Ässät saa vieraita Jyväskylästä

LIIGA / Ennakko
Ässät jatkaa maaottelutauon jälkeistä taivaltaan torstaina Porissa, kun se saa vastaansa runkosarjan suurimman yllättäjän JYP:n Jyväskylästä.

Kotijoukkue lähtee torstain kamppailuun pelaamaan lähinnä kunniasta, sekä kiusaaamaan kotietua pudotuspeleihin tavoittelevaa JYP:ä. Omat mahdollisuudet kahdeksan parhaan joukkoon ovat jo käytännössä menneet. Ero tällä hetkellä kahdeksantena olevaan SaiPaan on jo yhdeksän pistettä.

Ennen taukoa Ässät vieraili Oulussa, josta pisteitä ei mukaan lähtenyt ainuttakaan. Kärpät voitti kohtaamisen numeroin 4-2. Raksilassa joukkueen maalintekijöinä kunnostautuivat Tomi Pöllänen sekä Juha Kiilholma.

Vaikka loppukauden peleillä ei enää suurempaa merkitystä olekaan, ei Ässien taistelutahto ole hiipumisen merkkejä osoittanut. Valmentaja Mika Toivola on todennut, että paikasta kahdeksan joukkoon taistellaan niin kauan kuin se teoriassa on mahdollista saavuttaa. Kun viimeinenkin oljenkorsi on käytetty, alkaa valmistautuminen ensi kauteen.

Tauon aikana Ässät ei ole tämän hetkisen tiedon mukaan uusia takaiskuja loukkaantumisten muodossa kokenut.

JYP yrittää palata raiteilleen

Vierailija JYP kärsi edellisessä ottelussaan tiistaina yllättävän tappion, kun Ilves kaatoi sen jatkoajalla Jukka Laamasen osumalla numeroin 4-3. Tampereella joukkueen maalit merkittiin Pekka Kärkkäisen, Janne Hauhtosen sekä Antti Virtasen nimiin. Keskisuomalaiset johtivat ottelua kolmanteen erään lähdettäessä 1-3, mutta Ilveksen ansiokas kiri päätöserässä ja lopullinen niitti jatkoajalla ajoi vieraat tappion karvas maku suussa kotimatkalle.

Samankaltainen peli on Matti Alatalon ryhmälle tulossa myös torstaina, kun se saapuu Poriin. Jos JYP meinaa saavuttaa kotiedun pudotuspeleihin, olisi sen erittäin tärkeää voittaa selkeästi viivan alapuolella olevat joukkueet. Samankaltaista "virhettä" kuin tiistaina, ei huomenna enää saisi tapahtua.

Vieraiden valmennusjohdolla on ratkaistavanaan myös päätös siitä, pelaako joukkueen maalilla huomenna Tero Leinonen vai Juha Pitkämäki. Leinonen ei Tampereella ollut erityisen virkeässä kunnossa, mutta on toisaalta ollut suuressa roolissa Ässiä vastaan pelatuissa otteluissa tällä kaudella. Joukkueen vahvuudesta ovat huomenna poissa puolustajat Jyri Marttinen sekä Jani-Matti Loikala. Flunssaa potevan Ilkka Vaarasuon pelaaminen on epävarmaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle