Pakkovoiton makua?

LIIGA / Ennakko
Ässien ja JYPin pudotuspelitaisto jatkuu lauantain ottelulla Porissa. JYP selvitti kotiottelunsa kunnialla ja pääsee hakemaan vierasvoittoa vapautunein mielin. Kaava illan ottelulle on selvä: Ässät tarvitsee ottelusta voiton, mikäli porilaiset mielivät jatkaa taistelua välieräpaikasta.

Ratkaisun paikat

Avausmaalin merkitys korostuu entisestään. Mikäli patapaidat onnistuvat ensimmäisenä maalinteossa, saattaa hurmosmainen kotiyleisö siivittää Ässät entistä hurjempaan liitoon. Jos taas JYP iskee ensiksi, loppuuko porilaisten usko voittoon niin pelaajien kuin yleisönkin osalta? Ässät ei ole viime vuosina hurrikaanipaitoja kaatanut, mikäli ei oteta huomioon kauden alkupuoliskon voittoa sekasorrossa rämpineistä jyväskyläläisistä.


Parivaljakko hääri yhden osuman Jyväskylässä.
Mikko Ruohola - http://mikko.ruohola.org/

Joukkueiden ensimmäinen ottelu oli fyysinen. Nyt joukkueet pelaavat lauantai-iltana täyden Isonmäen edessä, joten ylilyöntien mahdollisuus on ilmeinen. Kumpi joukkueista pystyy pitämään pelinsä paremmin paketissa, mutta kuitenkin fyysisenä? Varsinkaan patapaidoilla ei ole varaa ottaa yhtään tyhmää jäähyä.

Ylivoimapelin merkitys perinteisesti korostuu, mitä pidemmälle ottelut etenevät. Pakkopelissä onkin joukkueiden suurin ero. Tällä hetkellä tilanne on se, että patapaitojen kannalta on parempi, jos jyväskyläläiset pysyvät poissa jäähyaitioista. On sanomattakin selvää, että ottelusarja kääntyy JYPin eduksi, jos Karri Kivi ei keksi pikaista parannusta porilaisten ylivoimapeliin.

Kokoonpanot

Vierasjoukkueesta sairaslistan puolella on puolustaja Pavel Skrbek. Nilkkavammaa potevan slaavipakin paluusta pelikuntoon ei ole tietoa.

Ässien loukkaantumistilanne on myös positiivinen. Sivussa on vain kaikille tuttu mies, slovakkitähti Tomas Zaborsky.

JYP jatkaa samalla kokoonpanolla kuin torstaina. Ässien riveissä on muutoksia, sillä Niko Palonen ottaa Antti Mäkilän paikan patapaitojen kolmosketjussa. Myös Joel Armia ja Mark Lee vaihtavat paikkoja.

Muuta

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ässät M S P
1.Sami Mutanen 5 0 5
2.Mika Niemi 0 3 3
3.Mark Lee 2 1 3
4.Ville Uusitalo 0 2 2
5.Niko Palonen 1 1 2
JYP M S P
1.Jani Tuppurainen 1 5 6
2.Juha-Pekka Hytönen 4 1 5
3.Sami Vatanen 4 1 5
4.Ossi Louhivaara 0 3 3
5.Éric Perrin 0 3 3

» Lähetä palautetta toimitukselle