Rankaiseeko Martti Kärppiä?

LIIGA / Ennakko
Lähtökohdat Ässien ja Kärppien tiistaiselle välienselvittelylle ovat lupaavat, sillä porilaisleirissä vakuutellaan muutaman viikon takaisen vierastappion seurauksena kovia näyttöhaluja. Niistä ei pitäisi olla puutetta myöskään Martin Bergeronilla.

Bergeronin kovasti odottama paluu Raksilan valoihin ei kuukausi sitten sujunut niiden nuottien mukaan, jotka kanadalainen oli itselleen etukäteen valmistellut: oululaisyleisö ei sittenkään langennut loveen entisen suosikkinsa hypätessä askiin eikä Bergeron pystynyt auttamaan joukkuettaan menestykseen. Lopulta Ässät joutuikin poistumaan kotimatkalle niukka 0-1-kotitappio takataskussaan. Bergeron jäi ottelussa mieleen lähinnä kuolevasta joutsenestaan, josta Bergeronille kirjattiin kymmenen minuutin käytösrangaistus.

Bergeronilta sopii nyt odottaa edellistä kohtaamista kovempaa panosta, sillä mies on viime otteluissa vertynyt mainioon pistetahtiin (yhteensä koossa tehot 6+4). Kuin kruununa Bergeron saakin tiistaina luistella kaukaloon ensimmäistä kertaa kultakypärä päässään. Ässä-huoltajien työtaakkaa vähentää, että jo useammalla patapaidalla kiertäneestä kypärästä ei Jari Korpisalon käytön jäljiltä tarvitse ruuvata pleksiä irti.

- Ainakin minulle ja varmasti pelaajillekin jäi aika lailla tavaraa hampaankoloon tuosta Oulun-ottelusta. Me aloitimme hyvin, mutta ei saatu maalia, ja sitten kaveri voittaa puolittaisella onnenkantamoisella, Toivola summaa katkerat muistonsa.

- Kärpillä on yksi viisikko, joka täytyy saada kuriin. Jos Lieversin kenttä ei tee yhtään maalia, niin me olemme jo askeleen lähempänä voittoa.

Joensuulle taas hajavaihtoja

Ässillä on takanaan mojova onnistuminen, kun porilaiset hakivat viime viikon kotimaan kierrokseltaan kaksi makeaa voittoa. Kärpät puolestaan on levännyt viime torstaista asti, jolloin se pelasi kotonaan 1-1-tasapelin SaiPaa vastaan.

- Meillä oli tässä taannoin kaksi viikkoa aikaa kunnon harjoittelulle, ja mielestäni me käytettiin se hyvin. Sarjataulukkoa ei tässä vaiheessa kautta kannata kauheasti tuijotella, vaan keskittyä viemään omaa pelaamista pala palalta eteenpäin. Siihen täytyykin olla tyytyväinen, että meidän pelaamisemme on parantunut koko ajan, Mika Toivola myhäilee.

- Edessä on nyt kriittiset kaksi viikkoa, joiden aikana on jaossa 14 sarjapistettä. Jos pelit sujuvat tässä vaiheessa huonosti, niin tässä menetetään äkkiä asemia.

Pasi Tuomisen polvivamman seurauksena Jesse Joensuu pääsee taas haistelemaan liigan ilmapiiriä, sillä hänet merkitään tiistaina Ässien 13. hyökkääjäksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle