Pudotuspelit-jutut

Kolumni
Kärppien esimerkki loisti myös kaukalon ulkopuolella
29.4.2018 14:46
Oulun Kärpät oli viime kaudella Liigan pelillinen edelläkävijä ja ajoi positiivisia asioita myös pelin ulkopuolella. Joukkueen henkinen hyvinvointi oli suuri voimavara matkalla mestaruuteen.
Kuvakooste
Näin Kärpät ratkaisi Suomen mestaruuden — Aleksi Mäkelä nousi oululaisten sankariksi
27.4.2018 7:05
Kärpät nappasi eilen Hakametsässä historiansa kahdeksannen Suomen mestaruuden otteluvoitoin 4-2. Kuudes finaali eteni pitkään maalittomana, kunnes puolustaja Aleksi Mäkelä iski voittomaaliksi jääneen osuman alle viisi minuuttia ennen kolmannen erän loppua.
Yleinen kuvakooste
Kärpät juhli mestaruutta Hakametsässä
26.4.2018 23:39
Kärppien voitettua Tapparan finaalisarjan kuudennessa kamppailussa oli mestaruusjuhlien aika. Tähän koosteeseen on kerätty tunnelmia jäältä ja hieman katsomonkin puolelta.
Haastattelu
Pudotuspelien arvokkaimpana palkittu Junttila: "Ei tähän voittamiseen ikinä totu"
26.4.2018 22:31
Yksi Kärppien mestaruuden arkkitehdeistä oli kultakypärää kantanut Julius Junttila. Yhden Luleåssa vietetyn kauden jälkeen Ouluun palannut Junttila nappasi mestaruuden lisäksi myös Jari Kurri -palkinnon.

Haastattelu
Nicklas Lasu ratkaisevasta ottelusta: "Molemmilla oli tänään mahdollisuus, mutta meillä oli myös onnea"
26.4.2018 22:23
Kärpät ehti hyvän runkosarjan jälkeen jo hieman odottaakin mestaruutta, mutta Nicklas Lasun mukaan finaalisarja olisi lopulta voinut kääntyä hyvin myös Tapparalle oululaisten hyvästä alusta huolimatta.
Haastattelu
Rautakorpi ylisti jääkiekon juhlaa − "Urheilu on voittamista ja häviämistä"
26.4.2018 22:19
Jukka Rautakorpi antoi tunnustusta Kärpille, kiitti vuolaasti yleisöä ja kertasi tasaisen sarjan tapahtumia. Kokenut luotsi jäi jälleen kerran hopealle, mutta oli silti tyytyväinen Tapparan kauteen.
Haastattelu
Ylpeyttä säteilevä Kukkonen päätti keväänsä mestaruusjuhliin: "Aika laittaa Karjala-lippis päähän"
26.4.2018 22:10
Lasse Kukkonen pääsi nostelemaan Kanada-maljaa neljättä kertaa urallaan. Ratkaisevan finaalin päätteeksi puolustajalegenda ilmoitti lisäksi, että pelit Leijona-paidassa on pelattu.
Timanttikuva
Mestari-Kärpät!
26.4.2018 22:08
Oulun Kärpät on jääkiekon Suomen mestari 2018! Mestaruus on Kärpille sen historian kahdeksas.
Haastattelu
Mäkelä kulki pitkän tien Suomen mestaruuden ratkaisijaksi
26.4.2018 22:05
Aleksi Mäkelä oli liki kaksi kuukautta sivussa Kärppien kokoonpanosta, mutta sai vastuuta pudotuspeleissä Jani Hakanpään jäätyä sivuun tositoimista. Puolustaja kiitti, ja niittasi mestaruusmaalin Tapparan Dominik Hrachovinan selän taakse.
Haastattelu
Ruohomaa kiitteli joukkueen kärsivällisyyttä mestaruuden tiellä − "Hyvistä yksilöistä kasvoi mieletön joukkue"
26.4.2018 22:00
Kärpät voitti finaalisarjan kuudennen kamppailun Hakametsässä, kun Aleksi Mäkelä iski ottelun ainoan osuman kolmannessa erässä. Mikael Ruohomaa oli onnesta soikeana, kun pokaali oli noussut ilmaan ja oli juhlan aika.
Uutinen
Julius Junttilalle Jari Kurri -palkinto
26.4.2018 21:11
Kärppien hyökkääjä Julius Junttila on palkittu Jari Kurri -palkinnolla pudotuspelien parhaana pelaajana. Hän sai palkintonsa heti ratkaisevan finaaliottelun päätyttyä.
Uutinen
Kärpät on Suomen mestari 2018
26.4.2018 20:58
Kärpät on voittanut Suomen mestaruuden kaudella 2017-18. Oululaiset voittivat Tapparan finaalisarjassa voitoin 4−2.
Uutinen
Kärppien pelimäärä näkyy puolustajien kuormituksessa
26.4.2018 15:43
Ennen finaaleja puhuttiin miten Kärppien ja HIFK:n välieräsarjan venyminen seitsemään peliin voi antaa edun Tapparalle, joka selvitti välierät TPS:ää vastaan suoraan neljässä ottelussa. Paljonko tämä kuormitus itse asiassa näkyy pelaajien peliajassa?
Ennakko
Kärpät ja Tappara palaavat vuoristorataottelusta tasaisen väännön pariin
26.4.2018 15:21
Torstai-iltana on luvassa jälleen tarkempaa peliä, sillä joukkueiden valmentajat eivät taatusti halua neljän peräkkäisen maalin päästämisen toistuvan. Vauhtia ja kovuutta pelissä varmasti riittää, sillä joukkueet ovat saaneet yhden välipäivän peräkkäisten pelipäivien jälkeen.
Haastattelu
Jukka Rautakorpi: "Tuohon harhaan me ei missään nimessä mennä"
24.4.2018 23:04
Tappara otti toisen voittonsa, kun se vaiherikkaan ottelun jälkeen voitti Kärpät Oulussa lukemin 5–4. Ottelun jälkeen Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi oli hieman helpottuneemman oloinen.
Haastattelu
Charles Bertrand näki paljon positiivista Kärppien kirissä – "Näytimme kuinka hyviä voimme olla"
24.4.2018 22:43
Kärppien Charles Bertrand oli mukana järjestämässä uskomatonta nousua viidennessä finaaliottelussa. Raksilan kotiyleisön vauhdittama kiri ei kuitenkaan riittänyt, vaan Tappara kuittasi ja venytti finaalisarjan kuudenteen otteluun.
Haastattelu
Kärpät nousi 0–4-tappioasemasta tasoihin, mutta hävisi lopulta – Mikko Manner: "Vain voittajat muistetaan"
24.4.2018 22:25
Kärpät teki uskomattoman nousun, kun se toisen erän lopussa aloitti kotikaukalossaan lujasti pauhanneen kotiyleisönsä siivittämänä neljän maalin takaa kirinsä. Takaa-ajo oli onnistunut, sillä Kärpät nousi 11 minuutissa tasoihin. Lopulta Tappara kuitenkin teki kolme minuuttia ennen loppua voittomaalin 5–4.
Raportti
Kärpät-Tappara, ottelusarjaraportti: Tapparalle murskaava alku, totaalinen sulaminen ja viime minuuttien voittomaali
24.4.2018 21:09
Tappara aloitti Oulussa vakuuttavasti ja johti jo toisessa erässä 4− 0. Kolmannessa erässä Tappara kuitenkin romahti täysin, ja voitto näytti jo kääntyvän Kärpillle. Tutkapari Jan-Mikael Järvinen-Jukka Peltola kuitenkin ratkaisi voiton vierasjoukkueelle kolmannen erän lopulla.
Uutinen
Tapparan käsittelypyyntö ei aiheuttanut pelikieltoa Shaun Heshkalle
24.4.2018 14:45
Liigan kurinpitodelegaatio käsitteli Tapparan pyynnöstä tilanteen, jossa Shaun Heshka kaatoi Jukka Peltolan. Delegaation mukaan tilanteessa ei ollut jalkapyyhkäisyä ja kanadalainen selvisi ilman pelikieltoa.
Uutinen
Kärpät lähtee viidenteen finaaliin ilman Hakanpäätä ja Ikosta − Tapparan Repo kärsii pelikieltoa pyyhkäisystä
24.4.2018 14:13
Kärppien ja Tapparan kokoonpanoissa nähdään muutoksia viidennessä finaaliottelussa. Kärppien puolustusparit menivät uusiksi ja hyökkäyksessä nähdään mielenkiintoinen paikkaaja, kun 18-vuotias Jesse Koskenkorva astuu kaukaloon. Tappara lähtee tiistain vierasotteluun vain yhdellä muutoksella.