Porissa tarjolla iso Ruutu

LIIGA / Ennakko
Lauantai-iltana Porin Isomäen jäähallissa kohtaavat sarjakakkonen Ässät ja neljännellä sijalla majaileva Helsingin Jokerit. Porilaisjoukkueella on allaan neljän ottelun voittoputki, kun taas vieraat ovat hävinneet kahdesti peräkkäin.

Kuntokäyrät

Porin Ässät otti torstaina voiton SaiPasta lukemin 6-3. Joukkue ei ole jäänyt yhdestäkään vierasottelustaan pisteittä, ja kotirintamalla otteita on parannettu myös kerta toisensa jälkeen.

Kahden ottelun tappioputkessa lymyilevä Helsingin Jokerit hakee nälkäisesti vierasvoittoa Porista. Sarjataulukon neljäs sija on ansaittu kovalla työnteolla, mutta syyskuun kaikissa peleissä pisteitä kerännyt Jokerit on näyttänyt kadottaneen tasapainoisuutensa.

Vierasjoukkueen pelin taso on viime otteluissa heittelehtinyt, kun lokakuun seitsemästä ottelustaan helsinkiläiset ovat keränneet vain kolme voittoa. Ässät taas on ottanut nimiinsä viisi voittoa seitsemästä.

Ratkaisun paikat

Porissa koetaan lauantai-iltana varmasti yksi kierroksen kuumimmista otteluista, kun Ässät kohtaa kotiluolassaan ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella Helsingin Jokerit.

Ässät on saanut ylivoimapelaamisensa kuntoon, ja tulostakin on tullut mukavasti. Varsinkin torstai-illan ottelu SaiPaa vastaan muutti kurssin viimein kunnolla plussan puolelle, kun Ässät onnistui sivaltamaan kolmesti ylivoimalla.

Jokerien parhaimmat esitykset on antanut ykkösnyrkki, mutta erityisen positiivisesti on esiintynyt myös helsinkiläisten nelosketju Alexander Ruuttu, Teuvo Teräväinen ja Markus Hännikäinen. ”Nuorisoketju” ei ole esittänyt suuria ihmeitä, mutta on antanut otteluissaan ehjän esityksen.


Mitä tapahtuu, kun Jarkko Ruutu saapuu Poriin?

Ässien kakkosketju, Tomas Zaborsky, Stephen Dixon, Radek Smolenak, on näyttänyt vahvoja otteita ja parantanut peliään jatkuvasti, mutta myös joukkueen muut ketjut ovat päässeet maalin makuun. Tehopisteitä on siis syntynyt itse kullekin.

Jokerimaalivahti Eero Kilpeläinen kohtaa entisen seuransa ensi kertaa tällä kaudella. Veräjänvartijan otteet ovat olleet hyviä, eikä ailahteluja juurikaan ole tapahtunut. Kilpeläinen pelaa hyvällä itseluottamuksella ja tukkii varmasti maalinsuun, joten porilaisille voi olla kova työ heiluttaa verkkoa.

Alivoimalla kotijoukkue on ollut vahvoilla, mutta Ässät oli vastustajaansa SaiPaa heikompi torstaina 5-5-pelaamisessa, joten joukkue hakee varmasti lauantaina tähän ratkaisua.

Koko uransa ajan vastustajiaan ärsyttänyt Jarkko Ruutu on varmasti valmis hämmentämään ässäpakkaa mielensä mukaan, joten porilaisten täytyy pitää päänsä kylmänä, jotta turhilta jäähyiltä vältyttäisiin mahdollisimman paljon. Ässien hyvä alivoimaosaaminen saattaa siis hyvinkin olla yksi ratkaisevista tekijöistä illan ottelussa.

Kokoonpanot

Ässien sairastupa on tyhjillään, kun viimeisin potilas Ryan Caldwell palasi puolustukseen, joten joukkue porskuttaa lauantaina täydellä kapasiteetillaan. Ainoa muutos porilaisten kokoonpanossa on maalivahtiosastolla, sillä tolppien välissä aloittaa nuorempi veskari, Antti Raanta.

Jokerien kokoonpanosta uupuu ylävartalovammaa poteva Janne Lahti ja Nichlas Hardt alavartalovamman takia. Pitkäaikaispotilaana jatkaa nivusvammasta kärsivä Semir Ben-Amor. Loukkaantumistilannetta helpottaa Riku Hahlin mahdollinen paluu kaukaloon.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Jokerit M S P
1.Tomi Mäki 1 2 3
2.Jani Rita 3 0 3
3.Teemu Pulkkinen 1 1 2
4.Jeremy Dehner 0 2 2
5.Ben Eaves 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle