Hurjat hyökkäykset vastakkain

LIIGA / Ennakko
Jesse Joensuulla on ollut aihetta riemuun.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
SM-liigakiekkoa on tarjolla Porin perjantai-illassa, kun Blues saapuu Ässien vieraaksi. Sarjakakkosena porskuttavat espoolaiset iskevät patapaitojen kimppuun superketjunsa johdolla, kun taas Padalla on esittää vastaukseksi Jesse Joensuun ja Joel Armian tähdittämät hyökkäyskentät.

Molemmat joukkueet lähtevät kamppailuun voittoisissa tunnelmissa. Ässät voitti tiistaina maalirikkaassa ottelussa Pelicansin lukemin 7-4, kun taas Blues selätti sunnuntaina TPS:n 5-1-voitolla.

Kumman puolustus kestää?

Pata iski tiistain ottelussa Pelicansin verkkoon peräti seitsemän osumaa. Löytyikö maalintekoon tarvittava tarkkuus, vai oliko kyseessä vain lahtelaispuolustuksen heikko esitys? Jos porilaisten ketsuppipurkki aukesi maalinteon suhteen, ovat Karri Kiven suojatit vaikeasti voitettavissa.

Bluesin kannalta pahin pysäytettävä on Jesse Joensuu. Porilaiselle ei kirjaimellisesti ole löytynyt pysäyttäjää, vaan lähes satakiloinen laituri jyrää itsensä maalipaikkoihin kerta toisensa jälkeen.  Taustatukea Joensuulle antavat oivassa vireessä olevat Joel Armia, Stephen Dixon sekä Mika Niemi.

Vaikka Ässien hyökkäysarsenaali vaikuttaa kovalta, ei vierasjoukkueen vastaava jää paljoa pahemmaksi. Pistepörssin kärkinimet Teemu Ramstedt ja Teemu Rinkinen takaavat sen, että Ässien puolustus ei tule pääsemään helpolla.

Myös espoolaisilta on löytynyt tarvittavaa taustatukea ykkösketjulle, sillä varsinkin Bluesin nuoriso-osasto Juuso Ikosen sekä Miro Aaltosen johdolla on kantanut vastuuta miehekkäästi.

Ottelun ratkaisu piileekin siinä, kumman maalivahti- ja puolustuspeli onnistuvat paremmin hurjien hyökkäysarsenaalien edessä. Blues on ollut aiemmissa otteluissa vaikeuksissa vastustajan vahvan paineistuksen alla, samaa lienee edessä myös Porin perjantai-illassa.

Ässien puolustuksen suurin murheenkryyni on ollut henkilökohtaiset virheet. Eniten ja toistuvasti niitä on tullut Miko Malkamäen ja Jani Honkasen muodostamalta kolmospakkiparilta. Perjantain ottelussa Patrik Parkkonen ottaa Honkasen paikan.  Miten kyseinen pakkipari pysyy esimerkiksi Bluesin ykköskentän vauhdissa – vai pysyykö ollenkaan?

Ässäluotsi Kivi tiedostaa Bluesin vaarallisuuden.

- Bluesilla on liigan kuumin kaksikko Ramstedtin ja Rinkisen muodossa, joten ei ole aikaa keitellä teetä. Saimme  Jyväskylästä esimakua millaista luultavasti odotettavissa.

Kokoonpanot

Ässiltä sivussa on varmasti pitkäaikaispotilas Tommi Taimi. Viime ottelut sormivamman vuoksi huilannut Aki Uusikartano sen sijaan palaa tositoimiin. Laidoille kokenut keskushyökkääjä saa Daniel Brodinin sekä Michael Ryanin. Parkkonen palaa puolustuksessa Miko Malkamäen rinnalle.

Bluesin puolelta sairaslistalla on luottopakki Arto Laatikainen sekä hyökkääjä Marco Rosa.

Seuraa Heitä

Veli-Matti Savinainen #19 | Tappara

Laitahyökkääjä

Laiturin maalitili on vielä avaamatta, vaikka paikkoja verkkojen heiluttamiseen on ollut useita. Pelaa yhdessä Joensuun ja Dixonin kanssa, joten saa taas useita mahdollisuuksia maalitilin avaamiseen.

Camilo Miettinen #52 |

Laitahyökkääjä

Hyökkääjän pistetili näyttää tämän kauden osalta vielä nollaa. Iskeekö taitava laituri kauden avauspisteensä Porissa?

» Lähetä palautetta toimitukselle