Maaleja jokaiselta pelipaikalta - RoKille täydet pisteet

MESTIS / Raportti
Espoolaiset saivat harmia paitsi tappiosta, myös Juuso Forsströmin loukkaantumisesta.
Kuva © Petteri Äikäs petteri.aikas@jatkoaika.com
RoKi nappasi kolme pistettä Espoosta perjantaina. Ottelun suurimman huomion vei maalivahti Rasmus Reijola, joka onnistui 32 torjutun laukauksen lisäksi myös maalinteossa.

Avauserän alkuun kotijoukkuella oli kaksikin tilaisuutta päästä yrittämään ylivoimamaalia. Kovinkaan vaarallisia tilanteita Espoo United ei onnistunut kuitenkaan luomaan. RoKi kuittasi vastustajan epäonnistumiset siirtymällä johtoon Eemeli Heikkisen löysän rannelaukauksen upotessa Mika Norjan taakse.

Espoo United tuli tasoihin, kun molemmilta joukkueilta oli yksi pelaaja rangaistusaitiossa. Aleksi Rutasen nousu oli onnistunut ja hän avasi espoolaisten maalitilin. Sen jälkeen RoKi sai hieman otetta pelistä, mutta tauolle mentiin kuitenkin tasalukemissa.

Toisessakin erässä molemmat joukkueet iskivät yhden maalin. Osumat syntyivät 22 sekunnin sisään, kun RoKi meni ensin johtoon Teemu Korpelan maalilla, jonka Jesse Ylönen kuittasi Rutasen hienosta syötöstä. Espoo United oli lähellä johtomaalia, kun Jimi Santalan laukaus osui maalirautoihin.

Kolmannessa erässä United onnistui viimein ylivoimalla, kun Aleksi Järvinen iski irtokiekon maaliin. RoKi taisteli nopeasti tasoihin Julius Hermosen onnistuessa. Ylivoima oli myös RoKilla kunnossa Tuomas Komulaisen tehdessä johtomaalin, mutta sen jälkeen espoolaisille tarjottiin todellinen sauma tasoitukseen ja mahdollisesti mennä jopa ohi, kun Heikkinen komennettiin suihkuun Juuso Forsströmin telomisesta.

RoKi kesti kuitenkin maalivahti Rasmus Reijolan johdolla, ja sen jälkeen ranskalaishyökkääjä Malo Ville laukoi pienestä kulmasta laukauksen, jonka Norja imuroi sisään. Espoolaisten aikalisän jälkeen Reijola kruunasi iltansa iskemällä kiekon tyhjään maaliin.

- Maalivahtipeli oli hyvää, ja kruununa tuo Reijolan maali, RoKin päävalmentaja Petri Karjalainen totesi.

- Aika paljon tuli maalipaikkoja molempiin päihin, meidän päähän enemmän. Vastustaja käytti hyvin hyväkseen leveämpää kaukaloa. Meillä on ollut hankaluuksia kääntää tiukkoja pelejä aikaisemmin.

- Pelattiin ihan OK, mutta se ei riitä. Ajoittain pelattiin hyvin kiekon kanssa ja ilmankin, mutta RoKi oli tehokkaampi. Se kulminoitui erityisesti viiden minuutin ylivoimaan, kun emme saaneet maalia, Espoo Unitedin päävalmentaja Niko Marttila näki ratkaisun.

Espoo Unitedilla on harvinaisesti kahtena peräkkäisenä päivänä kotiottelut, kun lauantaina vieraana on IPK. RoKi jatkaa vieraskiertuettaan Heinolaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle