Lauri Marjamäen valtakausi Ässiä vastaan ei horju

LIIGA / Ennakko
Mika Niemi on ollut porilaishyökkäyksen kantavia voimia.
Kuva © Mikko Ruohola - http://mikko.ruohola.org/
Kärpät hakee kymmenettä peräkkäistä voittoaan Porin Ässistä. Päävalmentaja Lauri Marjamäen edellinen tappio porilaisille on tammikuun 2013 loppuhetkiltä.

Liigaa johtava Oulun Kärpät on ollut vaikea kanto Ässien kaskessa. Pata lähtee tämän kauden runkosarjan toiseksi viimeiseen kohtaamiseen katkaisemaan pitkää tappioputkeaan.

Näiden joukkueiden kohtaaminen pudotuspeleissäkin on vielä mahdollista, joten asetelmien haku on pomminvarmaa.

Kärppien ehdottomasti kuumimpia onnistujia on Joonas Kemppaisen, Joonas Donskoin ja Julius Junttilan muodostama ketju.

Ässissäkin neljä kautta pelannut Kemppainen on ottanut paikkansa kärppäkasvattien seasta ja hoitaa roolinsa hienolla varmuudella. Kemppaisen yhden kauden piste-ennätyksestä uupuu enää viisi merkintää.

Donskoi ja Kemppainen kävivät myös maajoukkueen matkassa Ruotsi-ottelussa, eikä MM-kisamatkakaan ole kovin kaukana.

Oman mielenkiintonsa otteluun luo Sebastian Ahon tilanne. Ensimmäisessä tauon jälkeisessä pelissä on vastassa juuri se joukkue, missä nuori lahjakkuus oli viikon verran lainapestillä.

Liigan siirtoaikaa on vielä viikko jäljellä, ja Ässien päävalmentaja Pekka Rautakallio ilmaisi tyytyväisyytensä nuoreen hyökkääjään ja myös toiveen tämän jatkamisesta Porissa.

Kärpät jatkaa sarjakärjessä, mutta erittäin tasaisessa keskikastissa loput noin viisitoista runkosarjapeliä viimeistelevät lopulliset sijoitukset. Sijat neljästä yhdeksään ovat kuuden pisteen sisällä.

Porilaisjoukkueen sairastuvalta odotetaan seuraavaksi kentälle pyrkijäksiEero Eloa. Michael Ryanin, Jake Hansenin ja Sami Lähteenmäen tilanne on heitä epävarmempi. Myös Garrett Staffordin tilanne on tarkkailun alla.

Maalivahtitilastoja johtava Juuso Riksman saanee huilivuoron jossain vaiheessa, kun Ässien viikon neljä peliä ovat kahdessa peräkkäisen pelin nipussa.

Huomionarvoista on myös Kärppien päävalmentajan Lauri Marjamäen tilanne. Välittömästi maaottelutauon jälkeisenä päivänä jatkuva Liiga ei anna mahdollisuutta kuin pelipäivän aamutreenien pitämiseen.

Arvio ottelusta:

Kärpät on ottanut Ässistä vahvan henkisen yliotteen. Ässien päävalmentaja Pekka Rautakallio kuitenkin painotti, ettei peliin valmistauduta sarjataulukkoa katselemalla. Joonas Donskoi on usein onnistunut Porin-peleissä, eikä maanantainenkaan tuulettelu olisi valtava yllätys.

Kotijoukkueenkin nykyvire huomioiden pelistä on syytä odottaa viihdyttävää vääntöä. Kärppien kymmenes peräkkäinen voitto on kuitenkin vaihtoehdoista todennäköisin.

Seuraa Heitä

Tapio Sammalkangas #74 |

Oikea puolustaja

Kuten yleensä, Sammalkangas on palannut huililtaan kelpo kunnossa. Pelituntuman parannuttua on kokenut puolustaja jälleen pelannut omilla vahvuuksillaan. Jakaa painavia taklauksia, ellei aja tilanteista ohitse.

Sebastian Aho #20 | Carolina

Keskushyökkääjä

Ässät-peli tulee Aholle mielenkiintoiseen saumaan. Viikon lainapesti Ässissä oli kaikille hyvä vaihtoehto, ja tällä kerralla Ahon varsinainen työnantaja on Porin-vierailulla. Saako peliaikaa "entistä seuraansa" vastaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle