Pallokerho saapuu kiehuvaan pataluolaan

LIIGA / Ennakko
Tuomas Huhtanen jakaa yllättäen Ässien sisäisen maalipörssin kärkisijaa. Onko näitä tuuletuksia luvassa myös tiistaina?
Kuva © Joonas Hautamäki
Tiistain ainoassa liigakamppailussa kohtaavat hyvässä vireessä oleva kotijoukkue Ässät ja kauden ensimmäistä vierasvoittoaan metsästävä HPK. Hämeenlinnalaiset saavat tehdä tiistai-iltana hartiavoimin töitä, mikäli aikovat ottaa revanssin parin viikon takaisesta.

Porilainen tiistai-ilta ja vastassa HPK. Äkkiseltään voisi kuulostaa siltä, ettei luvassa olisi aivan kiihkeintä kiekko-ottelua. Porissa on kuitenkin ollut alkukaudesta erittäin positiivinen tunnelma ja tekemisen meininki. Sitä on mitä luultavimmin tarjolla myös tiistaina.

Liigassa on puhuttu viime aikoina paljon otteluiden kehnoista katsojaluvuista. Tässä Ässät on toistaiseksi tehnyt positiivisen poikkeuksen. Katsojamäärissä on ollut kasvava trendi läpi alkukauden, otteluiden alla on ollut runsaasti vaihtuvia teemoja ja tapahtumia, ja mikä tärkeintä, myös jäällä pelaava joukkue on esiintynyt edukseen.

Hyvin sujuneesta alkukaudesta huolimatta Ässien päävalmentaja Pekka Rautakallio on lähtenyt valmistautumaan tiistaiseen otteluun tutuilla kaavoilla.

− Olemme valmistautuneet tähän otteluun yhtä huolellisesti kuin kaikkiin aikaisempiinkin. Teimme hieman muutoksia ennen viime lauantain peliämme Kärppiä vastaan ja jatkamme HPK:ta vastaan tuosta ottelusta tutuilla ketjuilla.

− Ainoastaan pakiston puolella tulee muutoksia. Garrett Stafford kärsii lievästä aivotärähdyksestä eikä pelaa tiistaina, Rautakallio toteaa.

Ässien joukkueella on kauden aikana menossa erilaisia pelillisiä teemoja. Edellinen teemajakso on nyt takanapäin, ja nyt ollaan uudessa vaiheessa.

− Viime viikon lauantaina alkoi uusi, 12 ottelun mittainen jakso, jonka aikana seuraamme erityisesti tiettyjä asioita ja niiden kehittymistä pelaamisessamme. Haemme ennen kaikkea peliimme tehokkuutta. Jaksomme aikana ei ole mitään tiettyä pistetavoitetta, vaan pisteet tulevat hyvän työnteon kautta, Rautakallio analysoi.

HPK on joukkue, jolla on hyvä pelitapa, mutta sen onnistunut toteuttaminen vaatii vielä lisää tasaisuutta. Joukkue pyrkii pelaamaan liikkuvaa kiekkoa ja tuomaan kiekkoa jalalla nopeasti ylös. Vaikka voittoja ei olekaan tullut toivottuun tapaan, on yksi HPK:n alkukauden onnistuneita asioita ollut toimiva ylivoimapeli. Joukkue on Lukon ja Bluesin jälkeen Liigan paras ylivoimalla.

Ylivoimapelin osaamistaan on näyttänyt muun muassa hyökkääjä Eero Somervuori, joka on tehnyt tällä kaudella jo kolme ylivoimamaalia. Somervuorta ovat säestäneet mainiosti myös Zach Hamill sekä Jesse Saarinen, joilla on molemmilla tilillään kaksi ylivoimaosumaa.

Ässät on varmasti tietoinen tästä faktasta. Päävalmentaja Rautakallio näkee, että joukkueen alivoimapelaaminen on toiminut.

− Voittaakseen pelejä täytyy alivoimapelin toimia, ja meillä se puoli on kunnossa.

Molempien joukkueiden kaksi edellistä ottelua ovat päättyneet niukasti yhden maalin erolla. Tiistain ottelusta on myös varmasti luvassa tasainen ja mikäli Ässien edellisten kotiotteluiden teema pysyy samana, niin ottelusta ei ainakaan viihdyttävyyttä puutu.

Seuraa Heitä

Eero Somervuori #8 |

Laitahyökkääjä

Viime kaudella vain seitsemän täysosumaa iskenyt Somervuori on ollut alkukaudesta joukkueensa tehokkaimpia hyökkääjiä. Kasassa on nyt jo viisi maalia, joten edelliskauden surkeat lukemat menevät rikki hyvää vauhtia. Jatkuuko kova maalitahti myös Ässiä vastaan?

Michael Ryan #71 |

Laitahyökkääjä

Pelasi lauantaina Kärppiä vastaan kauden ensimmäisen ottelunsa. Muutamaa hyvää suoritusta lukuunottamatta pelaaminen oli vielä hakusessa. Vedot paukkuivat plekseihin ja viimeinen varmuus puuttui suorittamisesta. Pelituntumaa saatuaan on yksi Ässien vaarallisimmista hyökkääjistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle