Iisalmelaiset syvensivät Espoo Unitedin ahdinkoa - Tuomas Toloselle huimat 40 torjuntaa

IPK on juuri iskenyt ottelun avausmaalin.
Kuva © Petteri Äikäs petteri.aikas@jatkoaika.com
Lauantai-illan Mestis-kierroksella kotijoukkue Espoo United sai vieraita Iisalmesta. Vierailijat veivät lopulta voiton varsin selvin numeroin 3-1. Tappio oli espoolaisille jo neljäs perättäinen.

Ottelun avausmaali syntyi reilu viiden peliminuutin jälkeen, kun vierasjoukkue siirtyi ottelussa 1-0-johtoon. Osumasta vastasi joukkueen kapteeni Otto Huttunen, joka ampui kiekon siniviivalta ohi kotijoukkueen maalia vartioineen Nico Viksténin

Erän loppupuolella IPK osui uudemman kerran, kun Jussi Viitanen survoi kiekon maalin edestä verkon porukoille. Erätauolle lähdettiinkin vierailijoiden 2-0-johdossa.

Toinen erä eteni maaleitta aina puoliväliin asti, jolloin kotijoukkueen verkko heilui jälleen. Tällä kertaa asialla oli vierailijoiden Niko Putkonen. Iisalmelaisten toisen ja kolmannen maalin syötti Iiro Sulin.

Jälkimmäisellä puoliskolla peli muuttui rikkonaiseksi molempien joukkueiden sortuessa tyhmiin jäähyihin. Erässä vihellettiinkin yhteensä kahdeksan kahden minuutin jäähyä. Näiden lisäksi IPK:n Janne Koponen sai 10 minuutin käytösrangaistuksen päähän tai niskan alueelle kohdistuneesta taklauksesta. Erätauolle siirryttiin iisalmelaisten kolmen maalin johdossa.

Päätöserää oli pelattu vain vajaa puolitoista minuuttia, kun kotijoukkue onnistui avaamaan maalitilinsä alivoimalla. Kotijoukkueen maalista vastasi Aleksi Rutanen. Rutanen onnistui puolittaisen läpiajon päätteeksi.

Kamppailun aikana varsinkin IPK:n maalivahti Tuomas Tolonen joutui huhkimaan varsinaisen päivätyön, sillä hän otti kaiken kaikkiaan 40 koppia, ja toisessa päässä virkaveli Vikstén torjui lähes puolet vähemmän, eli 21 torjuntaa.

Ottelussa ei lisämaaleja nähty ja näin ollen vierailijat ottivat maukkaan vierasvoiton luvuin 3-1 vieden kolme sarjapistettä IPK:n mukana Iisalmeen. Illan tappio oli Espoo Unitedille jo neljäs peräkkäinen.