Blues saapuu Ässien vieraaksi

LIIGA / Ennakko
Tiistaina Porissa kohtaavat kaksi täysin erilaisista lähtökohdista otteluun lähtevää joukkuetta kun Espoon Blues vierailee Isomäen jäähallissa.

Kuten todettua ovat joukkueiden lähtökohdat peliin täysin vastakkaiset. Kotijoukkue Ässien vaisut otteet saivat jatkoa viime torstaina Lappeenrannassa SaiPan poistuttua kaukalosta voittajana numeroin 3-0. Blues taasen kuritti alkukauden negatiivista yllättäjää Ilvestä tylyin 7-2 numeroin kotihallissaan.

Onnistuuko Ässät maalinteossa?

Tehottomuus on ollut viime aikoina Ässien suurin ongelma. Kauden ensimmäisissä peleissä hyvään tahtiin vastustajan verkkoja heilutelleet porilaiset ovat viimeisissä seitsemässä ottelussaan onnistuneet tekemään vain kuusi maalia! SM-liiga on niin kova sarja että sellaisilla maalimäärillä ei pistepussi kasva kovin tiheään tahtiin. Pisteitä odotetaan ennen kaikkea maajoukkueessakin esiintyneen Markku Tähtisen ketjulta. Myös pelaajat kuten Vjatseslav Fandul, Pasi Tuominen, Richard Rochefort ja Jari Korpisalo kuuluvat siihen ryhmään jonka pitäisi pystyä pelejä ratkaisemaan.

Mielenkiintoisen lisän illan otteluun tuo myös Espoosta Ässiin muuttaneen Janne Sevan esiintyminen entistä seuraansa vastaan tällä kertaa patapaidassa. Bluesissa Seva ei saanut kunnolla jääaikaa johtuen pelillisistä syistä. Tosin myös loukkaantumisilla oli osuutta asiaan. Oli varmasti pelaajan kannalta hyvä ratkaisu lähteä suuremman peliajan perässä Poriin. Otteet ovatkin olleet kahdessa pelatussa ottelussa lupauksia herättävät. Valmentaja Mika Toivola arvioikin hävityn Ilves pelin jälkeen Sevan esityksiä tyydyttäviksi. Potentiaalia miehessä on, se tuli todistettua edellisellä länsirannikon vierailulla Rauman Lukossa. Kanaalin partaalla vietetyn ajan jälkeen tie vei Espooseen Timo Tuomen perässä.

Blues Poriin ilman Kapasta

Vierailija Blues joutuu siis tulemaan Porissa toimeen ilman päävalmentajaansa Hannu Kapasta, joka kärsii vielä kaksi ottelua saamaansa rangaistusta johtuen asiattomasta käyttäytymisestä ottelussa JYP:ä vastaan. Joukkueella ei kuitenkaan ole syytä huoleen koska tiimistä löytyy ennestään rutinoitunut Ted Sator, sekä monta vuotta hyvää työtä seurassa tehnyt Niki Andersson.

Mielenkiintoisia nimiä löytyy myös espoolais-joukkueesta. Yksi heistä on kymmenen ottelun koeajan jälkeen sopimuksen saanut Peter Sarno. Joukkueen johto oli Sarnon otteisiin suhteellisen tyytyväinen, josta syystä miehen sopimusta jatkettiin kauden loppuun asti. Toinen huomion arvoinen pelaaja on Ässistä Espooseen palannut puolustaja Tero Määttä. Aivan varmaa ei hänen esiintymisensä huomisessa ottelussa kuitenkaan ole, koska mies on joukkueessaan ns. seitsemäs puolustaja.

Poriin saapuu huomenna varmasti erittäin nälkäinen Blues. Ässien pitää parantaa otteitaan merkittävästi mikäli se meinaa pisteet huomenna ottaa. Osoitus vierailijan vaarallisuudesta saatiin edellisessä ottelussa Ilvestä vastaan, kun se kuritti pahasti alisuorittanutta joukkuetta tylyin lukemin. Kyseisessä ottelussa Bluesin suurimpiin yllättäjiin kuuluivat mm. kaksi maalia takoneet Niko Nieminen ja Cory Murphy. Kaiken mennessä nappiin on Blues erittäin vaarallinen joukkue, sillä on tasokkaita puolustajia sekä laaja arsenaali kansainvälisen tason hyökkääjiä. Varuillaan pitää siis patapakan huomenna olla.

» Lähetä palautetta toimitukselle