Pelicans pyrkii pitämään yllä kotivirettään Tapparan kustannuksella

LIIGA / Ennakko
Kroatialainen Borna Rendulic on vakuuttanut alkukauden otteillaan.
Odotuksiin nähden alkukauden alisuorittanut Tappara hakee perjantaina ensimmäistä voittoaan Hakametsän ulkopuolella. Lahdesta ilmaisia pisteitä ei varmasti ole saatavilla, sillä Liigassa viidentenä oleva Pelicans on pääosin onnistunut pelaamaan hyvällä tasolla illasta toiseen ja joukkueen tavoitteena on ottaa jo viides peräkkäinen kotivoitto.

Lahden Pelicansilla on ollut kokonainen viikko aikaa hioa kuvioitaan ennen Tapparan kohtaamista. Viime lauantaina turkoosipaidat onnistuivat kukistamaan vähämaalisessa pelissä KalPan lukemin 1-0. Tuolloin ottelun sankarina toimi kauden ensimmäisen nollapelinsä pelannut maalivahti Janne Juvonen. Erinomaisen ottelun pelannut Juvonen aloittanee maalissa myös tulevassa ottelussa. KalPa-pelin ainoasta maalista vastasi 21-vuotias Hannes Björninen.

Tapparalla on alla 3-0 voitto slovakialaista Banská Bystricaa vastaan Champions Hockey Leaguessa. Joukkue on kulkenut CHL:n lohkovaiheessa voitosta voittoon, mutta kotimaan kentillä hallitsevan mestarin pelaaminen ei ole vakuuttanut odotetulla tavalla. Ennen kautta suurimpana ennakkosuosikkina pidetty tamperelaisnippu majailee sarjataulukossa vasta sijalla kahdeksan.

Lisää hyökkäyspään onnistujia molemmille joukkueille?

Sebastian Repo palasi Florida Panthersin leiriltä takaisin Suomeen ja sai heti keskiviikon voitokkaassa CHL-pelissä onnistumisen. Nuorelta hyökkääjältä odotetaan tulosta etenkin, kun joukkueen tähdet Kristian Kuusela sekä Tomas Záborsky ovat onnistuneet heiluttamaan verkkoa vain kahdesti kumpainenkin. Tapparan hyökkäykseltä on kautta linjan lupa odottaa parempaa tulosta.

Lahtelaisyleisö odottaa ylivoiman erikoismies Juha Leimulta todellista maalihanojen aukaisua. Leimu on Pelicansin eniten laukova pelaaja, kymmenen ottelun saldona on silti vain yksi maali. Perjantai-ilta näyttää onnistuvatko Leimu ja kumppanit huudattamaan kotiyleisöä vai saako tällä kaudella Tapparan kaikissa otteluissa torjunut Dominik Hrachovina tukittua maalinsa suun.

Seuraa Heitä

Mikko Kousa #44 | Pelicans

Puolustaja

Kokenut puolustaja saa paljon vastuuta. Kousa on Juha Leimun ohella lahtelaisten toinen todellinen viivapelote.

Sebastian Repo #92 | Tappara

Laitahyökkääjä

Nuori hyökkääjä haluaa varmasti näyttää kyntensä kasvattajaseuraansa vastaan. Repo tuo lisää vaihtoehtoja alkukaudella yskähdelleeseen hyökkäyspeliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Tappara osoittaa piristymisen merkkejä
Syksyn pahimpiin alisuorittajiin lukeutuva Tappara sai keskiviikon CHL-otteluun riveihinsä loukkaantumisestaan toipuneen Jan-Mikael Järvisen sekä Pohjois-Amerikasta palanneen Sebastian Revon. Molemmat iskivät heti avausottelussaan maalin ja tuovat varmasti lisää tehoja kirvesrintojen yskähdelleeseen maalintekoon. Pelicans on pystynyt hallitsemaan omia otteluitaan, mutta myös sille maalin tekeminen on tuottanut tuskaa, eikä Tapparan tiivis puolustuspelaaminen ainakaan helpota sitä. Tappara nappaa tiukasta taistosta täyden pistepotin lopulta kovemman rutiinin ja materiaalinsa ansiosta.
1 2
3 4