Ässät hakee revanssia HIFK:sta

LIIGA / Ennakko
Jarno Kärki teki Ässien ainoan maalin edellisessä HIFK-kohtaamisessa.
Kuva © Joonas Hautamäki
Porin Ässät hakee perjantaina muutosta vajaan kuukauden takaisesta kohtaamisesta HIFK:n kanssa. HIFK nappasi lokakuun lopussa Porista voiton selvin 5−1-lukemin. Ässien tulee petrata tuosta ottelusta paljon, mikäli joukkue mielii pisteille.

Ässät ja HIFK kohtaavat perjantaina kolmatta kertaa tällä kaudella. HIFK on vienyt molemmat aiemmat kohtaamiset nimiinsä yhteismaalierolla 8−1, joten helsinkiläiset ovat selvästi olleet Ässille paha vastustaja tällä kaudella.

Ässien valmentaja Pasi Kaukoranta kertoikin suoraan edellisen kohtaamisen menneen Ässiltä täysin penkin alle.

HIFK hallitsi peliä ja iski paikoistaan maaleja hyvällä prosentilla, joten loppulukemat olivat hyvinkin oikeutetut. Ässissä vuosina 2009−2012 pelannut hyökkääjä Tomas Zaborsky oli edellisen kohtaamisen parhaimmistoa tehoillaan 1+1.

Motivoituneina eteenpäin

Ässät on käynyt tarkalla kammalla videolta läpi alkuviikon Kärpät-ottelua, tarkoituksenaan etsiä mahdollisia parannuskohteita pelaamisen suhteen.

− Ruodimme tiukasti joukkueen kanssa Kärpät-peliä läpi. Teimme niin sanottua kokonaisvaltaista katselmusta eli keskityimme joukkueen yhteiseen pelaamiseen, emmekä yksittäisten pelaajien suorituksiin, Kaukoranta sanoo.

− Pelaajat olivat itsekin hyvin paljon äänessä, eivätkä vain valmentajat antaneet palautetta. Kaikesta tekemisestä huokui vahva kehittymisen tahto ja hyvä motivaatio.

Toistaiseksi ainoa selvä muutos Ässien on puolustaja Garrett Staffordin paluu pelaavaan kokoonpanoon. Stafford puski SaiPa-pelaajaa päällään 15.11. pelatussa ottelussa ja sai tapauksesta yhden ottelun pelikiellon, minkä hän kärsi tiistaisessa Kärpät-ottelussa.

Vastustaja tarkassa syynissä

HIFK:sta on nostettu esille muutamia tärkeimpiä pointteja ja myös joitakin vastustajan yksilöitä on tutkailtu.

− HIFK on tällä hetkellä hyvässä iskussa. Edellisen kohtaamisemme aikaan heillä oli lukuisia pelaajia sairastuvan puolella, mutta nyt iso osa heistä on palannut jäälle. Vastustajalla on käytössään laaja pelaajamateriaali ja paljon erilaisia variaatioita. Sieltä on kovempi nippu tulossa vastaan kuin mitä viimeksi, Kaukoranta pohtii vastustajaa.

− HIFK on saanut puolustaja Toni Söderholmin takaisin ja muun muassa Teemu Ramstedt ja Tomas Zaborsky ovat olleet viime aikoina kovassa iskussa. Vastustajalta löytyy monia vaarallisia yksilöitä.

Kaukoranta toistelee lauseissaan samaa termiä. Perjantain teema on selvillä.

− Nyt on revanssin paikka.

Seuraa Heitä

Jarno Kärki #7 |

Keskushyökkääjä

Kärki teki joukkueensa ainoan osuman edellisessä HIFK-kohtaamisessa. 20-vuotias hyökkääjä on vakiinnuttanut paikkansa Ässien avauskokoonpanosta ja tulosta on syntynyt. Kärki on joukkueensa kolmanneksi paras maalintekijä viidellä osumallaan.

Joonas Rask #88 | HIFK

Laitahyökkääjä

24-vuotias Rask on alkanut viimein löytää tehojaan. Ykkösketjussa pelaava hyökkääjä on iskenyt maajoukkuetauon jälkeisissä kahdessa ottelussa komeat tehot 3+1.

» Lähetä palautetta toimitukselle