HIFK historialliseen runkosarjavoittoon Isät vs Pojat -henkisessä ottelussa

LIIGA / Kuvakooste
Pelin henki oli selvä heti ensimmäisistä vaihdoista lähtien - HIFK oli päättänyt ratkaista runkosarjan voittojan kohtalon illan ottelussa, eikä Porin Ässille jäänyt kuin sivustakatselijan rooli. Illan hahmoja olivat puhtaan hattutempun viimeistellyt Roope Hintz, tehot 1+2 iskenyt Robert Leino ja nollapelin 16 torjunnalla napannut Ville Husso.
"Kuha Masa Pellaa!"
Ennen ottelua palkittiin mm. eniten Alumnien Tähtiä HIFK:sta keränneet Kevin Lankinen ja Ville Husso.
Teemu Ramstedt aloitti isäntien maali-iloittelun yhdeksän sekunnin pelin jälkeen.
Puolisen minuuttia edellisestä ja lukemat olivat jo 2-0 - maalintekijänä Robert Leino.
Toni Kallela sai kokea Matt Generousin kovuuden.
Kiekko on kivempaa kieli ulkona.
Kaksikymmentä sekuntia edellisestä ja Joonas Järvinen oli jo laittamassa samaista Ville Uusitaloa seinälle.
Tomas Zaborsky laittoi toisessa erässä vielä kaksi sekuntia Ramstedtia paremmaksi ja iski maalin seitsemän sekunnin pelin jälkeen.
Tapio Sammalkangas vastasi suuresta osasta porilaisten fyysistä peliä - tässä tähtäimeen jäi Matti Lamberg.
Ville Husso hoiteli Ässien vähät tilanteet mallikkaasti, vaikka välillä maaliraudatkin avustivat.
Kotijoukkueella oli paikat latoa taululle vaikka kaksinumeroiset lukemat.
Linjatuomari joutui hattujenkeräyshommiin Hintzin hattutempun jälkeen.
Hetki Hintzin 7-0-maalin jälkeen koko Nordenskiöldinkadun jäähallin 8103-päinen yleisö osoitti seisaaltaan suosiotaan historiallisille runkosarjavoittojille.
Murskatappio veti Ässät-valmennuksen mietteliääksi.
Vielä viime kaudella HIFK:ta edustaneella Matti Kuparisella riitti halailukavereita kättelyjonossa.
Koko joukkueen kiitokset lähes täydelle "Nordikselle".