Nähdäänkö jälleen paljon maaleja?

LIIGA / Ennakko
Tiistai-iltana Porissa Ässät ja HPK aloittavat viimeisen rutistuksen matkalla kohti runkosarjan loppua. Porilaiset kaipaavat lisäpisteitä turvatakseen paikkansa sarjan kärkikolmikossa, kun taas HPK janoaa pisteitä päästäkseen lähemmäksi pudotuspeliviivaa ja kauemmaksi karsijan paikalta.

Kuntokäyrät

Ässät on viime aikoina saanut pelinsä kuntoon, minkä osoituksena joukkue otti ennen sarjataukoa kolme peräkkäistä voittoa. Ensiksi porilaiset nappasivat erinomaisen esityksen jälkeen pisteet Helsingistä Jokereita vastaan ja seuraavaksi kotikentällä Pata nappasi täyden pistepotin voitettuaan Tapparan. Juuri ennen sarjataukoa patapakka sai kaksi pistettä jatkoaikavoitolla KalPaa vastaan.

Vierasjoukkue HPK pääsi myös voittoputkessa sarjatauolle. Peli Ilvestä vastaan ei ollut hämeenlinnalaisilta erityisen hyvä esitys, mutta joukkue sai siitä huolimatta Tampereelta äärimmäiset tärkeät kolme pistettä. Juuri ennen taukoa HPK oli Hämeenlinnassa Kärppiä parempi lukemin 2-1.

Ratkaisun paikat

Joukkueiden väliset kohtaamiset ovat olleet tällä kaudella maalirikkaita, sillä joukkueet ovat tehneet keskinäisissä kamppailuissaan aina vähintään kuusi maalia. Ensimmäiset kolme peliä vei Ässät numeroin 6-2, 6-2 ja 5-1. Joukkueiden edellinen kohtaaminen oli kuitenkin hämeenlinnalaisten näytöstä, kun lainamaalivahti Kai Tillasella varustettu patapakka päästi peräti seitsemän maalia.

Patapaidat ovat pelanneet viime aikoina taistelevasti ja se on näkynyt hyvinä otteina. Hyvin latautunutta patapakkaa on erittäin vaikea voittaa, mutta liigan häntäpään joukkueet eivät ole aina sytyttäneet porilaisia. Jos Ässät ei ole täysin latautunut, on HPK:lla mahdollisuus yllättää kotijoukkue.

Porilaisten paras ketju on koko kauden ajan ollut Stephen Dixonin johtama ketju, mutta viimeisissä otteluissa heidän otteistaan on heijastunut väsymys. Ässistä suurimman roolin hyökkäyspelistä onkin ottanut Joel Armia. Sekä Ässiltä että HPK:lta löytyy viime aikoina huimassa vireessä olleet puolustajat, sillä Ryan Caldwell ja Mathias Porseland ovat kumpikin tehneet viimeisessä viidessä ottelussa peräti seitsemän pistettä.


Tuulettaako Ässät tällä kertaa?
Mikko Ruohola - http://mikko.ruohola.org/

HPK:n peli on valmentajanvaihdoksen jälkeen ottanut askeleen kiekollisempaan suuntaan. Timo Lehkosen suojateilla oli kuitenkin sarjataukoa edeltävien otteluiden perusteella vielä pitkä matka ennen kuin pelitapa on selkäytimessä. Hyökkäys- ja puolustuspeli olivat vielä kaukana valmiista, eikä HPK:n yhtenäisyys ollut vielä aivan halutulla tasolla. Sarjatauko onkin varmasti tullut tarpeeseen.

Selkein ero on kuitenkin peli-ilmeen muuttuminen. Vierasjoukkue on saanut viime aikoina selvästi uskoa omaan tekemiseensä ja se heijastuu positiivisena tekemisenä kentällä. Samalla myös työnteko ja aktiivinen karvaaminen on alkanut maistua joukkueelle aiempaa paremmin. Erityisesti alemmat ketjut ovat piristyneet ja siksi olikin ihan oikeutettua, että HPK:n duunariosasto ratkaisi pelin Kärppiä vastaan hämeenlinnalaisten hyväksi.

Kokoonpanot

Nico Aaltonen palaa porilaisten ykkösketjuun, minkä seurauksena Niko Palonen siirtyy neljänteen ketjuun pelaamaan yhdessä Mika Niemen ja Antti Mäkilän kanssa. Myös Jani Honkanen palaa kokoonpanoon. Padalta sivussa ovat vielä ainakin reilun viikon ajan Tuomas Santavuori, sekä aivotärähdyksen jälkioireiden vuoksi kenties pitkälle kevääseen poissa oleva Aki Juusela.

HPK:n sairastupa on tyhjentynyt huomattavasti. Varmoja poissaolijoita ovat vain Juuso Honka ja Tuukka Mäkelä.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ässät M S P
1.Ryan Caldwell 1 5 6
2.Tomáš Záborský 2 2 4
3.Ville Uusitalo 1 2 3
4.Joel Armia 2 1 3
5.Kristian Kudroc 1 2 3
HPK M S P
1.Mathias Porseland 2 3 5
2.Janne Laakkonen 1 3 4
3.Marko Luomala 2 1 3
4.Kari Sihvonen 0 3 3
5.Arsi Piispanen 0 3 3

» Lähetä palautetta toimitukselle