Jokerien viimeinen vierailu Isoonmäkeen

LIIGA / Ennakko
Millaiseen lopputulokseen päättyy Ässien viimeinen kotiottelu?
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Tiistaina Liigassa pyörähtävät käyntiin runkosarjan toiseksi viimeiset pelit. Ässät kohtaa kauden viimeisessä kotipelissään Jokerit, jolle ottelusta tarjolla olevat kolme pistettä ovat erittäin tärkeitä suoraa pudotuspelipaikkaa ajatellen.

Ässien ja Jokerien tiistai-iltainen ottelu on joukkueiden toistaiseksi viimeinen kohtaaminen Jokerien siirtyessä ensi kaudeksi KHL:ään. Kuluvan kauden aiempien pelien voitot ovat jakautuneet tasan 2−2, kerran ratkaisua on jouduttu hakemaan voittomaalikilpailun kautta.

Ässät pelasi viimeksi lauantaina Raumalla Lukkoa vastaan ja kärsi tappion selvin lukemin 0−3. Vajaalla miehistöllä pelannut Ässät onnistui tarjoamaan Lukolle kunnon vastuksen, vaikka porilaisten kannalta pelissä ei ollut kunnollista panosta.

Ässien kauden viimeinen kotipeli on joukkueelle pisteiden kannalta merkityksetön. Ässät pääsee pelaamaan paineettomasti, ja sen tavoitteena onkin vain tarjota katsojille viihdyttävä jääkiekko-ottelu kauden viimeisessä ottelussa Isossamäessä.

− Joukkue pyrkii päättämään kotipelit samanlaisella peli-ilmeellä, millä on pari viime kertaa mennyt. Vastustaja meillä on paras mahdollinen, kertoo Ässien valmentaja Jere Härkälä.

A-nuorten pudotuspelit ovat vaikuttaneet edustusjoukkueen kokoonpanoihin, eikä joukkue ole päässyt pelaamaan täydellä kokoonpanolla. Tiistaisesta kokoonpanosta tiedetään kuitenkin se, että porilaisten maalilla jatkaa edelleen Rasmus Rinne.

− Rinteen tasainen kehittyminen on ollut erittäin positiivinen asia. Raumalla alkuun tuli vähän halpa maali omiin, mutta siinäkin pelissä oli muutamia osuman paikkoja, kommentoi Härkälä.

− Materiaalin kapeus noin muuten meillä näkyy siinä, että voimat eivät ihan aina riitä hyökkäyssuuntaan. Aina tulee kuitenkin maalipaikkoja, kun jaksaa puolustaa hyvin.

Jokerit tarvitsee täydet kolme pistettä

Jokerit pelasi viimeksi torstaina, kun se kohtasi Hakametsässä Tapparan. Tasaisessa kamppailussa kuumenivat niin valmentajien kuin pelaajienkin tunteet ja ratkaisua ottelussa jouduttiin hakemaan voittomaalikilpailun kautta. Jokerit nappasi ottelusta kaksi pistettä Esa Lindellin voittomaalilla.

Jokereille tiistainen ottelu Ässiä vastaan on pisteiden kannalta erittäin tärkeä. Helsinkiläiset ovat tällä hetkellä sarjataulukossa seitsemäntenä, tasapisteissä pykälää ylempänä olevan Espoon Bluesin kanssa. Molemmat joukkueet tavoittelevat suoraa pudotuspelipaikkaa, joten Jokereille ainoa tavoite tiistaisesta pelistä on lähteä takaisin Helsinkiin kolme pistettä rikkaampana.

Vaikka pisteiden kannalta ottelun mielenkiinto kohdistuu Jokereihin, on kotiyleisönsä edessä pelaava Ässät varmasti porilaisten mielenkiinnon kohde. Hallitseva mestari ei pystynyt tarjoamaan kannattajilleen viime kauden kaltaista peliä ja hurmosta, vaan joukkue jää nuolemaan näppejään pudotuspelien ulkopuolelle ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen.

− Kausi on ollut poikkeuksellinen. Alkuun hyvä jakso, sitten surulliset 16 peliä. Joulun jälkeisellä pistekeskiarvolla olisi ollut lähellä jo pudotuspelipaikkaakin koko kautta ajatellen, pohtii Härkälä Ässien kuluvaa kautta.

Seuraa Heitä

Severi Sillanpää #67 |

Keskushyökkääjä

Severi Sillanpää pelaa uransa toistaiseksi viimeisen kotiottelun Ässien paidassa. Ässiä koko uransa ajan edustanut Sillanpää on ollut tärkeä osa Ässien joukkuetta jo kuuden vuoden ajan. Teki viime kotiottelussa porilaisten ainoan maalin, onnistuuko maalinteossa myös tiistaina?

Nichlas Hardt #43 | Linköping

Laitahyökkääjä

Kun Ässät ja Jokerit viimeksi kohtasivat Porissa, oli Hardt Jokereiden paras pistemies maalilla ja kahdella syötöllä. Pystyykö auttamaan Jokerit täyteen kolmen pisteen voittoon?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ässät M S P
1.Sami Mutanen 0 2 2
2.Ville Ahlgren 0 1 1
3.Miko Malkamäki 0 1 1
4.Kamil Kreps 0 1 1
5.Severi Sillanpää 1 0 1
Jokerit M S P
1.Ladislav Nagy 2 4 6
2.Jere Karalahti 0 5 5
3.Teuvo Teräväinen 1 3 4
4.Steve Moses 3 1 4
5.Jarkko Ruutu 2 1 3

» Lähetä palautetta toimitukselle