Kotietua ja kuuden joukkoa tarjolla

LIIGA / Ennakko
Isonmäen torstai-illassa pelataan äärimmäisen tärkeistä pisteistä, kun kotietua tavoitteleva Ässät ja paikkaa kuuden joukossa hakeva Kärpät iskevät yhteen. Molemmat joukkueet pääsevät kamppailuun hyvillä mielin, sillä sekä koti- että vierasjoukkueella on voitto alla tiistailta.

Kuntokäyrät

Ässät on ehtinyt tahkota maaottelutauon jälkeen neljä ottelua. Ensimmäiset kohtaamiset sujuivat vielä lomatunnelmissa, sillä kovakuntoiset HPK ja SaiPa eivät jättäneet porilaisille pistettäkään. Lauantaina Ässät kuitenkin nuiji suohon Lukon ja tiistaina Pata haki täydet pisteet Turusta.

Vierasjoukkue Kärpät on ollut tulessa tauon jälkeen kolmesti. Ensin oululaiset voittivat vieraissa KalPan, sen jälkeen oli vuorossa kotitappio HIFK:lle. Tiistaina länsirannikon turneensa aloittanut kärppälauma voitti Äijänsuolla Lukon.

Keskinäisiä otteluja Ässillä ja Kärpillä on tällä kaudella takana kolme. Ässät oli vahvempi kahdessa ensimmäisessä taistossa, sillä ensimmäisen joukkue voitti kotonaan lukemin 5-2 ja toisen vieraissa 4-1. Viimeisin kamppailu käytiin Raksilassa, silloin Kärpät nappasi pisteet maalein 4-2.

Ratkaisun paikat

Ässät on viime aikoina löytänyt toisenkin ehjän ja hyvin hyökkäyssuuntaan pelaavan kolmikon Stephen Dixonin johtaman vitjan rinnalle, kun Mark Leen, Severi Sillanpään ja huippuvireisen Joel Armian muodostama trio on saanut kemiat kohdalleen. Myös joukkueen nelosketjussa on ollut hyvää energiaa, sen sijaan Jakub Sindelille on vaikea keksiä koostumusta, jossa hänestä olisi mitään iloa kenellekään.

Kotikentällään Pata on kärsinyt tasonvaihtelusta, jolle ei toistaiseksi ole löytynyt mitään henkimaailman juttuja kummempaa selitystä. Joskus pelillinen ilme voi olla kiinni pienistä asioista, sillä esimerkiksi Lukko-ottelun alussa Kristian Kudroc teki nerokkaan yksilösuorituksen, jonka avulla Ässät sai aikaisen avausmaalin. Porilaiset tarvitsevat kärsivällisyyttä, mikäli pelin alku ei tarjoa heti helpottavia suorituksia.


Kärpät pitänee Honkasen kiireisenä.
Mikko Ruohola - http://mikko.ruohola.org/

Ennakkoasetelmista löytyy myös mielenkiintoinen tilastopala, sillä sivussa oleva Tuomas Santavuori on ainoa suomalainen ässä, joka on onnistunut tekemään maalin kärppäverkkoon. Muut kymmenen osumaa ovat ulkomaalaispelaajien tekemiä.

Kärppien tiistaisessa Lukko-voitossa oululaisten otteet olivat paikoin mainioita. Positiivisia asioita olivat erityisesti maalivahti Johan Backlundin esitys, Mikko Lehtosen paluusta piristynyt ylivoimapeli sekä neloskentän vahva esitys.

Kärppien ongelmat löytyvät tällä hetkellä avauspelaamisesta, joka on ajoittain kovin vaikeaa ja hidasta. Oman alueen pelaamisessa vieraiden pitää olla erittäin huolellisia, sillä Ässien aktiivinen karvaus on parhaimmillaan ollessaan myrkkyä mille joukkueelle tahansa.

Kokoonpanot

Isäntien pelaava maalivahti selviää pelipäivänä, muutoin joukkue lähtee liikenteeseen täsmälleen samalla kokoonpanolla kuin tiistaina Turussa. Aki Juusela ja Antti Mäkilä ovat jo pelikuntoisia, ja Santavuorikin voidaan jo käytännössä laskea terveeksi.

Kärpiltä sivussa ovat käsivammojaan parantelevat Jari Viuhkola ja Atte Ohtamaa. Sairastuvan ovi on käynyt toiseenkin suuntaan, kun Joonas Komulainen ja Mikko Lehtonen ovat jo palanneet tositoimiin.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle