksi Ville Uusitalo ei välttämättä ole kentällä virkeimpänä, sillä puolustajan perheeseen syntyi tyttövauva myöhään torstai-iltana.

Lukon otteissa on ollut voittoputkesta huolimatta havaittavissa alkukaudesta tuttuja ongelmia. Pelin avaaminen tuottaa edelleen ajoittain ongelmia, mikä taas luonnollisesti näkyy vaikeuksina hyökkäysten käynnistämisessä. Yksi syy tilanteeseen on se, että Lukon puolustuspää on elänyt miehitykseltään varsin voimakkaasti.

Puolustuspelaamisen tiivistyminen on ollut selkeä ilonaihe Lukolle. Urama ehti jo synkistellä avoimia ovia pahastikin, mutta totesi ilokseen tilanteen kohentuneen viime peleissä. Yksittäisiä virheitä sattuu aina, mutta niitä varten joukkueen maalilla päivystää hyvävireinen Mika Noronen.

Kokoonpanot

Ässien maalilla torjuu Juha Järvenpää, sillä Antti Raannan rasitusvamma vaatii vielä pienen lisälevon. Muut isäntien potilaat ovat Sami Mutanen, Ryan Caldwell ja Tommi Taimi.

Lukolta sivussa ovat Tomi Pettinen, Mikko Kuukka, Samuli Kivimäki sekä juuri sormimurtuman saanut Anssi Rantanen. Viime pelissä huilanneet Perttu Lindgren ja Teemu Aalto saattavat olla jo mukana.

Muuta

Rendulic pääsee irti

SM-liigassa pelanneiden pelaajien kansallisuuksien kirjo kasvaa jälleen yhdellä, kun 19-vuotias kroatialaishyökkääjä Borna Rendulic nähdään Ässien kolmosketjussa Patrick Yetmanin paikalla. Isokokoinen laitahyökkääjä on pelannut alkukaudella Ässien A-nuorissa 12 ottelua, joissa hän on mättänyt 23 pistettä.

Rendulic ehti saada tililleen myös ensimmäiset miesten pelinsä, kun kahdeksan ottelun mittainen lainavisiitti SaPKon riveissä tuotti tehot 2+3.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Lukko M S P
1.Kris Beech 3 3 6
2.Jussi Pesonen 1 4 5
3.Perttu Lindgren 1 4 5
4.Janne Keränen 3 2 5
5.Anssi Rantanen 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle