Antaako Kärpät Ässille uuden oljenkorren?

LIIGA / Ennakko
Sunnuntain Lukko-tappion myötä Ässien viimeisen oljenkorren uskottiin katkenneen. Yleisistä olettamuksista huolimatta työ pataleirissä jatkuu ja pudotuspelit kimaltavat edelleen silmissä. Tavoitteen saavuttamiseksi tarvitaan kuitenkin jo pientä ihmettä ja suurta voittoputkea. Alkaako ihmeiden tekeminen Kärppiä vastaan vai tyytyykö patapakka sittenkin kohtaloonsa?

Kun runkosarjaa on Ässien osalta 15 peliä jäljellä, on play offs-viiva karannut porilaisilta seitsemän pisteen päähän. Tuollaisen eron kurominen ja kolmen joukkueen ohittaminen ei vaikuta kovinkaan todennäköiseltä tempulta, mutta kirvestä ei kuitenkaan suostuta heittämään kaivoon.

Lähitulevaisuus näyttää miten taistelumieliala säilyy kaukalossa, mutta ainakin seuran toimiston puolella uskotaan edelleen joukkueen mahdollisuuksiin. Siitä osoituksena Ässät kiistää jyrkästi lähtevänsä kauppaamaan pelaajiaan kesken kauden. Mm. maajoukkuesentteri Markku Tähtistä ovat riveihinsä kuolanneet suurin osa patapaitojen yläpuolella olevista joukkueista, mutta Ässäjohdon mukaan Tähtinen on ja pysyy Porissa.

Eikä Ässät tyydy välttämättä pelkästään pitämään kokoonpanoaan nykyvahvuisena, vaan harkinnassa on jopa joukkueen vahvistaminen. Porilaiset ovat kiikaroineet riveihinsä hyökkääjää paikkaamaan lähinnä Janne Sevan jättämää aukkoa.

Ässät muokkasi ketjujaan

Ässien palapelistä puuttuu tärkeä palanen, kun kaukalopallon sijasta jääkiekkon peluuseen pyrkivän Pasi Peltosen pelityyli ei miellyttänyt liigan ylireagoivaa kurinpitoelintä. Peltonen huilaa nyt toisen pelin käsittämättömästä neljän ottelun pannastaan.

Mika Toivola on hieman sekoittanut pakkaansa. Jari Korpisalo siirtyy Markku Tähtisen ja Samu Wesslinin rinnalle. Kakkosketjussa Tomi Pölläsen ja Pasi Tuomisen välissä kokeilee tällä kertaa Vjatsheslav Fandul ja kolmosessa Richard Rochefort saa laidoilleen Tuomo Harjulan ja Timo Salosen. Timo Hakanen on pudonnut nelosketjun sentteriksi ja hänen laitureitaan kierrätetään tilanteen mukaan joko nuorisokaartista tai muiden ketjujen miehistä.

Ässät lähtee peliin kuudella puolustajalla ja maalissa jatkaa Scott Langkow.

Kärpät tiukasti kiinni kotiedussa

Oulussa ei ainakaan tällä erää haikailla vahvistusten perään, eikä siihen ole syytäkään. Kärpät on taas ryhdistäytynyt tuloksekkaalle tielle tammikuun alussa kokemansa lyhyen vaisumman jakson jälkeen. Nuorten MM-kisakävijoiden liityttyä takaisin rivistöön pohjoisen pedot ovat pelanneet viisi viimeistä peliään ilman tappioita, tahranaan vain vierastasapeli Jyväskylässä.

Kärpät otti tiistaina askeleen lähemmäs play offsien kotietua kaatamalla Raksilassa JYP:in 2-1. Oululaiset ovat sarjassa nyt varsin tukevasti kolmantena. Matkaa ylöspäin on kahdeksan pistettä ja takana tulevaan Bluesin ero on kolme pistettä ja viidentenä oleva JYP on jo viiden pisteen päässä.

Kärpät valmistautui illan koitokseen lähtemällä keskiviikkona kaukaa pohjoisesta kohti Isomäkeä. Joukkue yöpyy Vaasassa, missä on ohjelmassa myös aamujää.

Oululaiset pääsevät otteluun lähes parhaalla mahdollisella kokoonpanollaan, kun edellisestä Porin visiitistä puuttuneet Petr-tshekit Tenkrat ja Tonkin ovat jälleen täydessä iskussa ja myös toinen maalivahti Markus Korhonen on toipunut pelikuntoon. Tiistaina perheenlisäyksen takia puuttunut Mikko Myllkoskikin on taas Kari Heikkilän käytettävissä. Puutelistalla onkin vain räväkkä hyökkääjä Antti Aarnio.

Pisteet Kärpille 6-2, maalit 19-7

Ässät ja Kärpät kuuluvat tällä kaudella samaan välisarjaan, joten joukkueet kohtaavat kaikkiaan kuudesti. Nyt pelattava ottelu on järjestyksessään viides.

Aikaisemmmissa peleissä Kärpät on korjannut pisteet haltuunsa kolmesti. Joukkueiden ensimmäisessä välienselvittelyssä Ässät oli hyvän pelin jälkeen parempi 4-1, mutta sen jälkeen oululaiset ovat määränneet tahdin. Raksilassa Kärpät on rökittänyt patapaitoja 5-1 ja 10-2 ja joulukuisessa Isomäen väännössäkin punapaidat joutuivat nöyrtymään lukemien ollessa 0-3.

Vierasjoukkue lähtee tälläkin kertaa peliin ennakkosuosikkina. Sarjataulukko puhuu omaa karua kieltään tasoerosta ja omalla tasollaan pelatessaan Kärpät kykeneekin luistelemaan Ässiltä jalat alta. Mutta tuo tasoero saattaa sokaista Kärppiä liiaksi ja sytytys illan peliin voi tällöin jäädä heikoksi. Varsinkin, kun asema sarjataulukossa on sen verran turvallinen, että mitään pakkovoiton tarvetta Kärpillä ei ole.

Ässilläkään ei pitäisi olla suuremmin paineita, kun joukkueen ulkopuolella kukaan ei porilaisten mahdollisuuksiin usko. Jos Ässät pystyy paineettomassa tilanteessaan kuitenkin kaivamaan tahtoa ja näyttämisen halua riittävästi esiin, niin se pystyy varmasti järjestämään kärppälaumalle tukalat oltavat.

» Lähetä palautetta toimitukselle