Ässillä mahdollisuus kiusata Lukkoa

LIIGA / Ennakko
Torstaina Porissa kohtaavat kautensa runkosarjaan päättävä Ässät, sekä edelleen tiukasti paikasta kahdeksan parhaan joukkoon taisteleva Lukko.

Tiistaina HIFK:n vieraissa kukistanut Ässät yrittää torstaina tehdä hallaa myös raumalaisten pyrkimyksille päästä pudotuspeleihin. Kiusaajan roolin lisäksi ei kotijoukkueella enää pelissä paljoa panoksia ole. Moni pelaaja luonnollisesti antaa näyttöjä sopimuksen jatkumisen toivossa, mutta kilpailullisia päämääriä ei tälle kaudelle enää tarvitse asettaa.

Tiistain ottelussa joukkueesta kunnostautuivat tehojen muodossa hieman harvemmin tilastoissa näkyvät pelaajat. IFK:a vastaan verkkoja heiluttivat Kristian Kuusela sekä Tomi Pöllänen. Muista nuorista myös Joose Lipponen sekä Janne Mäkelä olivat hyvällä pelipäällä. Puolustaja Mika Rontille merkittiin syöttöpiste Kuuselan osumaan. Kaksi ottelua huilannut Scott Langkow esiintyi vahvasti. Huolimatta lukuisista paikoista ei IFK onnistunut ohittamaan hyvän kauden pelannutta maalivahtia.

Pelkästään hyvää ei pelistä kuitenkaan jäänyt käteen. Joukkueen paras pistemies Samu Wesslin kärsi aivotärähdyksen Roman Vopatin taklauksen seurauksena, eikä todennäköisesti ole mukana torstaina. Vopatille tuomittiin tilanteesta pelirangaistus.

Lukko tarvitsee pisteitä

Edellisessä ottelussaan Kärppien kanssa pisteet tasannut kettulauma matkustaa kauden viimeiseen paikallisotteluun mielessään kaksi pistettä kotiin viemisiksi. Raumalaiset ovat tällä hetkellä yhdeksäntenä, vain pisteen päässä viimeistä pudotuspelipaikkaa pitävästä TPS:stä. Yhden sijan alempana majaileva SaiPa taas on jäänyt jo kolmen pisteen taakse.

Lukon saapuminen Poriin herättää varmasti mielenkiintoa monessa mielessä. Viime aikoina ei kansaa ole turhan paljoa hallilla käynyt, mutta kaikki merkit viittaavat siihen, että torstain illassa tullaan näkemään ainakin hieman enemmän yleisöä. Porilaisittain suurin mielenkiinto kohdistunee kesken kauden patapakan jättäneeseen Markku Tähtiseen, joka tekee paluun entisen kotiyleisönsä eteen. Tähtinen ei ainakaan vielä ole löytänyt alkukauden tasoista virettä, on mielenkiintoista nähdä palaako peli raiteilleen, kun vastassa on kasvattajaseura.

» Lähetä palautetta toimitukselle