Kakkosilla liikenteessä

LIIGA / Ennakko
Isomäen illassa kohtaa lauantaina kaksi joukkuetta, joilla on kova tarve kääntää kurssinsa oikeaan suuntaan. Kotijoukkue Ässät sai nöyrtyä torstaina raumalaisten edessä ja vuodentakainen syksy kummittelee jo epäuskoisimpien kannattajien mielessä. Erinomaisesti sarjan aloittaneen Ilveksen otteet puolestaan yskähtelivät lokakuun aikana.

Molemmat joukkueet palasivat maaottelutauolta tappiollisesti. Porilaiset palasivat jään pinnalle Lukon laukoessa Isomäen tulostaululle tylyt 0-5 -lukemat. Ilves päätti sarjataukonsa jo tiistaina, mutta yhtä tylyin lukemin. HIFK oli kotihallissaan parempi luvuin 8-2.

Jobinpostia kerrakseen

Puolitoista viikkoa piikkipaikalla paistatelleille porilaisille paluu arkeen oli kuin läimäys vasten kasvoja. Ikäänkuin tappio raumalaisille - kuparinen taskussa - ei olisi ollut riittävästi tiedotettiin joukkueen taholta perjantaina, että ykkösmaalivahti Scott Langkow'n pelikunto on lähitulevaisuudessa arvailun varassa. Sen verran on toki selvää, että vajaat puolituntia liigajäällä torjunut Matti Järvinen tekee lauantaina liigadebyyttinsä kotijäällä. Samassa yhteydessä Ässät tiedotti vahvistaneensa maalivahtiosastoa JYP-kasvatti Tommi Tervolla, joka pelaa loppukauden Porissa.

Torstain paikalliskierros ilmaantui tämän syksyn tilastoihin pienenä kummajaisena. Ässät on nimittäin ollut alkukauden tehokkaimpia joukkueita ja ehti viimeistellä 20 ottelussa 58 maalia. Lukko-ottelussa patapaidat jäivät tällä kaudella toisen kerran nollille. Lokakuun lentokeleillä joukkueensa menoa tahdittaneen Martin Bergeronin ruuti on ollut jo kolmen kierroksen ajan turhan märkää. Jotta pistepussin nyöriä ei tarvitsisi turhaan kiristää, olisi vastuunkantajien taas syytä nousta esiin. Moni asia on joukkueessa toki toisin kuin vuosi sitten, mutta kannattajat tuskin ovat unohtaneet syksyn 2002 maaotteluataukoa ja siltä paluuta. Valmentaja Mika Toivola yritti kääntää torstaista ottelua ketjumuutoksilla kesken pelin. Lauantaina palataan takaisin vanhaan kokoonpanoon. Langkow'n lisäksi kokoonpanosta puuttuu yhä Pasi Tuominen.

Alamäessä väärään suuntaan

Isomäkeen vieraaksi saapuva Ilves on esiintynyt syksyn liigajäillä kaksijakoisesti. Syyskuun ajaksi joukkue valtasi itselleen ruudun sarjan huipulta. Pistepussi karttui, yllättäjä Cory Murphy hämmensi kiekkokansaa pistepörssin huipulla ja viimeisenä lukkona maalivahti Juha Pitkämäki torjui itsensä syyskuun pelaajaksi. Lokakuussa joukkueen suunta muuttui: kuukauden kymmenestä ottelusta mukaan tarttui vain kolme voittoa ja tasaisessa sarjassa sijoitus ropisi vauhdilla alas. Samalla saapuivat loukkaantumiset. Joukkueen otteista on viime aikoina puuttunut tarvittava suoraviivaisuus. Ratkaisut ovat olleet turhan monimutkaisia.

Ässien tavoin myös Ilves joutuu luottamaan tällä hetkellä kakkosmaalivahtiinsa. Pitkämäki loukkasi tiistaina Helsingissä olkapäänsä ja on sivussa 4-6 viikkoa. Hänen tilallaan maalia varjelee viime talvena mainion tulokaskauden pelannut Tuomas Nissinen. Pitkämäen lisäksi sivussa on muitakin tärkeitä nimiä kuten Jesse Niinimäki, Ville Snellman ja Antti-Jussi Miettinen. Vesa Viitakoski katkaisi pitkän maalittoman putkensa tiistaina, mutta loukkaantumisten rasittama Ilves kaipaa tietyiltä pelaajilta profiilinsa nostamista. Esimerkiksi joukkueen tsekkikolmikko ei ole varmastikaan vastannut täysin valmentaja Vaclav Sykoran odotuksia. Illan ottelu toimii Ilvekselle samalla myös eräänlaisena kenraaliharjoituksena sunnuntaiseen Hockey Night-paikallisotteluun.

» Lähetä palautetta toimitukselle