Jokereille ensimmäinen kärpännahka Karalahden maaleilla.

LIIGA / Kuvakooste
Jokerit valitsi tammikuun tasaukseen vastustajakseen Oulun Kärpät, sillä joukkue halusi mitata tämänhetkistä tasoaan kovinta mahdollista vastustajaa vastaan. Hartwall Areenalla nähtiin tapahtumarikas ottelu, josta Jokerit korjasi lopulta kaksi pistettä kaataen sarjakärjen lukemin 3-2 Jere Karalahden jatkoaikaosumalla.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Otteluparin ensimmäinen osa pelattiin perjantai-iltana Hartwall Areenalla.
Ottelun alussa nähtiin fyysistä jääkiekkoa.
Molemmilla joukkueilla oli paikkansa.
Mutta maalit saivat odottaa itseään.
Ville Pokka kampitti Jarkko Ruudun kahden minuutin arvoisesti kun ottelun ensimmäistä erää oli pelaamatta pari minuuttia.
Jokerit rankaisi ja siirtyi johtoon minuutin ylivoimapelin jälkeen Karalahden maalilla.
Toinen erä ehti vanheta vain minuutin kun Jokerit heilutti verkkoa toistamiseen. Tällä kertaa asialla Teuvo Teräväinen.
Tästä vimmastuneena Kärpät painoi kovaa päälle.
Jokereiden 2-0 maalia ei ehditty edes kuuluttaa loppuun kun Kärpät kavensi tilanteen 2-1:een.
Maalista vastasi Joonas Kemppainen pikkuleijonissa vierailleen Saku Mäenalasen syötöstä.
Seuraavaksi mentiinkin taas Kärppien päädyssä.
Tilanne tarkastettiin videonauhalta.
Maalia ei kuitenkaan syntynyt.
Kärpille eivät kaikki maalipaikat kelvanneet. Jari Viuhkola sohi kiekon ohi tästä tilanteesta.
Ottelun puolivälissä se kuitenkin onnistui. Juho Keränen toi Kärpät 2-2 tasatilanteeseen.
Vierasjoukkueen faniosasto alkoi päästä vauhtiin.
Tomek Valtosen opit alkoivat mennä perille ja kotijoukkue lähestyi peliä uusilla tavoilla.
Ladislav Nagy ja Mikko Lehtonen tekevät lähempää tuttavuutta keskenään. Kumpikin passitettiin tilanteen seurauksena istumaan pikkukakkosta.
Ossi Väänänen saa maistaa oululaisten tuliaisia. Töötin seurauksena irronnutta päätypleksiä porattiin hetken aikaa takaisin päätyyn.
Nagyn puolittainen läpiajo päättyi rangaistukseen. Slovakialainen odotti tilanteesta kotiyleisön tavoin rangaistuslaukausta.
Seuraavaakin Jokerien tilannetta tarkistettiin videolta. Maalia ei kuitenkaan tälläkään kertaa syntynyt ja täten ottelussa mentiin jatkoajalle.
Vasta 22 sekunnin pelin jälkeen Jokerit ratkaisi pelin Jere Karalahden laukauksella.
Jokerit nappasi joukkueiden ensimmäisestä kohtaamisesta kaksi pistettä. "Kovimmalla mahdollisella mittarilla" itseään testanneen joukkueen taso lienee pienistä ailahteluista huolimatta kohdillaan.