Nöyryyttääkö Kärpät myös Ässiä?

LIIGA / Ennakko
Tiistaina Porissa kohtaavat toisensa kaksi eri suuntiin kulkevaa joukkuetta. Kotijoukkue Ässät ei ole ottanut voittoa miesmuistiin, kun taas vierailija Kärpät seilaa vakuuttavasti piikkipaikalla.

Porilaisittain eivät lähtökohdat otteluun ole kovinkaan kadehdittavat. Ässät jatkoi taisteluaan noususta kymmenen parhaan joukkoon lauantaina Helsingissä häviämällä HIFK:lle melko rumasti numeroin 9-2. Ottelusta ei hyvällä tahdollakaan voi löytää porilaisittain positiivisia asioita. Päävalmentaja Mika Toivolan mukaan vastustaja oli jokaisella osa-alueella parempi ja ansaitsi voittonsa. Ässien maalit ottelussa merkittiin Marko Kivenmäen sekä Pasi Peltosen nimiin. Patapakka ei ole kauden loppupuoliskolla onnistunut sarjan kärkijoukkueita vastaan kovinkaan kummoisesti. HIFK:n lisäksi myös TPS nöyryytti porilaisia kotonaan, Turussa aikakirjoihin piirrettiin luvut 7-0. Suuntaus ei ole lupaava koska sarjassa edellä olevat JYP ja Blues ovat molemmat nipistäneet pisteitä myös kärkijoukkueilta. Viimeksi sunnuntaina Blues kasvatti eron Ässiin kuuteen pisteeseen voittamalla Jokerit Helsingissä numeroin 1-3.

Ennakoi tiistaista ottelua sitten miltä tahansa kantilta eivät Ässien mahdollisuudet kovinkaan erikoisilta tunnu, alla on monta tappiollista peliä ja joukkueen avainpelaajat ovat pahasti alavireisiä. Varsinkin viime aikoina todella heikosti pelannut Martin Bergeron saisi alkaa tienaamaan palkkaansa kauden tärkeimmillä hetkillä. Kärppiä vastaan kanukkisentterin panos on kuitenkin ensiarvoisen suuressa roolissa jos Ässät meinaa pisteitä ottaa. Bergeronin sekä toisen ex-oululaisen Vjatseslav Fandulin kantama vastuu hyökkäyspäässä on niin iso että ainakaan kovilta joukkueilta ei pisteitä heru mikäli herrat eivät innostu pelaamaan.

Lukkoa vastaan kylkensä loukannut Tuomo Harjula jäänee sivuun Ässien kokoonpanosta tiistaina.

Kärpät vakuuttavassa iskussa

Edellisessä ottelussaan häntäpäähän myöskin juuttuneen SaiPan numeroin 6-1 murjonut Kärpät ei varmasti tule Poriin takki auki. Liigaa on vielä jäljellä muutama kierros eikä oululaisten ykköspaikka sarjassa ole kirkossa kuulutettu, toisena oleva TPS on vain neljän pisteen päässä ja sillä on kaksi ottelua vähemmän pelattuna. Asennevammaan ei Kari Heikkilän joukoilla siis todellakaan ole varaa. SaiPaa vastaan Kärppien hahmoihin kuuluivat kolme syöttöpistettä saalistanut Vladimir Machulda sekä kaksi maalia tehnyt Mikko Myllykoski.

Oman mielenkiintonsa tiistaiseen otteluun tuo viime aikoina kiekkoväkeä puhuttanut Kärppien maalivahtitilanne. Niklas Bäckströmin ollessa loukkaantuneena on nuori Pekka Rinne saanut torjuntavastuun oululaisjoukkueessa. Toisin kuin pessimistit epäilivät on Rinne kuitenkin onnistunut tehtävässään varsin mukavasti. Lauantaina Rinteelle sattui pieni vahinko jonka seurauksena SaiPa sai tehtyä ainoan osumansa, muuten mies pelasi tasapainoisen ottelun. Porissa ovat vastustajan nuoret maalivahdit saaneet usein reilusti huutoa seisomakatsomolta, jää nähtäväksi miten käy tiistaina. Vaikka Ässät onnistuisikin tekemään muutaman helpohkon osuman, ei Kärpille suuria ongelmia kuitenkaan pitäisi tulla. Niin reikäjuustoa ovat muutkin kärkijoukkueet porilaisten puolustuksesta viime aikoina tehneet.

Joukkueen terveystilanne on tiistaiseen kamppailuun lähdettäessä melko hyvä. Edellä mainitun Bäckströmin lisäksi poissa vahvuudesta on todennäköisesti vain olkapäätänsä poteva Mika Pyörälä.

» Lähetä palautetta toimitukselle