Jokerit metsästämään kauden kolmatta voittoaan Ässistä

LIIGA / Ennakko
Pääsevätkö porilaiset juhlimaan keskiviikkona?
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Tiistaina kotonaan SaiPalle hävinnyt Jokerit saapuu keskiviikkona Poriin testaamaan vuotensa hyvin aloittaneen Ässien pelivirettä. Kauden kaksi aikaisempaa kohtaamista ovat molemmat päättyneet Jokereiden hyväksi, eivätkä helsinkiläiset päästä Ässiä helpolla tälläkään kertaa.

Jokereiden tiistainen tappio SaiPaa vastaan oli ensimmäinen kerta, kun joukkue jäi kokonaan ilman pisteitä päävalmentajavaihdoksen jälkeen. Ässät taas on aloittanut vuotensa kahdella voitolla, ensin joukkue kaatoi JYPin vieraissa ja päivää myöhemmin Lukon kotonaan.

Ässien pelaaminen on vuodenvaihteen jälkeen näyttänyt selvästi pirteämmältä, ja varsinkin Lukkoa vastaan pelatun ottelun alku oli joukkueelta erittäin hyvä. Kakkosketju Niklas Hagman Kamil Kreps Dragan Umicevic on tahkonnut pisteitä vakuuttavaan tahtiin. Viime ottelun onnistujiin voidaan laskea myös Mika Niemi, joka saalisti Lukkoa vastaan pelatussa ottelussa tehot 1+2.

Ässien päävalmentaja Pekka Virralla on selkeä näkemys siitä, mitkä tekijät ovat auttaneet joukkuetta parempaan vuoteen.

− Joulun jälkeen lähdettiin liikkelle ihan uudestaan, palavereissa pyrkimyksenä oli pysäyttää tilanne. TPS-peli olisi pitänyt voittaa ja Ilvestä vastaan romahdettiin virheiden seurauksena 3−1-johdossa.

− Sitoutuminen on ollut hyvää ja se sai palkintonsa Jyväskylässä. Samalla tavalla yritetään jatkaa keskiviikkona, kertoo Virta.

Jokereilla edelleen ongelmia hyökkäyksessä

Jokereiden ongelmat ovat kauden aikana olleet lähinnä hyökkäyspelaamisessa. Maalinteko ei ole toiminut toivotulla tavalla, ja ylivoimapelaaminen on ollut odotettua vaisumpaa. Viime vieraspelissään HPK:ta vastaan joukkue sai iskettyä neljä maalia, mutta tiistaina SaiPaa vastaan Jokerit onnistui maalinteossa vain kerran.

Puolustuspelaaminen on sen sijaan ollut varsin toimivaa, vaikka puolustuksen vahvuudesta ovat puuttuneet loukkaantumisten takia mm. Ossi Väänänen ja Teemu Eronen.

Jokereilla on tiistailta allaan tappiollinen peli SaiPaa vastaan, joten nähtäväksi jää miten joukkue pystyy kasaamaan itsensä ja haastamaan kahden ottelun voittoputkessa olevan Ässät. Isomäki on perinteisesti ollut joukkueelle hankala paikka pelata, eikä keskiviikkoinen ottelu hyvän pelivireen löytäneitä Ässiä vastaan tule olemaan helppo.

Jokereilla loukkaantuneiden listalla ovat Eronen sekä Jeremy Dehner. U20-kisoista toipuvat Teuvo Teräväinen, Aleksi Mustonen ja Esa Lindell ovat myös kokoonpanon ulkopuolella.

Ässien loukkaantumislista on tyhjä.

 

Seuraa Heitä

Jere Karalahti #10 |

Puolustaja

Onnistui viimeksi maalinteossa joukkueen vieraillessa Porissa. On ollut näkyvässä roolissa, jatkaako samalla tavalla myös keskiviikon ottelussa?

Mika Niemi #31 |

Keskushyökkääjä

Onnistui erinomaisesti Lukkoa vastaan. Alkaako sentterin peli-ilo löytyä vaisun alkukauden jälkeen?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ässät M S P
1.Niklas Hagman 5 2 7
2.Dragan Umicevic 1 5 6
3.Kamil Kreps 3 2 5
4.Austin Smith 2 2 4
5.Mika Niemi 1 2 3
Jokerit M S P
1.Henrik Koivisto 1 3 4
2.Ladislav Nagy 2 2 4
3.Mikko Kousa 0 3 3
4.Riku Hahl 0 3 3
5.Ben Walter 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle