Motivaatiopulaa Porissa?

LIIGA / Ennakko
Kuka ottaa Ässien maalintekijän roolin lauantaina Kärppiä vastaan?
Kuva © Mikko Ruohola - http://mikko.ruohola.org/
Oulun Kärpät jatkaa matkaansa länsirannikolla ja saapuu lauantaina Poriin haastamaan Ässät. Ässien pitäisi olla ennakkoon ajateltuna oululaisille varsin helppo vastustaja, mutta Kärpät on pelannut muutamassa aiemmassa ottelussa varsin ailahtelevaisesti ja on hävinnyt kaksi viimeisintä otteluaan.

Ässien ja Kärppien kohtaaminen on kuluvan kauden viides ja samalla viimeinen. Kärpät on onnistunut voittamaan kaikki viisi joukkueiden välistä ottelua, tosin kerran ratkaisua jouduttiin hakemaan voittomaalikilpailun kautta.

Kärpät kohtasi torstaina Raumalla Lukon ja kärsi tappion lukemin 2−1. Kärpät oli ottelussa aktiivinen ja onnistui luomaan hyviä maalipaikkoja. Oululaisten heikkoutena olivat kuitenkin huolimattomat laukaukset ja tehoton karvaaminen.

Kahden ottelun tappioputki ei silti kerro joukkueen tilanteesta juuri mitään. Kärpät on varmistanut pudotuspelipaikkansa jo hyvän aikaa sitten, joten loput runkosarjan ottelut ovat oululaisille lähinnä lämmittelyä ja hyvää harjoitusta pudotuspelejä silmällä pitäen.

Kärppien pelaaminen on ailahdellut viime viikkojen peleissä paljon, joukkue esimerkiksi hävisi Liigassa toiseksi viimeisellä paikalla olevalle TPS:lle. Oululaisten jonkin asteisesta haluttomuudesta kertoo myös Tapparaa vastaan hukattu 3−1-johtoasema.

Ässille loppukaudeksi loukkaantumishuolia

Porin Ässät pelasi viime ottelunsa torstaina kotona KalPaa vastaan. Joukkue voitti ottelun ja iski voittoon riittäneet kaksi maalia ennen kuin ottelua oli ehditty pelattua edes kolmea minuuttia.

Vaikka Ässät poistuikin Isostamäestä torstaisen ottelun jälkeen voittajina, ei porilaisten pelaaminen ollut maalien jälkeen enää erityisen aktiivista. KalPa hallitsi ottelun toista ja kolmatta erää, ja Ässät sai kiittää niukasta voitostaan erinomaisesti pelannutta maalivahtiaan Rasmus Rinnettä.

Ässät on aika ajoin kamppaillut maalinteon vaikeuden kanssa. Vaikeudet eivät ainakaan helpotu, sillä joukkue tiedotti hyökkääjä Sami Lähteenmäen olevan sivussa koko loppukauden leikkaushoitoa vaativan yläraajavamman takia. Lähteenmäki oli Ässien tämänhetkisen kokoonpanon paras maalintekijä 16 osumallaan.

Vaikka Ässien kausi on käytännössä jo ohi, eikä pisteillä ole joukkueelle enää suurta merkitystä, on porilaisilla mahdollisuus nousta tasapisteisiin HPK:n kanssa, mikäli HPK häviää perjantaisen ottelunsa SaiPaa vastaan ja Ässät onnistuu kukistamaan Kärpät varsinaisella peliajalla. Ässät nousisi tällöin lähemmäs pudotuspelipaikkaa, mutta matkaa kymmenenteen sijaan on silti liikaa, kun ottaa huomioon joukkueen nykytilanteen.

Kärpiltä on kokoonpanosta poissa loukkaantumisten vuoksi Joonas Kemppainen, Toni Kähkönen ja Mikko Lehtonen. Lisäksi Juhamatti Aaltonen ja Lasse Kukkonen ovat maajoukkueen mukana Sotšin olympiaturnauksessa, eivätkä ole mukana pelissä.

Ässiltä ainoa varma poissaolija on Sami Lähteenmäki. Tapio Sammalkangas on ollut sivussa viime otteluissa alaraajavamman vuoksi, joten hänen osallistumisensa otteluun on vielä epävarmaa.

Seuraa Heitä

Austin Smith #16 |

Oikea laitahyökkääjä

Pelannut kahdessa viime ottelussa nelosketjun laidassa. Sopeutunut paikkaansa hyvin, iski viime ottelussa kauden kuudennen maalinsa. Ottaako ratkaisijan roolin Lähteenmäen ollessa sivussa?

Joonas Donskoi #72 |

Laitahyökkääjä

Ässien ja Kärppien viime kohtaamisessa Donskoi teki ottelun ainoan maalin. Toistuuko sama lauantaina Porissa?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ässät M S P
1.Henri Heino 2 2 4
2.Dragan Umicevic 0 3 3
3.Sami Lähteenmäki 2 1 3
4.Austin Smith 3 0 3
5.Tommi Taimi 0 2 2
Kärpät M S P
1.Mika Pyörälä 3 2 5
2.Jari Viuhkola 2 3 5
3.Joonas Donskoi 0 4 4
4.Ville Pokka 0 3 3
5.Juho Keränen 2 1 3

» Lähetä palautetta toimitukselle