IPK jälleen voittoon viime minuutilla - Jussi Viitasen ranne kaatoi Ketterän

MESTIS / Raportti
Kaksikko Jevgeni Fofanov-Jussi Viitanen ratkaisi ottelun Peli-Karhuille loppuhetkillä. Kaksikko nousi esille etenkin viimeisessä erässä.
Kuva © Janne Falck
Imatran Ketterä jäi sarjapisteittä Iisalmessa hyvästä ylivoimastaan huolimatta. Karhulauma onnistui niin ali- kuin ylivoimalla.

Sarjanousija Ketterä halusi toden teolla historiansa ensimmäisiä Mestis-pisteitä, kun se saapui vieraaksi Kankaan monttuun Iisalmeen. Vierailija tulikin kovaa etenkin erien alut, mutta voittoon asti se ei riittänyt.

Ottelu ratkottiin pitkälti erikoistilannepelaamisella, sillä ainoastaan Jussi Viitasen voittomaali reilut 40 sekuntia ennen loppua syntyi viisi vastaan viisi pelissä.

Ensimmäinen erä kääntyi sitä selkeämmin vieraille, mitä pidemmälle erä eteni. Erää leimasi hieman helpot jäähyt puolin ja toisin ja ensimmäinen maali nähtiinkin, kun kotijoukkueen Niko Korhonen passitettiin jäähylle estämisestä.

Maaliverkkoja ei kuitenkaan heiluttanut vierailija Ketterä, vaan heti aloituksesta Samu Pyykönen rynni alivoimalla läpiajoon ja luvalla sanoen epävarmasti tilanteen pelannut Jere Myllyniemi potki lopulta epäonnekseen kiekon Ketterä-maaliin.

Ketterän vastaus tuli puolestaan hieman erän puolivälin jälkeen, kun vieraiden näkyvin osasto Jere Laine, Tomi Mustajärvi ja Jesse Juntheikki juonivat tasoituksen. Ylivoimamaalin tekijänä kunnostautui Juntheikki.

Ketterä painoi erien alut

Toisen ja kolmannen erän alut mentiin vahvasti vieraiden komennossa. IPK puolusti kuitenkin esimerkillisesti omalla alueellaan ja Ketterä pidettiin pois maalintekosektorista. Tästä kiitosta tuli myös valmentaja Janne Sinkkoselta.

— Toisen erän puolustuspelaamisesta joukkueelle täytyy nostaa hattua. Vastustaja painoi siinä aluksi, mutta kaveri onnistui luomaan vain yhden maalintekotilanteen. Kahdessa muussa erässä puolustaminen ei ollut niin laadukasta, Sinkkonen ynnäsi.

Toisen erän avausmaalista vastasi kuitenkin IPK, kun ylivoimalla Aleksi Hämäläisen takatolpalle tarkoittaman syöttö kilpistyi puolustukseen, jonka jälkeen Topi Piipponen iski irtokiekon Ketterä-maaliin.

Tasoitus tuli niin ikään ylivoimalla. Ketterä tarvitsi tällä erää ylivoimamaalin tekoon vain kuusi sekuntia, kun Santeri Vuotin tykki puhui pelin tasoihin.

—  Tänään pojilta hyvä ylivoimaa ja nyt se toimi. Joku toinen päivä se ei sitten pompi sitten millään. Kaverit saa sämplätä kuvioitaan varsin vapaasti ja toivottavasti se toimii noin hyvin jatkossakin, Ketterä luotsi Maso Lehtonen totesi ylivoimasta.

Työvoitto viime minuutilla

Viimeinen kolmas erä oli niin ikään vauhdikasta ja yleisöön menevää kiekkoa. Erän alussa Aleksi Autio piti torjunnoilla IPK:n pelissä ja erän edetessä painopiste siirtyi jälleen Ketterän kenttäpuoliskolle. Lopulta itse maali syntyi varsin vaarattomasta tilanteesta, kun Jevgeni Fofanov heitti laidasta limpun Jussi Viitaselle B-pisteen kaarelle.

— Sain siinä hyvän syötön ja päätin vain vetää suoraan kohti maalia. Puikoista se taisi mennä. Kaksi peliä ollaan pystytty lopussa kääntämään ja kai se paljon kertoo siitä luonteesta, jota tästä joukkueesta löytyy, voittomaalin iskenyt Viitanen kiteytti.

Myös karhukäskijä Sinkkonen jakoi kiitosta joukkueensa luonteesta.

— Aamujäät oli katastrofi ja pelaajat piti palaveria keskenään. Sitten tällainen vastahuuto huonolle harjoitukselle, niin voiko valmentaja enempää toivoa? Kärjestä tämän verran äijiä sivussa ja Niko Putkonenkin parin päivän sairastelun jälkeen tulee hallille ja pelaa vieraalla pakin paikalla tällaisen pelin. Ei voi olla kuin ylpeä joukkueesta, Sinkkonen kiitteli.

» Lähetä palautetta toimitukselle